Hackathon za društvene inovacije

Hackathon za društvene inovacije

Brodoto organizira hackathon na LEAP Summitu!

Hackathon za društvene inovacije poziva sudionike iz različitih područja – ekonomije, humanistike, umjetne inteligencije, blockchaina, (društvenog) poduzetništva, korporativnog sektora, organizacija civilnog društva, edukacijskih ustanova i mnogih drugih da međusobno kreiraju inovativne pristupe različitim društvenim i ekološkim problemima.

Ovaj hackathon izvrsna je platforma za iskoristiti stručna znanja ili hobi te s raznolikim setom sudionika stvoriti održiva rješenja, poslovne prilike i poznanstva.

Što se radi na hacathonu za društvene inovacije?

Sudionike očekuje intenzivna trosatna sesija u kojoj će oko 40 sudionika biti grupirano u interdisciplinarne timove za brainstorming i razvoj svojih ideja. Hackathon je dizajniran za stvaranje inovacija kroz suradnju, istraživanje novih rješenja koja bi mogla dovesti do stvarnih aplikacija.

Hackathon organiziraju Brodoto i HUKI, i dio je LEAP summita 2024. te projekta “The Present for the Future” financiranog iz programa Erasmus+, koji dovodi i društvene poduzetnike iz Danske i Nizozemske.

Za koga je ovaj hackathon?

Studenti, profesionalci i svatko tko je strastven prema tehnologiji, održivosti i inovacijama. Bez obzira jeste li iskusni stručnjak ili novi u svom području, cijenimo svačije perspektive.

Program

15:00 – 15:15 Dobrodošlica i uvod

15:15 – 15:30 Formiranje timova

15:30 – 16:30 Ideacija i razvoj koncepta

16:30 – 17:30 Prototipiranje i priprema za prezentaciju

17:30 – 18:00 Prezentacije timova i povratne informacije

Sudjelovanje je besplatno, ali registracija je obavezna. Požurite, jer mjesta su limitirana. Uz sudjelovanje na hackathonu, dobivate i besplatnu General Attendance ulaznicu za oba LEAP Summit dana (promo kod stiže nakon registracije).