Global Game Jam 2018.

Global Game Jam 2018.

Global Game Jam najveći je svjetski Game Jam projekt, a najlakše bi ga bilo opisati kao hackathon na kojem, umjesto programiranja aplikacija – stvarate igre u određenom vremenskom roku. Kroz 48 sati programiranja i razvoja dolazi se od početne ideje sve do gotove igre, a prošle godine je na sveukupno 803 lokacije stvoreno gotovo devet tisuća igara.

Zanimljivost kod Game Jama leži u tome što timovi do samog početka događaja ne znaju točno koja je tema, te istu saznaju tek na licu mjesta. To svaki puta uzrokuje neke zanimljive kombinacije i rješenja, dok je u isto vrijeme u duhu pravog hackathona. Prošlogodišnja tema bila je Transmission, a u 2017. su se igre stvarale na temu Waves.

Game Jam ove se godine održava i u Hrvatskoj, a glavno mjesto je Rijeka, odnosno RiHub, a organizator je Udruga proizvođača igara Primorsko-Goranske Županije u suradnji s partnerima. U Rijeci će se od 25. do 27. siječnja okupiti developeri igara u nadi da će baš igre stvorene na ovom Game Jamu biti njihov izlaz na tržište, ali i kako bi se u isto vrijeme družili s kolegama iz industrije i dobro zabavili.

Na Global Game Jam pozvani su svi developeri igara, a sve što se treba učiniti jest prijaviti se putem stranica Jama i stupiti u kontakt s organizatorima iz Rijeke, ukoliko ondje planirate ići na Jam.