Future Tense 2024

Future Tense 2024

Pet globalno relevantnih mislilaca, 15. svibnja u Zagrebu, govorit će u kojem smjeru se svijet razvija i kako to utječe na poslovnu zajednicu.

O budućnosti poslovanja redovito se promišlja na konferenciji Future Tense powered by Lürssen, a ovogodišnji govornici najavljuju velike civilizacijske promjene: tehnologija drastično mijenja ustaljena pravila društva, a prijelaz prema održivosti jedna je najznačajnijih društvenih promjena od Drugog svjetskog rata.

Promjene dolaze, to je neupitno, poruka je futurologa, a za poslovanje je ključno koliko vješto i brzo će ih lideri provesti u svoje organizacije.

Uz liderstvo, neizostavne teme su tehnologija i održivost, a poseban naglasak bit će na tome što znači biti čovjek u svijetu u kojem strojevi počinju raditi stvari koje su do sada mogli činiti samo ljudi.

O spomenutim temama, u Zagrebu će 15. svibnja govoriti globalno relevantni mislioci:

  • Bugge Holm Hansen,
  • Martin Kruse,
  • Rahaf Harfoush,
  • Costas Markides i
  • Felipe Gomez.

“Odlučivanje koje prakse odbaciti postaje vitalno”

Prilikom najave ovogodišnjeg izdanja, Manuela Šola, direktorica agencije Komunikacijski laboratorij koji stoji iza konferencije, izjavila je:

Sretni smo što imamo priliku pozitivno utjecati na hrvatsku poslovnu zajednicu. Sada već nekoliko godina dovodimo svjetske mislioce u Zagreb koji s nama dijele globalno relevantna znanja u kojem smjeru se kreće svijet u kojem radimo i živimo.

Ove godine konferencija je osnažena podrškom generalnog partnera, Lürssen Design Centra Kvarner, a koji će doprinijeti kvaliteti konferencije praktičnim primjerom što već danas čine da bi bili u korak s budućim promjenama.

Teuta Duletić, direktorica Lürssen Design Centra Kvarner naglašava:

Konferencija Future Tense powered by Lürssen donosi ne samo znanja o smjeru svijeta koji se neprestano mijenja velikom brzinom, već i snažnu dozu motivacije, potičući vođe, donositelje odluka i stručnjake da hrabro preispituju svoje poslovanje, usvajaju transformacije kao prilike za rast te time osiguravaju otpornost na promjene u budućnosti.

Odlučivanje što odbaciti postaje vitalno kako bismo se oslobodili tereta zastarjelih praksi. Dinamika ciklusa „učiti, odučiti se i ponovno naučiti” postavlja temelj za agilnost i uspjeh u nepredvidivom okruženju.

Molimo da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli vidjeti ovaj sadržaj

Konferencija Future Tense powered by Lürssen namijenjena je liderima, donositeljima odluka te stručnjacima koji se ne žele samo prilagođavati promjenama, nego žele pravovremeno imati znanje u kojem smjeru se svijet kreće kako bi aktivno oblikovali poslovanje, ali i svoje buduće uloge.

Strateški partner konferencije ugledni je institut za studije budućnosti, Copenhagen Institute for Futures Studies (CIFS), globalni lider u promišljanju budućnosti i izradama studija o budućnosti.

Više informacija o predavačima i programu možete pronaći na službenim stranicama.