Finale SET-a

Finale SET-a

On-stream matchevi pete sezone prestižnog studentskog natjecanja, Student Esports Tournamenta, samo što nisu počeli, a oni najbolji dobit će priliku pokazati svoj skill i timsku sinergiju na velikom LAN finalu u prostorima globalne IT kompanije, Infobipa.

Blagdanska pauza predstavlja idealnu priliku za punjenje baterija, druženje s najbližima, ali i usavršavanje svojih gaming vještina. Spomenuto najbolje znaju ekipe koje se pripremaju za Playoffs fazu najvećeg studentskog esport natjecanja u Hrvatskoj. Kvalifikacijski dio pete sezone Student Esports Tournamenta završio je u samom finišu 2023. godine. Kroz zanimljive i pomalo iznenađujuće matcheve rodila su se neka nova rivalstva, istaknuli se igrači koji će zasigurno konkurirati u odabiru onih najboljih, ali ono najbitnije, definirano je 8 ekipa, koje će boriti za titulu najboljeg studentskog esport tima u svakoj od 4 igre.

Tijekom faze doigravanja, ekipe za glavni cilj imaju ostvariti što bolji plasman u svakoj od disciplina u kojima su se kvalificirali. Kao što je već najavljeno početkom sezone, studenti će se natjecati u četiri popularna esport naslova, a to su Valorant, CS2, League of Legends i Rocket League. Ovisno o poziciji na tablici, timovi će tijekom Playoffs faze ostvariti određeni broj bodova kojim će moći osigurati ne samo titulu pobjednika discipline, nego i priliku igranja na LAN završnici.

Po prvi puta u povijesti natjecanja, pobjednički tim SET-a saznat ćemo na velikom finalu koje će se održati u jednom od preko 70 Infobipovih ureda diljem svijeta, zagrebačkom kampusa pod nazivom “Alpha Centauri”. Kroz tri dana uzbudljivih finalnih matcheva, 16. – 18. veljače, igrači kao i njihovi navijači moći će uživati u profesionalnoj esport atmosferi pod svjetlima pozornice i brojnim popratnim sadržajima. Najveći svjetski inovacijski centar prvog hrvatskog jednoroga pružit će svim posjetiteljima, igračima i predstavnicima fakulteta jedno zaista posebno iskustvo, a ljestvicu kvalitete izvedbe natjecanja podići će na potpuno novu razinu.