Edukacija MakeCodeArcade

Edukacija MakeCodeArcade

Ukoliko ste se ikada zapitali kako je to od nule raditi svoju vlastitu igru, ova edukacija prava je stvar za vas. Namijenjena roditeljima i djeci koji mogu surađivati skupa, edukacija MakeCodeArcade naučit će vas kako razviti vlastitu igru u okruženju MakeCodeArcade.

Preporučena minimalna dob je samo šest godina, što znači da ovoj edukaciji zaista može pristupiti gotovo bilo tko. Radi se o programiranju jednostavne igre koje će trajati oko dva tjedna, a na kraju kojeg ćete imati svoju vlastitu igru s grafikom, zvukovima i pričom (ukoliko to tako odlučite). Organizatori radionice pojašnjavaju:

Napravit ćemo jednu solidnu videoigru. U njoj će glavni lik biti na lijevoj strani ekrana i kretat će se gore-dolje. S desne će strane dolaziti drugi likovi. U različito vrijeme, s različitim brzinama. Neki će biti negativci i ne smiju se dotaknuti ili pustiti da prođu pored. Bit će i pozitivaca, njih će biti dobro pokupiti. Glavni će lik ispaljivati projektile. Postojat će životi i bodovanje. Početnici će sami birati temu igre, naziv, grafiku te zvučne i druge efekte. Napredni imaju slobodu poboljšati igru ili ju obogatiti dodatnim mogućnostima.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem poveznice, a dodatne informacije dostupne su na Facebook stranicama organizatora.