29. DORS/CLUC

29. DORS/CLUC

Dani otvorenih računalnih sustava / Croatian Linux Users’ Conference – najstarija je i najveća regionalna konferencija koja pokriva besplatni i otvoreni softver, otvorene standarde i operativni sustav Linux.

U posljednjih 29 godina DORS/CLUC je okupio mnoge istaknute pojedince i tvrtke iz zajednice slobodnog i otvorenog softvera. Konferenciju koordiniraju HrOpen i HULK, dvije neprofitne organizacije koje neumorno rade na promicanju otvorenih tehnologija i poticanju njihove primjene u svakodnevnom životu.

Ove godine konferencija će se otvoriti 15. svibnja s Open4Business segmentom predavanja usmjerenih na tvrtke u open-source području, dok će službeni konferencijski dio trajati od 16. do 17. svibnja, na Algebra Sveučilištu u Zagrebu.

Tijekom tri dana razgovora, radionica i zabave, DORS/CLUC postaje mjesto gdje se susreću studenti, FOSS (Free and open-source software) entuzijasti, tinkeri, programeri, hakeri, freelanceri, tvrtke i predstavnici javnog sektora kako bi zajedno učili, umrežavali se, poslovali i planirali projekte – sve s fokusom na besplatni softver i Linux.

Što vas čeka na programu?

DORS/CLUC je tradicionalno podijeljen u dva dijela: uvodna predavanja/razgovore i radionice.

Keynotes i razgovori općenito pokrivaju poslovne teme, najnovija iskustva s implementacijom i migracijom FLOSS-a te prezentacije novih alata i tehnologija, zajedno s objašnjenjima kako ih koristiti.

Radionice su uglavnom orijentirane na tehnologiju, a polaznicima daju priliku naučiti kako koristiti pojedinu tehnologiju, kao i kako otkloniti i riješiti probleme s besplatnim softverom i hardverom otvorenog koda.

U DORS/CLUC-u ima za svakoga ponešto. Bilo da ste početnik ili iskusan član FOSS zajednice, vjerujemo da će se dva dana puna zanimljivih razgovora, umrežavanja i razmjene znanja računati kao dobro utrošeno vrijeme.

Raspored se proteže na nekoliko dana s obzirom na različite vrste događaja koji se održavaju u sklopu DORS/CLUC-a:

15. 5. Open4Business
16. – 17. 5. Conference days
18. – 19. 5. Hackaton

Za više informacija i ulaznice, posjetite službene stranice.