Digitalni inovacijski inkubator

Digitalni inovacijski inkubator

Učenici i studenti iz cijele Hrvatske i ove godine mogu stjecati znanje i iskustvo iz područja kreativnosti i inovacija u sklopu programa namijenjenog poticanju inovativnosti među mladima.

Učenici osnovnih i srednjih škola će razvijati inovativne projekte u područjima koja ih zanimaju, dok će studenti moću birati između 7 industrija i kompanija – ICT i Hrvatski Telekom, industrija pića i Jamnica, medijska industrija i Nova TV, financijska industrija i Raiffeisen banka, energetska industrija i E.ON, izdavačka industrija i Školska knjiga te zdravstvena industrija i Poliklinika Sinteza. Ovaj pristup omogućuje mladima da prilagode svoje iskustvo prema vlastitim interesima te da se upuste u izazov inoviranja unutar specifičnog područja i sektora koji im se sviđa. Osim toga, omogućuje im da steknu uvid u rad različitih industrija i razvijaju projekte s potencijalom stvaranja stvarnih promjena.

Tijekom cijelog trajanja projekta, svi sudionici će imati na raspolaganju edukativne materijale kroz koje će moći proširiti svoje horizonte i razviti inovativni mindset te vještine koje će im pomoći u budućnosti, a uz to će sa studentima svoje perspektive i znanje dijeliti profesori s renomiranih sveučilišta poput Harvard Business School, Bocconi University, ETH Zurich, dok će učenici dobiti uvid u poduzetnički svijet od govornika kao što su Dario Marčac (TikTok), Sasha Sekovanec (Rimac Grupa), Damir Sabol (Google) i dr.

Najbolji timovi bit će nagrađeni u velikom finalu, gdje će se proglasiti top tri tima u kategorijama osnovnih i srednjih škola te u svakoj industriji. Osim toga, posebna generalna nagrada čeka najbolji studentski tim koji će osvojiti 3.000€ i besplatne karte, put i smještaj za Web Summit u Portugalu, jednom od najprestižnijih tehnoloških događanja. Naravno, i ove godine se proglašava najbolji ”Mentor inovator” te nagrađuje ”Škola za inovacije”, čime se ističu oni koji stvaraju inovativno okruženje za učenike, potiču istraživački duh i primjenjuju multidisciplinarni pristup učenju.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj web stranici projekta.