Datathon vikend - Open Data Day 2019.

Datathon vikend – Open Data Day 2019.

Dathathon vikend nastavak je Open Data Day konferencije koja uključuje nove radionice za sve open data entuzijaste, informatičare, novinare, aktiviste i one koji žele pomoći svojoj zajednici. Održava se 2. i 3. ožujka u prostorima zagrebačkog HUB385-a s početkom u 9 sati i 30 minuta.

Putem radionica, uz pomoć stručnjaka, možete kreirati open source projekte, otvoriti podatke o rezultatima eSavjetovanja, isprobati API aplikacije Parlametar koja služi za praćenje rada Hrvatskog sabora te se uključiti u istraživanje o financiranju hrvatski udruga.

Istaknut će se i platforma Imamo pravo znati putem koje se prikupljaju podatci o tužbama novinara i medija, ali i povezuju političari iz baze Mozaika veza s drugim otvorenim izvorima te prikazuju dokumenti svih saborskih radnih tijela od 2000. godine do danas.

Za Datathon nisu osigurana računala, no možete ponijeti svoje ili se javiti organizatorima kako bi vam oni osigurali jedno. Kako bi rezervirali svoje mjesto dolazak možete potvrditi na službenim stranicama događaja.