Dani komunikacija 2023.

Dani komunikacija 2023.

Novo, deveto izdanje festivala kreativnosti i komunikacija još jednom će se održati u hotelu Lone u Rovinju.

Ovaj poznati festival tržišnoga komuniciranja i kreativnosti koji okuplja nekoliko tisuća sudionika u svom će se devetom izdanju održati od 20. do 23. travnja 2023. godine. To je ujedno potencijalno najsunčaniji termin posljednjih godina, najavili su organizatori iz HURA-e i IAB-a Croatia, koji će i ovom prilikom izdvojiti najbolje od najboljega za domaće kreativce, komunikatore, marketingaše, digitalce, medije i druge komunikacijske profesionalce.

I ranije prepoznati po jedinstvenoj festivalskoj ponudi koja iskače iz uobičajenoga i potiče na promjenu, Dani komunikacija svojim netipičnim pristupom žele nastaviti osvajati srca svih željnih kritičkog razmišljanja, novih pristupa i inovativnih tehnologija. Festival, poznat po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i potrazi za nesvakidašnjim odgovorima, svake godine pruža neponovljiva iskustva i okuplja najkvalitetniju zajednicu tržišnih komunikacija.

Prijave za sudjelovanje na Danima komunikacija moguće su na službenoj stranici festivala, gdje su dostupne sve informacije o rezervaciji early bird kotizacija, ali i smještaju u luksuznim hotelima Lone, Monte Mulini i Grand Park Hotelu istarskog Rovinja, jedne od najljepših europskih destinacija, u ponudi koja vrijedi do 18. siječnja za rane prijave i rezervacije.

Najavljeno je gostovanje Edward Snowdena!

Bivši djelatnik CIA-e te konzultant NSA-a (National Security Agencyja) koji je radio na stvaranju „najefikasnijeg sustava društvene kontrole u povijesti čovječanstva“. Nakon što je javno razotkrio da je vlada SAD-a imala mogućnost pristupiti informacijama o pozivima, tekstualnim porukama te e-pošti svake osobe na planetu, ovom protagonistu Oscarom nagrađenog dokumentarca Citizenfour te planetarno popularnog filma Snowden vlasti SAD-a poništile su putovnicu, zbog čega je novi dom pronašao u Moskvi, u kojoj se u tom trenutku našao.

Snowden već cijelo desetljeće preuzima odgovornost za svoje prijašnje djelovanje i kaže:

„Sudjelovanje u izgradnji tog sustava moja je najveća pogreška.“ U višegodišnjem radu unutar organizacije Freedom of the Press pronašao je način za iskupljenje te je godinama usmjeren na zaštitu novinarstva koje se bavi javnim interesima te edukaciju o svakodnevnim izazovima koje donosi preplitanje privatnosti i tehnologije.

Svoju će stranu priče Snowden, javljanjem videolinkom, ispričati svima prisutnima upravo na Danima komunikacija, i to već prvoga dana festivala, 20. travnja 2023. Nakon uvodnog izlaganja na temu Restoring Trust – How To Solve The Next Generation of Privacy & Security Dilemmas uslijedit će intervju otvoren za sva pitanja sudionika, koji će zajedno imati priliku propitati ono u što su dosad vjerovali i donijeti vlastite zaključke.