Cyber Security Conference 2019.

Cyber Security Conference 2019.

O kibernetičkoj sigurnosti govorit će se u Osijeku ovog listopada na FERIT-u.

Konferencija o informatičkoj sigurnosti Cyber Security Conference 2019. održava se ovog mjeseca na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Kibernetičku sigurnost Republika Hrvatska prepoznala je kao strateško područje, za koje je definirana i Nacionalna strategija kibernetičke sigurnosti, u skladu sa odgovarajućom strategijom Europske Unije. Također je definiran i Akcijski plan za provedbu ove strategije, te je usvojen i Zakon o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga. Cilj ovih mjera jest postići zajedničku visoku razinu kibernetičke sigurnosti u davanju usluga koje su od posebne važnosti za odvijanje društvenih i gospodarskih aktivnosti.

U programu konferencije su zanimljiva predavanja i okrugli stolovi na teme iz područja kibernetičke sigurnosti, uključujući regulatorni okvir, sigurnost industrijskih i tehnoloških sustava, sigurnost IoT (Internet of Things) i sigurnost informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Ovakav program namijenjen je predstavnicima poduzeća, ljudima iz industrije i komunalnih tvrtki, ljudima iz IT sektora, ali i članovima upravljačkih tijela koji donose ključne poslovne odluke.

Na otvorenju konferencije svečano će se potpisati i Sporazum o suradnji između FERIT-a i tvrtke KONČAR KET. 

Više informacija o konferenciji možete pronaći na službenim stranicama.