CroAI Meetup: Uloga Zadra i Dalmacije u hrvatskoj AI revoluciji

CroAI Meetup: Uloga Zadra i Dalmacije u hrvatskoj AI revoluciji

Uoči najveće tech konferencije u ovom dijelu Europe - Infobip Shift konferencije - Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) u suradnji sa zadarskom tvrtkom Cognism organizira meetup u Zadru.

Danas kad se tehnološki napredak događa brže nego ikad prije, umjetna inteligencija (AI) izranja kao novo središte inovacija i promjena. Hrvatska je već prepoznata kao potencijalno plodno tlo za razvoj AI inovacija. Imamo talente, znanje i strastvene pojedince potrebne za pokretanje promjena. Zadar i Dalmacija, prepoznatljivi po svojoj bogatoj povijesti i kulturi, sada se suočavaju s prilikom da postanu predvodnici u modernoj tehnološkoj transformaciji.

Pitanje koje se nameće je: Hoće li se Zadar i Dalmacija odazvati na ovu pozivnicu za sudjelovanje u razvoju tehnološke budućnosti? Hoće li prepoznati potencijal koji se proteže ispred njih, priliku da postanu središte inovacija, stvaranja novih radnih mjesta i poticanja rasta?

Na meetup prigodnog naziva Zadar’s Answer to AI’s Call, CroAI u suradnji s Cognismom dovodi 4 stručnjaka različitih profesija, koji će govoriti o tome kako oni vide trenutno stanje i implikacije AI-a. “Na taj način kreiramo platformu za učenje, ali i razvijanje i realizaciju novih ideja i izvan Zagreba”, objasnila je Martina Silov, izvršna direktorica CroAI-a.

Na panelu će sudjelovati Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Nina Begičević Ređep, osnivač jedne od najboljih hrvatskih i zadarskih IT firmi, Cognism, Stjepan Buljat te Voditelj Galerije Forum u Zagrebu, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar, Feđa Gavrilović.

Umjetna inteligencija redefinira način na koji živimo, radimo i inoviramo, i iznimno me raduje što Zadar postaje središte ovakvih diskusija, potičući decentralizaciju i širenje znanja“, istaknuo je Buljat.

Meetup će se održati u nedjelju, 17. rujna od 19 sati u Providurovoj palači u Zadru. Svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto registracijom putem linka: https://forms.gle/TCejUai3h5UFvddv9.