CroAI Fight Club #3

CroAI Fight Club #3

Pitanje odgovornosti iza algoritamskih pogrešaka igra je upiranja prstom, nitko nije kriv, a netko mora biti. Što na to kaže kognitivni neuroznanstvenik, a što CEO AI startupa, otkrit će nam CroAI Fight Club

Dok tehnologija postaje sve snažnija i integriranija u naše svakodnevne živote, propitivanja odgovornosti postaju ključna. Kada algoritmi donose odluke s ozbiljnim posljedicama, tko je taj koji snosi teret eventualnih pogrešaka? Je li to developer koji je napisao kod, tvrtka koja je implementirala sustav, ili možda korisnik koji ga je koristio? Možda je odgovornost šira, ležeći na društvenim i regulatornim strukturama?

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) u utorak, 13. Veljače od 18:00 sati, u suradnji s Britanskom ambasadom u Zagrebu, održava svoj treći po redu “CroAI Fight Club”, događaj koji u vatrene rasprave spaja aktualne i kontroverzne teme svijeta umjetne inteligencije sa stručnjacima iz relevantnih područja!

Who’s to blame for algorithmic failure? tema je ovog izdanja CroAI Fight Club-a, a upravo o tim izazovima raspravljati će Benedetto De Martino i Mislav Malenica.

Tko su govornici i kako se prijaviti?

Benedetto De Martino je kognitivni neuroznanstvenik koji radi u području donošenja odluka i neuroekonomije. Doktorat je završio na University College London, gdje je počeo istraživati ljudsko donošenje odluka, integrirajući ekonomske modele s alatima kognitivne neuroznanosti s ciljem razvoja realističnijeg prikaza ekonomskog ponašanja. Dvije godine radio je u Odjelu za ekonomiju na Caltechu, a trenutno je voditelj Odlučivačke grupe na Institutu za kognitivnu neuroznanost, University College London.

Mislav Malenica je osnivač i glavni direktor Mindsmiths-a, AI startupa. Mislav je poduzetnik s više od 19 godina iskustva u području umjetne inteligencije, strojnog učenja i teorije igara, uz to i jedan od osnivača te bivši predsjednik udruge CroAI.

Treći CroAI Fight Club moderirati će Nikola Škorić, osnivač i direktor Electrocoina, hrvatske mjenjačnice kriptovaluta i kripto platnog procesora.

U svijetu sveprisutne umjetne inteligencije, pitanje odgovornosti postaje sve kompleksnije i intrigantnije. Dok se očekivanja od tehnološkog napretka i inovacija neprestano povećavaju, istovremeno se postavljaju duboka pitanja o posljedicama algoritamskih odluka.

Vidimo se u utorak 13.2.2024. u 18:00h na trećem CroAI Fight Club-u, a prijaviti se možete putem linka.