Carnet Users Conference 2019.

Carnet Users Conference 2019.

Dvadeset prvo izdanje Carnet Users Conference pod nazivom “Na granici mogućega” održat će se od 6. do 8. studenoga u Konvencijskom centru Šibenik, a okupit će učitelje budućnosti koji upotrebom tehnologije pomiču granice suvremene nastave s ciljem prilagođavanja nastavnog procesa učeniku.

CARNET-ova konferencija za korisnike već 21 godinu za redom upoznaje polaznike s najnovijim tehnološkim postignućima u nastavi. I ove će godine učitelji nove generacije pokazati vlastitim primjerom kako preobraziti nastavu uz pomoć tehnologije te je prilagoditi boljoj motivaciji i uspjehu učenika, a posebno kako razvijati njihovo kritičko mišljenje i odgovornost ponašanja u virtualnom okruženju.

Digitalno zrele, nove generacije

Program ovogodišnjeg izdanja konferencije uključuje 10 konferencijskih radova, 13 oglednih sati, 54 radionice i 86 interaktivnih izlaganja. Kako bi se polaznici lakše snašli, program je podijeljen u tematske cjeline:

  • učenik u fokusu,
  • sadržaj je kralj,
  • učitelj nove generacije,
  • tehnologije za promjene,
  • škole školama i
  • tehničke teme.

Konferenciju otvara akademik Igor Rudan koji će održati predavanje pod nazivom “Vrijednost informacije u 21. stoljeću: primjeri iz biologije, medicine, politike i masovnih medija“. Rudan će objasniti kako steći osjećaj za vrijednost informacije i iskoristiti ga za stjecanje prednosti u raznim područjima ljudskog djelovanja. Na samome kraju posjetitelji će imati priliku čuti Sašu Cecija, fizičara s Instituta Ruđer Bošković i CERN-a, koji će održati predavanje pod nazivom “Objašnjavanje neobjašnjivog (i kako nam moderna tehnologija u tome može pomoći)“. Ceci će pokazati kako fiziku objasniti na zabavan i razumljiv način.

Svoje napore prema digitalnoj zrelosti CARNET-ova konferencija ove će godine pokazati inicijativom za izbacivanjem papira – svi će materijali biti dostupni samo preko službene konferencijske aplikacije. Osim doprinosa digitalizaciji, smanjivanjem količine papira žele pomoći i očuvanju okoliša.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na službenim stranicama.

Hanna Kunić