Can Croatia do Green Tech?

Can Croatia do Green Tech?

Može li hrvatska IT industrija postati zelenija i što mora poduzeti da bude barem korak bliže zelenijim praksama i načinu razmišljanja?

U partnerstvu s Veleposlanstvom SAD-a, a u okviru projekta “Transformativni potencijal zelene tranzicije” Akademija za politički razvoj organizira panel na temu perspektive Hrvatske u razvoju green tech sektora, pitajući se što nam nedostaje, a što je dobra startna pozicija i još više, kako o tome možemo učiti na primjerima iz SAD-a.

Jedna od panelistica bit će Audrey Russo, predsjednica i CEO Pittsburgh Technology Councila koji predstavlja tehnološke i inovativne kompanije u Pittsburghu i regiji te promiče suradnju obećavajućih poduzetnika s akademskom zajednicom i korporativnim sektorom. Audrey je investitorski anđeo te stručnjakinja koja ima iskustvo vođenja u Fortune 500 kompanijama, nevladinom sektoru i konzaltingu.

S njom će iz hrvatske perspektive razgovarati Mate Knezović, COO Agrivija, Stevica Kuharski iz FilRouge Capitala te Vlatka Petrović, voditeljica Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologija Sveučilišta u Zagrebu. Razgovor će moderirati APR-ovac Dražen Lučanin, pročelnik Grada Zagreba za informacijski sustav i tehničke poslove.

Događaj je otvoren za zainteresiranu javnost. Pridružite im se u srijedu, 5.4.2023. u Novinarskom domu na razgovoru koji će trajati od 18.00 do 20.00 sati, nakon čega slijedi neformalno druženje. Za sudjelovanje je potrebna registracija na linku