Brave New World 2019.

Brave New World 2019.

Brave New World održava se već 4. godinu. Do sada se promaknuo u najveći festival ovog tipa u regiji, a ni ove godine nije ostao dužan raznovrsnog programa.

HUB385 i ove će godine biti domaćin jedne od najzanimljivijih tehnoloških priredbi u Zagrebu, festivala Brave New World. Tri dana u lipnju HUB385 bit će ispunjena mnoštvom događaja, radionica, meetupa i prezentacija za sve uzraste, a svi oni će pokazati tehnološke trendove i pokazati kako će izgledati budućnost.

Tijekom festivala u HUB-u različite uvrste zrasta imat će priliku sudjelovati u nekoliko različitih tipova događaja. Najmlađi će moći birati jednu od četiri radionice pripremljene za njih: elektronika za najmlađe, osnove robotike, lego elektronika i digitalna igraonica, kako bi se buduće mlade nade domaćeg IT-ja mogle bolje upoznati s raznim STEM područjima.

Oni nešto stariji također će na raspolaganju imati četiri radionice: 3D modeliranje i print, osnove programiranja, uvod u elektroniku i how to start a startup. Zanimljiva ideja za sve one koji su uvijek razmišljali o tome kako bi se htjeli okušati u IT-ju ili nekoj srodnoj grani, ali možda od obaveza jednostavno nisu stigli. Tko zna, možda netko od sudionika bude imao i odličnu startup ideju?

Kada je riječ o glavnom programu, u četvrtak nas čeka fintech doručak na kojem će se govoriti o srodnim temama uz kavu i, jasno, doručak, a u popodnevnim satima održat će se Everything Blockchain Meetup te live izdanje podcasta Surove strasti na kojem će se raditi o fintechu. Petak je rezerviran za AI teme kad ćemo slušati talk show – think tank talk i prezentacije Deep Tech Now: Made in Croatia na kojima će biti prezentirane neke domaće ideje koje će imati utjecaj na mijenjanje svijeta u budućnosti.

Posljednji dan festivala održat će se poznati Zagreb Tech Show i E-Mobility show, kao i izbor za najboljeg robota Hrvatske te Startup Veterans Experience, prezentacija ideja i iskustava nekih od veterana domaće startup scene.

Više informacija o događajima i elementima festivala možete pronaći na stranicama HUB385.