B:IT.con 2019

B:IT.con 2019

B:IT.con je bjelovarska IT&tech konferencija koja se sada već tradicionalno, treću godinu zaredom, održava u prosincu.

Cilj konferencije je okupljanje IT&tech zajednice, razmjena znanja i iskustava te poticanje suradnje na različitim područjima djelovanja unutar IT&tech sektora. Na konferenciji će 14 predavača prezentirati ukupno 12 tema u dva track-a: IT track i Tech track.

Predavači dolaze iz eminentnih poduzeća i ustanova kao što su Google, Schneider Electric, FER, Nuklearka Krško, Oracle, Infinum, Serengeti, Erste i Altus. Prvo predavanje na konferenciji održat će poznati profesor fizike Ivica Puljak s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Davor Karašić pričat će kako je raditi u Googleu, a o digitalnim tragovima koje ostavljamo iza sebe pričat će Marko Rakar. Na konferenciji očekujemo ukupno 250 sudionika.

Sve informacije o konferenciji možete pronaći na stranici: bitcon.bjelovar.hr. Organizator konferencije je Veleučilište u Bjelovaru koje izvodi tri preddiplomska stručna studija u STEM području: Mehatronika, Računarstvo i Sestrinstvo. Suorganizatori konferencije su: Grad Bjelovar, tech43 i Tehnološko park Bjelovar d.o.o. Grad Bjelovar jako potiče razvoj IT sektora i razvoj visokog obrazovanja. Tech43 je naziv za entuzijastičnu skupinu bjelovarske IT&tech zajednice koja zajedno s Veleučilištem u Bjelovaru jednom mjesečno organiziraju meetup predavanja s ciljem promicanja znanja i razvoja tehnološke zajednice. Tehnološki park Bjelovar je potporna poduzetnička institucija koja pomaže i podupire razvoj ideja, inovacija i poduzetništva u gradu Bjelovaru. Glavni pokrovitelj konferencije je Grad Bjelovar, a zlatni sponzori konferencije su IT tvrtke Axess Cro i Serengeti.