AWS User Group Zagreb

AWS User Group Zagreb

Očekujte zanimljiva predavanja i priliku za networking nakon sesija, pa pripremite svoja pitanja!

Nakon četiri godine, najavljujemo ponovno aktiviranje AWS User Group Zagreb! Bez obzira jeste li iskusni stručnjak za cloud tehnologije ili tek započinjete svoj put u cloudu, ovaj događaj je izvrsna prilika za učenje, povezivanje s istomišljenicima i postavljanje pitanja.

Za ovaj meetup, AWS je doveo dva predavača iz poljskog ureda.

Predavanje #1: Iterativna modernizacija aplikacija uz AWS Migration Hub Refactor Spaces

Daniel Tywonek, Solutions Architect u Amazon Web Services (AWS), otkriva kako AWS Migration Hub Refactor Spaces pruža upravljano okruženje za inkrementalno refaktoriranje monolitnih aplikacija koristeći Strangler Fig obrazac. Ova sesija će istaknuti strategiju modernizacije koja nudi maksimalnu poslovnu vrijednost, uz demo usluge. S više od 8 godina iskustva u IT-u, Daniel je radio kao Linux administrator i AWS Premium Support Cloud Engineer. U svojoj trenutnoj ulozi, vodi korisnike kroz njihov cloud put, s fokusom na migraciju i modernizaciju.

Predavanje #2: Novi rizici primjene generativne AI

Wojtek Szczepucha, Solutions Architect u Amazon Web Services (AWS) otkriva kako brzi rast generativne AI donosi obećavajuće inovacije, ali i nove izazove. Ova sesija će pružiti pregled tih izazova, najnovijih znanstvenih istraživanja i praktičnog, odgovornog rada na AI-u koji se provodi na AWS-u. S više od 20 godina iskustva u IT-u, Wojtek je izgradio inovativna, visoko dostupna i sigurna rješenja. Sada se fokusira na AWS, surađujući sa startupima, korporacijama, javnim institucijama i obrambenim sektorom. U slobodno vrijeme, prati svoju strast prema letenju jedrilicama.