Alert konferencija

Alert konferencija

Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti "Alert" vraća se u Zagreb treću godinu zaredom okupljajući brojna ugledna imena, kompanije i renomirane stručnjake

I ove godine „Alert se održava u organizaciji IT diva ASEE, ovoga puta u partnerstvu s nekim od najpoznatijih tvrtki u području cyber sigurnosti – kompanijama CrowdStrike, Thales, Alfatec, Exclusive Networks i MbCom Technologies. Konferencija koja kroz panele i predavanja donosi najnovije trendove i izazove u svijetu kibernetičke sigurnosti održat će se u Zagrebu 16. studenoga.

Ovogodišnji „Alert“ će pokriti niz ključnih tema, uključujući sigurnosne aspekte SaaS rješenja u bankarskom sektoru, zaštitu od prijetnji kao što su spoofing i phishing, strategije protiv DDoS napada, sigurnost mobilnih aplikacija, DarkNET, cyber psychology, cyber insurance i mnoge druge teme od vitalnog značaja za kibernetičku sigurnost.

Što posjetitelji mogu očekivati?

Uz brojne lokalne stručnjake poput Martine Dragičević iz A1, Filipa Pažina iz Raiffeisen banke, Ivana Hećimovića iz Zagrebačke banke, Danijela Miletića iz Hrvatske poštanske banke, Saše Lončarića iz Podravske banke, Tomislava Vazdara iz Riskorije te Dubravka Hledea iz MBComa, „Alert“ se može pohvaliti i cijelim nizom internacionalnih govornika. Ovogodišnji Keynote govornici konferencije su Oren Elimelech i Eward Drehius. Elimelech je istaknuti stručnjak za sigurnost koji donosi obilje međunarodnog iskustva i znanja. Bio je voditelj Odjela za kibernetičku i informacijsku sigurnost u Ministarstvu prometa i cestovne sigurnosti u Izraelu te glavni savjetnik za kibernetičku sigurnost u nekoliko banaka, osiguravajućih društava i drugih korporacija širom svijeta. Također je bio zadužen za regulativne strategije, politike i upravljanje u sektoru kibernetičke sigurnosti.

Eward Drehius je potpredsjednik za Fraud Engineering tvrtke ThreatFabric. Veteran je u području kibernetičke sigurnosti s više od 27 godina iskustva u borbi protiv prijevara i prijetnji. Radio je u startupima i velikim poduzećima na četiri kontinenta, koristeći svoje godine iskustva u borbi protiv kibernetičkog kriminala koje je stekao u radu s bankama, policijskim agencijama i korporacijama. Eward je stekao reputaciju etabliranog govornika u medijima i na međunarodnim događanjima. U slobodno vrijeme, obnaša funkciju predsjednika CSIRT.global, dobrovoljnog vatrogasnog odreda za kibernetičku sigurnost.

Uz Elimelecha i Drehiusa konferenciji će se pridružiti i Gábor Hirsch iz Thalesa stručnjak za informacijsku sigurnost s više od 25 godina iskustva u industriji, Lorenzo Villa iz talijanske Credem banke, David Capezza iz Vise te stručnjaci iz ASEE-a koji će podijeliti svoja znanja i iskustva iz dugogodišnjeg rada s nekim od sigurnosno najosjetljivijih i najreguliranijih sektora.

Iako je konferencija zatvorenog tipa svi stručnjaci u domeni kibernetičke sigurnosti mogu osigurati svoje mjesto prijavom na web stranici konferencije gdje će biti objavljena finala agenda i popis svih potvrđenih govornika.