æternity Universe One

æternity Universe One

Ako već niste čuli za æternity Ventures, investitorske tvrtke koja ulaže u blockchain startupe na Balkanu, sigurno ste se skrivali ispod kamena i Netokraciju niste čitali. Prije godinu dana im se pridružio Luka Sučić, a s kojim je Netokracijin Ivan Brezak Brkan početkom ove godine vodio i podcast o blockchainu na Balkanu – Blockchain from the Bloc(k).

Za one koji prate blockchain scenu ne trebamo æternity posebno predstavljati, a upravo će se oni najviše poveseliti nadolazećem skupu koji organiziraju. Prvo veliko okupljanje pod nazivom æternity Universe One planira se kao godišnja konvencija koja će se ove godine obilježiti 20. i 21. rujna u Paralelnom Polisu u Pragu. æternity na ovom događaju planira okupiti oko 500 sudionika uključujući developere, poduzetnike, studente i big tech stručnjake, kako bi zajedno raspravili opcije skaliranja platforme za globalnu upotrebu.

Ulaznice možete nabaviti na njihovoj stranici. Osim toga, zajednica æternityja vjeruje da bi prilike trebale biti otvorene svima – bez obzira na financijsku sposobnost. U stvari, oni koji si ne mogu priuštiti ulaznice, ali su zainteresirani za sudjelovanje u događaju, mogu se prijaviti za besplatne karte, poručuju.

Skup istomišljenika i novih disruptivnih ideja

Vrijeme je za daljnje korake s obzirom na intenzivnu razvojnu aktivnost kojom se æternity može pohvaliti. Evidentno je to i iz ovogodišnjeg izvješća Electric Capitala u kojem se ističu s 50 developera koji mjesečno pridonose kod repozitorijima te s oko (tadašnjih) 13 tisuća linija koda što æternity smješta uz bok poznatim projektima poput Augura, Liska i Holoa.

Inače, konferencija nije namijenjena samo programerima te æternity posebno ohrabruje poduzetnike, dizajnere, studente, tehnološke stručnjake kao i one iz ne-tehničkih područja, da se pridruže skupu, ističe Emin Mahrt, član Odbora æternity kripto fonda.

Svi su dobrodoši na konferenciju te bi nam bilo drago upoznati što više entuzijasta i istomišljenika iz različitih područja. Nikad ne znate tko od ljudi koje sretnete jednog dana može postati osnivač proizvoda koji će pomesti industriju. Uostalom, želimo biti svjedoci tih ranih početaka prije nego sve eksplodira – prije njihovog vlastitog Big Banga, ako bi se moglo tako reći.

Upravo je ovaj æternityjev događaj prilika za istraživanje mogućnosti za sve koji žele biti pokretači promjena, a na kojem ih očekuju korisni razgovori i radionice, kao i demo aplikacije startupova koji se grade na æternity platformi.

Hackathon će se također provesti malo prije događaja, 14. i 15. rujna, gdje će se programeri suočiti s izradom značajnih aplikacija koristeći æternityjeve alate i njegov programski jezik za pametne ugovore, Sophiju. U skladu s obećanjima o decentralizaciji i inkluzivnosti, æternity je nedavno javnosti otvorio prijedloge kampanja u zajednicisvatko može predložiti projekte koji mogu doprinijeti æternityjevom ekosustavu, bilo da se radi prijedlozima za Universe konferenciju ili platformi općenito.