22. WordPress Meetup Zagreb

22. WordPress Meetup Zagreb

Ovogodišnji drugi po redu WordPress Meetup Zagreb u pripremi ima zanimljiva predavanja, ali i vrijedne nagrade sponzora, a novost je da se seli na novu lokaciju. Okupljanje započinje u 18 sati u prostorijama Infinuma.

Prvo predavanje s početkom u 18:15 održat će Kruno Golubićtechnical writer tvrtke OnTheGoSystems, koji je i jedan od sponzora ovog meetupa.

Kruno će predstaviti novi plugin Toolset Block koji će biti dio njihovog Toolset paketa. Dvoje sretnih sudionika dobit će godišnju licencu za WordPress Multilingual CMS ili Toolset Interactive paket.

Ivan Grginov, WordPress inženjer koji radi za Infinum govorit će o tome kako, koristeći Eightshift stranicu na WordPressu, napraviti fluidne tranzicije stranica bez osvježavanja te kako se sa 100 Kb koda može u potpunosti transformirati obična WordPress stranica.

Zadnje predavanje večeri održat će Slavko Pleš koji će govoriti o svom servisu Winglio koji korisnicima nudi mogućnost unajmljivana firme odnosno korištenja postojećih međunarodnih firmi za izdavanje računa i naplatu usluga bez otvaranja vlastite firme. Ovakav model poslovanja idelan je za freelancere i digitalne nomade kojima ovaj servis značajno smanjuje troškove poslovanja i količinu birokracije.

Osim predavanja, za dobru atmosferu pobrinut će se i Covideo koji će sve sudionike počastiti pizzom i pićem, a kako nitko ne bi otišao kući praznih ruku podjelit će se i druge nagrade sponzora.

Sudjelovanje na meetupu je besplatno, ali se kao i uvijek potrebno prijaviti putem službenih stranica.