2. CX Meetup: Kako povećati prodaju prikupljanjem feedbacka

2. CX Meetup: Kako povećati prodaju prikupljanjem feedbacka

Dođite na novi CX Meetup i saznajte kojim tehnikama i alatima možete povećati prodaju – bez obzira na biznis kojim se bavite.

Od trenutka kada netko prvi puta čuje za vas, preko prvog kontakta pa sve do preuzimanja paketa i komunikacije nakon kupovine sve je to dio korisničkog iskustva na temelju kojeg kupac gradi sliku o vašem brendu.

Svi znamo da su lojalni kupci najbolji kupci, a Darijan Kosić i Marcel Majsan će posjetiteljima CX Meetupa na primjeru webshopova koje su vodili objasniti kako ih stvoriti te na kraju i iskoristiti za povećanje zadovoljstva SVIH kupaca.

O predavačima

Marcel Majsan je Predsjednik Udruge eCommerce Hrvatska i CEO @ Call-to-Action (eCommerce Consulting). Radio je kao voditelj online prodaje i marketinga za nekoliko poznatih hrvatskih webshopova, od kojih je jedan dobio nagradu za najbolji u kategoriji – 5 godina za redom.

Danas pomaže trgovcima pokrenuti nove web trgovine i poboljšati postojeće, kao predsjednik Udruge eCommerce Hrvatska i nezavisni eCommerce konzultant.

Darijan Kosić je poduzetnik, osnivač prvog hrvatskog online automoto dvotjednika te pokretač nekoliko tvrtki i agencija u različitim segmentima kao što su AKVILIA UNIO d.o.o. – ekskluzivni uvoznik EVA Water Clinic proizvoda u Hrvatskoj. Pod istom tvrtkom otvara drugi segment poslovanja, marketinšku agenciju SIMPLI. Dwizards agency osnovao je kako bi spojio temelje dviju postojećih tvrtki s višegodišnjim iskustvom u digitalnom marketingu, web dizajnu i developmentu.

Ulaz je besplatan, ali se potrebno prijaviti preko stranice Meetupa.