Facebook je uveo mogućnost prepoznavanja lica na vašim fotografijama što omogućuje vašim prijateljima da vas označe ili kako bi se na Facebooku reklo - tagiraju.
Sama ideja zapravo nije loša, tagiranje može biti naporan posao, posebice ako se radi o velikom broju fotografija koje treba proći i kliknuti na svaku, utipkati ime prijatelja i slično. No, iako ovo automatsko prepoznavanje lica pomaže pri tagiranju, pojavilo se pitanje kršenja privatnosti, što u kontekstu Facebooka i nije velika novost.
Facebook je uveo mogućnost prepoznavanja lica na vašim fotografijama što omogućuje vašim prijateljima da vas označe ili kako bi se na Facebooku reklo – tagiraju.
Sama ideja zapravo nije loša, tagiranje može biti naporan posao, posebice ako se radi o velikom broju fotografija koje treba proći i kliknuti na svaku, utipkati ime prijatelja i slično. No, iako ovo automatsko prepoznavanje lica pomaže pri tagiranju, pojavilo se pitanje kršenja privatnosti, što u kontekstu Facebooka i nije velika novost.
Naime, ova opcija je početno uključena svima (postoji mogućnost da još nije aktivna kod nas) što znači da će se vaše fotografije prikazivati prijateljima i Facebook će ih pozivati da vas tagiraju. A možda ste vi baš htjeli tu neku fotografiju ostaviti neoznačenu, iz bilo kojeg razloga (ne osuđujemo nikoga ;))
Srećom, u postavkama privatnosti Facebooka moguće je isključiti ovo prikazivanje fotografija prijateljima i tako barem malo utjecati na svoju privatnost na Facebooku, prenosi CNet.