Netokracija

Uber u Hrvatskoj kreće DANAS točno u podne: 13.000 Zagrepčana već čeka prvu vožnju!

Nakon najave Uberovog dolaska na Netokracijinoj konferenciji o digitalnoj ekonomiji i trgovini, OMGcommerce, na kojoj je nastupio Uberov Rob Khazzam, Hrvatskom, kao i regijom, proširila se vijest o dolasku tvrtke koja korisnicima nudi povoljniji prijevoz uz mogućnost ocjenjivanja, kako korisnika, tako i vozača. Kako je za Netokraciju potvrdio Uberov Loic Amado, koji nosi pomalo ekstravagantnu titulu International Launcher, njihova je aplikacija nakon Netokracijine objave o dolasku doživjela nevjerojatan rast preuzimanja širom Hrvatske. Samo je u Zagrebu, kako otkriva naš sugovornik, preko 13.000 korisnika već preuzelo Uber za iPhone, Android i Windows Phone uređaje, čekajući kad će moći se voziti njihovim vozilima.

Uber kreće u 12 sati – preuzmite aplikaciju!

Uber u Hrvatsku dolazi sa svojom uslugom UberX, što podrazumijeva povoljnije vožnje od standardnog Uber Blacka s kojim su dosad kretali na nova tržišta. Za razliku od kontroverznog UberPopa, vozači UberX-a su licencirani i – kako naglašava Amado – rade u skladu s hrvatskim zakonima. Iako to znači da neće baš svatko moći postati Uberov vozač, korisnici će već od danas u podne moći otvoriti svoju Uber aplikaciju i naručiti vožnju.

Amado ističe kako će u prvom trenutku sigurno biti mnogo potražnje, tako da moli korisnike da svakako budu strpljivi s obzirom na to da će se od danas i novi (licencirani) vozači moći prijaviti za korištenje popularnog Ubera.

Svoju ćete vožnju platiti upravo kroz aplikaciju nakon što dodate svoju kreditnu karticu. Poslovni će korisnici na email moći dobiti i kopiju R1 računa, potrebnog za opravdanje troškova.

Uber na Jadranu, kao što je Netokracija predvidjela!

Zanimljivo je kako je Amodo naglasio kako od iduće godine razmišljaju o uvođenju Ubera i u gradove na hrvatskoj obali, poput Dubrovnika, Splita i Rijeke. Čini se da će naše teorije o tome kako će upravo turističke destinacije biti ključne za Uberov rast u Hrvatskoj pokazati itekako točnima! Uber očito želi utjecati na sljedeću turističku sezonu!