Zastupljenost iPhonea i Samsunga u Hrvatskoj pada dolaskom povoljnijih 'smartphonea' - otkriva ClickAttackov novi izvještaj

Zastupljenost iPhonea i Samsunga u Hrvatskoj pada dolaskom povoljnijih ‘smartphonea’ – otkriva ClickAttackov novi izvještaj

Zagrebačka mobilna oglašivačka mreža ClickAttack ponovno uz medijsku podršku Netokracije predstavlja novi izvještaj posvećen mobilnom oglašivačkom i tehnološkom tržištu za zadnji kvartal prošle godine: ClickAttack Q report za Q3 2012. Što se promijenilo u samo 3 mjeseca?

clickattack_1naslovna

Zagrebačka mobilna oglašivačka mreža ClickAttack ponovno uz medijsku podršku Netokracije predstavlja novi izvještaj posvećen mobilnom oglašivačkom i tehnološkom tržištu za zadnji kvartal prošle godine: ClickAttack Q report za Q3 2012. Što se promijenilo u samo 3 mjeseca?

Prvi ClickAttackov izvještaj predstavljen je u studenom i po prvi put je otkrio detalje korištenja mobilnih platformi i pametnih telefona u Hrvatskoj. ClickAttack je prva regionalna mobilna oglašivačka mreža za mobilne web stranice, ali i aplikacije.

ClickAttack je uključio i primjere kampanja.
ClickAttack je uključio i primjere kampanja.

Svi mobilni proizvođači pali su u zastupljenosti širom ClickAttackove mreže koju čine najpopularniji hrvatski internetski mediji odnosno njihove mobilne verzije. Mogući razlog mogla bi biti dostupnost sve popularnijih jeftinijih pametnih telefona, a među vodećih 5 proizvođača Nokia je najviše pala, za skoro 10 posto!

Suptilne i manje suptilne mobilne promjene

Zastupljenost Symbiana pri tome također značajno pada, a Android ostaje daleko najpopularniji mobilni operativni sustav na hrvatskom tržištu. Demografski podaci su u većoj mjeri ostalo vrlo slični, osim što se broj žena među korisnicima mobilnih internetskih korisnika povećao za 15 posto!

clickattack_

Imajte na umu da je na izmjene u podacima širom istraživanja sigurno utjecao i dodavanje novih medija u ClickAttackovu mrežu, tako da će biti izuzetno zanimljivo vidjeti podatke za 2013. Cijeli ClickAttackov izvještaj, čiji je socio-demografski dio temeljen na uzorku od 1630 mobilnih korisnika, što je za pola manji od prošlog. Cijeli ClickAttackov izvještaj za Hrvatsku za četvrti kvartal prošle godine možete besplatno preuzeti sa službene web stranice.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Što ste propustili

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.

Mobilno

Apple Arcade i Apple TV+ stižu uskoro i u Hrvatsku

Osim novih iPhone modela, jučer smo saznali i novosti o dvije pretplatničke usluge koje nas čekaju iz Applea.

Tehnologija

Stručnjaci Microblinka i Infinuma: Apple je i dalje inovativan!

Gdje Apple vodi, a gdje kaska? Saznali smo kako developeri gledaju na stanje Apple ekosustava.

Video

Što čini dobar digitalni kafić? U 4 epizode nalazimo odgovore.

Jedni žele zaraditi, drugi raditi - kako povezati interese ugostitelja i digitalnih nomada? Saznali smo u razgovoru s njima.