Yo cilja na poslovne korisnike i želi kreirati cijeli ekosustav oko sebe?

Yo cilja na poslovne korisnike i želi kreirati cijeli ekosustav oko sebe?

Vjerojatno ste već čuli za šašavu aplikaciju Yo, koja je iz nekog razloga polučila ogroman uspjeh u kratkom vremenu: prikupila financiranje u iznosu većem od milijun dolara, i to zahvaljujući sve većem broju korisnika, kojih također ima – milijun! Sve što možete putem aplikacije je slati "Yo" svom sugovorniku, a on to može isto i vama. Budućnost komunikacija? Prema osnivaču Oru Arbelu, ovako ćemo komunicirati ne samo u privatne, nego i u poslovne svrhe.

Yo
Pošalji Yo, zaprimi Yo. I to je sve.

Vjerojatno ste već čuli za šašavu aplikaciju Yo, koja je iz nekog razloga polučila ogroman uspjeh u kratkom vremenu: prikupila financiranje u iznosu većem od milijun dolara, i to zahvaljujući sve većem broju korisnika, kojih također ima – milijun! Sve što možete putem aplikacije je slati “Yo” svom sugovorniku, a on to može isto i vama. Budućnost komunikacija? Prema osnivaču Oru Arbelu, ovako ćemo komunicirati ne samo u privatne, nego i u poslovne svrhe.

On je, naime, u nedavnom intervjuu govorio o svojim budućim planovima koji se odnose na poslovni model ove nimalo rječite aplikacije. Fokusirat će se na povećanje broja korisnika povezujući se s poslovima, organizacijama i drugim aplikacijama koje bi nudile Yo kroz svoje razne usluge. Već su obavljeni prvi razgovori s osobama zainteresiranima za ovu aplikaciju koja bi trebala predstavljati nov način obavještavanja i komuniciranja. Drugim riječima, želi se kreirati Yo ekosustav.

Dovoljno je da znate od koga Yo dolazi - ništa više nije potrebno, kaže osnivač
Dovoljno je da znate od koga Yo dolazi – ništa više nije potrebno, kaže osnivač Or Arbel.

No, Yo je već u ovo kratko vrijeme bio hakiran, a dobio je i mnogo medijske pozornosti, uglavnom u sarkastičnom tonu. Neki Yo smatraju ultimativnim dokazom da je tehnološka i startup scena u balončiću, koji će se uskoro raspršiti, a drugi ga smatraju inovativnim načinom komunikacije (od ovoga bi se Alfu Rehnu dignula kosa na glavi). Arbel kaže da su Yo napravili da traje, a već je primio nove ponude za ulaganjem iz Silicijske doline, a i šire.

Yo planira ostati Yo – neće dodavati neke nove funkcije koje bi uključivale slanje slika, videa ili zvuka. Dovoljno je da dobijete Yo i da znate od koga Yo dolazi.

A što vi mislite o Yo? Yay? Nay? Meh?

ponuda

Komentari

 1. Denis

  Denis

  24. 06. 2014. u 7:46 pm Odgovori

  Ne mogu vjerovati da ste se i vi uvukli u kolo hvalospjeva ove izuzetno glupave i beskorisne aplikacije. Pogledajte malo mišljenja vodećih ljudi, tu je startup industrija iznjedrila potpune bedastoće koje investitorima uzimaju pare i onda smišljaju tobože nekakve svrhe postojanja.

  Mislim da čitatelji ovdje zaslužuju ineligentniji pristup.

  • Mia Biberović

   Mia Biberović

   24. 06. 2014. u 8:15 pm Odgovori

   Oprosti, Denise, ali gdje vidiš hvalospjeve? U izrazu “šašava aplikacija”? U činjenici da mi nije jasno zašto ju koristi toliki broj osoba, a još manje zašto je prikupila ulaganje od milijun dolara? Možda sam malo previše suspregnula nevjericu i ironiju, ali tu su, vjeruj – ako ništa drugo, onda između redaka.

 2. Denis

  Denis

  24. 06. 2014. u 10:22 pm Odgovori

  Oprosti ali ne vidi se ironija u tvom tekstu. Od naslova koji je afirmativan pa do nabrajanja ‘ogromnog’ uspjeha (koji to nije), preko nabrajanja šta se može i budućih planova. Ako to nije ozbiljan pristup ne zam šta jest

  • Mia Biberović

   Mia Biberović

   25. 06. 2014. u 8:56 am Odgovori

   Što se tiče uspjeha – piše “koja je iz nekog razloga polučila ogroman uspjeh”. Po meni to nije afirmativno, ali, da, nabrajam činjenice koje su se dogodile. Da, ima milijun korisnika. Da, prikupljeno je toliko i toliko ulaganja. Da, osnivač iznosi planove za budućnost – ekosustav koji se temelji oko aplikacije koja šalje – Yo? Zato i upitnik u naslovu. Linkala sam na ovaj tekst: http://techcrunch.com/2014/06/19/meh/ i ovaj: https://www.netokracija.com/inovacijsko-sranje-spark-me-alf-rehn-79723 (primijeti da sam i taj drugi ja pisala).
   Ne znam kako da više nacrtam. 🙂 Nisam pisala kolumnu niti analizu da iznosim previše vlastitog mišljenja o aplikaciji, nego vijest, gdje je potrebno biti neutralan. To sam i napravila… Donekle.

   • Denis

    Denis

    25. 06. 2014. u 11:15 am Odgovori

    Mia nema ljutnje, ali bojim se da se nismo razumjeli. Prečesto pišete afirmativno kao što to rade mnogi mediji sa namjerom da umjetno dižu hype i čitanost. Moje je mišljenje da ste vi ozbiljan tech blog za ozbiljnu publiku pa bi takvi trebali biti i članci. Hype i te trikove ostavite žutoj štampi i sajtovima tipa Viralnova. Nama dajte tekstove od kojih ćemo nešto naučiti, analizirati itd. To se očekuje od ozbiljnog tech bloga. Pozdrav

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Internet marketing

Prvi Euro Effie za hrvatsku agenciju! Imago Ogilvy nagrađen za kampanju Boranka

Sinoć su u Bruxellesu dodijeljene najprestižnije europske nagrade za marketinšku učinkovitost – Euro Effie. Zlatna Effie nagrada po prvi put pristiže i u Hrvatsku, zahvaljujući reklamnoj agenciji Imago i kampanji Boranka, osmišljenoj za Savez izviđača Hrvatske.

Kultura 2.0

Formalno obrazovanje, neformalni klub: Čemu kultni KSET već 43 godine uči svoje članove?

Što znači sudjelovati u nečem većem od nas samih? KSET je klub koji je u odajama bivše kotlovnice okupio desetke generacija, dajući im prostor da šire svoje vidike kroz nova poznanstva, hobije i aktivnosti. Ususret Tech Consultant meetupu u KSET-u otkrivamo što studentima to iskustvo zapravo donosi u profesionalnom smislu.