WordPress Community Hrvatska: Dođite na kavu i upoznajte se sa zaljubljenicima u popularni CMS

WordPress Community Hrvatska: Dođite na kavu i upoznajte se sa zaljubljenicima u popularni CMS

Ljubitelji popularne platforme WordPress, pozor! Danas s radom kreće WordPress Croatia, kao prvi korak prema organiziranju WordPress zajednice u Hrvatskoj. Samim time, idućeg se petka, 8. 11., organizira i WordPress Coffee, prvo neformalno okupljanje zaljubljenika u ovaj iznimno popularni CMS.

WordPress-CoffeeLjubitelji popularne platforme WordPress, pozor! Danas s radom kreće WordPress Croatia, kao prvi korak prema organiziranju WordPress zajednice u Hrvatskoj. Samim time, idućeg se petka, 8. 11., organizira i WordPress Coffee, prvo neformalno okupljanje zaljubljenika u ovaj iznimno popularni CMS.

Iza projekta okupljanja WordPress zajednice u Hrvatskoj stoje Emanuel i Lucijan Blagonić te Zoran Ugrina, iz tvrtke Tailored Development, koji žele da se u sve uključe svi koji se profesionalno ili poluprofesionalno bave WordPressom. Kroz stranicu, okupljanja i radionice pokušat će ponuditi i platformu za vlastiti napredak u radu s WordPressom. Kako nam otkriva Emanuel Blagonić, ideja postoji već dugo, ali tek su nakon povratka iz Leidena s konferencije WordCamp Europe, o čemu ste mogli čitati na Netokraciji, odlučili konačno krenuti u tu “avanturu”.

WordPress drži uvjerljivo najveći postotak među CMS-ovima na svijetu, a riječ je o 20%, stoga želimo da i u Hrvatskoj dobije mjesto koje zaslužuje. Vjerujemo da nije ni približno ispunio svoj potencijal u našoj regiji, za razliku od zajednice u drugim zemljama, primjerice Nizozemskoj ili Norveškoj, gdje se koristi za telekome ali i za stranice s podacima svih birača — dakle, za prilično osjetljive osobne podatke.

Teško  je odrediti koliko osoba u Hrvatskoj zapravo koristi ovu platformu, ali organizatori ovog događaja svjesni su da ih je mnogo, posebice zbog njegove jednostavnosti. Ovdje se želi okupiti one koji se profesionalno bave WordPressom, dati im mogućnost da se upoznaju s onima koji rade jednake stvari, razmijene iskustva i dobiju podršku.

Neke od njih znamo, ali vjerojatno je još više onih za koje nismo čuli, a rade odlične stvari. Naravno, i jedni i drugi pozvani su na ovo druženje.

Dakle, ljubitelji WordPressa, dođite prvo na kavu jer ćete tamo moći upoznati osobe sličnog interesa i dogovoriti se za smjer i način na koji bi se zajednica mogla bolje povezati. Organizatori ovog događaja obećavaju da će raditi na budućim okupljanjima, besplatnim WordPress radionicama te na tome da se potencijalnim klijentima predstave prednosti ove platforme. A, tko zna, možda se kroz neko vrijeme i u Hrvatskoj bude organizirao WordCamp.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Porezna zahtijeva da i fizičke osobe prijave svaki zakup Facebook oglasa ili Upwork angažman!

Bez obzira jeste li fizička ili pravna osoba - ako poslujete s tvrtkama iz inozemstva, možda biste trebali naći računovođu već danas.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.

Digitalni marketing

#jedvačekam: Kad se industrija udruži, a javnost postane kreativac – kampanja osvaja medije i nagrade

Kafići, teretane, kazališta, tržnice i još mnogo drugih poslovanja i brendova u vrijeme društvene izolacije nisu mogli doći do svojih kupaca. Kako su 3 hrvatske agencije uz HURA-u pripremile projekt koji je u korist svih njih ostvario milijun kuna medijske vrijednosti?

Intervju

Najčešći mentori u IT-u su Google, StackOverflow… A 4 naše entuzijastice žele tome dodati Mentoring Byte

Iako mnoge tehnološke tvrtke imaju organiziran sustav mentoriranja, najčešće se on fokusira na tehničke vještine. Nataša Kapov, Andrea Knez Karačić, Marina Grljušić i Lora Pleško žele to promijeniti i uvesti kulturu mentoriranja – i tehničkih, ali i mekih vještina u ponekad poprilično “tvrdu” IT zajednicu.

Mobilno

Krajnje je vrijeme da konačno bacimo naljepnice i papire: Stiže era aplikacija za vjernost

Točite gorivo, dobijete naljepnice na papirić pa onda popuste. I onda izgubite papirić pa naljepnice... A kartice vjernosti redovito nemate uza sebe. I onda nikakve koristi. Česta je to praksa u Hrvatskoj već niz godina, ali se polako mijenja. Vrijeme je digitalizirati i takvo iskustvo, a Inina loyalty aplikacija je sjajan primjer.