Zagrli život, zagrli Instagram: Vipnet prigrlio još jednu društvenu mrežu

Zagrli život, zagrli Instagram: Vipnet prigrlio još jednu društvenu mrežu

U skladu s filozofijom Zagrli život, koja stoji iza Vipnetovog brenda posljednjih godinu dana, ovaj je telekom prigrlio još jednu društvenu mrežu nakon Facebooka, Twittera, YouTubea i Google Plusa – Instagram. Upravo je spomenutu filozofiju, kako kažu iz telekoma, najjednostavnije približiti korisnicima fotografijom i videosadržajem, a upravo Instagram smatraju savršenim mjestom za to.

Vipnet Instagram

U skladu s filozofijom Zagrli život, koja stoji iza Vipnetovog brenda posljednjih godinu dana, ovaj je telekom prigrlio još jednu društvenu mrežu nakon Facebooka, Twittera, YouTubea i Google Plusa – Instagram. Upravo je spomenutu filozofiju, kako kažu iz telekoma, najjednostavnije približiti korisnicima fotografijom i videosadržajem, a upravo Instagram smatraju savršenim mjestom za to.

Vipnetov profil na Instagramu, u suradnji s telekomom, vodi agencija Grey Entourage, koja će kreirati sadržaj u skladu s filozofijom brenda. Kako nam otkriva Ida Pandur, takav zadatak uvelike olakšava komunikaciju – ne postoje granice, a svaka tema može biti dobra tema.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Instagram mreža koja ima svoj tempo, način komunikacije, ciljanu skupinu te da je svaka tema vaša tema, najveći je izazov pri razvoju strategije povezivanje raznolikog sadržaja u smislenu priču koja je vizualno i komunikacijski konzistentna, a da pritom ostane relevantna članovima Insta-zajednice, odnosno da se s tim sadržajem zajednica želi povezati.

Na strategiji radila jedna od najpopularnijih domaćih ‘Instagramašica’

Uz agenciju, u pripremi strategije sudjelovala je i Marijana Matan, Digital Expert u Vipu, čiji će se utjecaj zasigurno osjetiti budući je i njezin osobni profil jedan od popularnijih u Hrvatskoj (ima oko 39.000 pratitelja!). Inače, Vipnet otkriva da će se Instagramom koristiti na isti sličan kao i njihovi korisnici – profil će povezati s Facebook stranicom, a postovi koje će stavljati bit će kombinacija fotografija i videomaterijala fotografiranih i uređenih uz pomoć mobitela i mobilnih aplikacija. No, istovremeno se žele i razlikovati od ostalih brendova na ovoj društvenoj mreži, biti što osobniji i relevantniji.

Jednako kao što svaki korisnik na Instagramu predstavlja sebe i svoju viziju svijeta i Vip će osobno, iz svoje perspektive, predstaviti svoju viziju sebe i svijeta oko sebe. Možda se čini apstraktno, ali brendovi grade svoju osobnost i temelje je na određenim vrijednostima. Te ćemo vrijednosti nastojati približiti korisnicima na Instagramu jer će na taj način upoznati Vip. Instagrameri kojima će se sviđati Vip osoba i njezine vrijednosti pratit će Vip.

Vipnetovci smatraju da je Instagram bitan za njih i jer je to mjesto na kojemu se okupljaju njihovi korisnici, a koje je njima opet bitno iz brojnih razloga. Približavajući im se na ovaj način, razumijevajući i shvaćajući zašto i kako negdje provode vrijeme, bolje će razumjeti njihove potrebe i želje i tako moći poboljšati i svoj pristup prema njima. Osim toga, sve je više korisnika koji se općenito internetom i društvenim mrežama koriste putem mobilnih uređaja. Instagram je mobilna aplikacija, a budući da je Vip mobilni operater, smatraju kako su u srži povezani s Instagramom.

#Vipmeselfie

VIpmeselfie

Iako sada među postojećim objavama nema video sadržaja, to ne znači da ga neće biti. Kako se najavljuje, pomoću mobilnih aplikacija za kreiranje video sadržaja radit će se kratki videoformati koji s pomoću različitih efekata iz aplikacija mogu izgledati kao popularni timelapse, slow-motion, kolaž video itd. Što se tiče nagradnih natječaja, ističe se kako oni moraju biti drugačiji no na drugim društvenim mrežama.

Planiramo se koristiti svim mogućnostima koje nam Instagram pruža – tagovima, fototemama i videotemama, spojem druženja stvarnog i virtualnog svijeta itd., a usput ćemo nekoga i nagraditi.

Inače, iako je tek nedavno otvoren profil na Instagramu, već je organiziran i završen nagradni natječaj na ovoj društvenoj mreži, koji je bio povezan s Vipmeselfie Facebook natječajem. Naime, korisnici koji su objavili svoj selfie na Instagramu, u Facebook aplikaciju su mogli zalijepiti poveznicu koja vodi na sliku na Instagramu i na taj način sudjelovati u natječaju. Ako ste i sami sudjelovali, možda će vas zanimati da se pobjednici koji “ljube sliku svoju” proglašavaju 7. travnja. 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Što ste propustili

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Startupi i poslovanje

Ovo je potpuni plan za sav sadržaj koji uspješan webshop mora imati!

Sadržaj je ključni faktor zbog kojeg korisnici dolaze interaktirati s vašim brendom. Sadržaj je kralj, a eCommerce tu nije iznimka. Od poslovnog plana, općeg sadržaja i opisa proizvoda, ovo su stavke koje svaki uspješan webshop mora pokriti.

Tehnologija

Tenisice, ruž, naočale… Kad ih već ne možemo isprobati u trgovini, zašto ne bismo virtualno?

Unatoč razvoju online prodaje, fizičke trgovine zadržale su svoju glavnu prednost - mogućnost da kupac sam isproba željene proizvode. No, nakon što su se trgovine diljem svijeta zatvorile zbog pandemije, porasla je popularnost virtualnog isprobavanja proizvoda koje pokušava donekle nadomjestiti korisničko iskustvo na kakvo smo navikli u tradicionalnim trgovinama.

Intervju

Nakon investicije od više od 50.000 eura, najveća regionalna CS:GO zajednica, CSadria, postala Esport Adria

Ovaj novi brend okupit će gamere i fanove ne samo esport igara, već i mobilnih i drugih igara koje igra mnogo veći broj ljudi.

Startupi i poslovanje

Email marketing u doba “korone”: 3 greške i 3 trika za bolju učinkovitost

Pomno pripremate i šaljete newslettere, ali učinka nema? Uz Brunu Zagorščaka iz agencije Neuralab, nedavno certificiranog Mailchimp partnera, prolazimo osnovne pogreške i taktike email marketinga.

Tehnologija

S Omoguru widgetom ne čitaju lakše samo disleksičari, već svi mi koji u ekrane buljimo svakodnevno

Za osobe koje imaju poteškoće u čitanju Omoguru je dar s neba, a odnedavno im je njihov alat još dostupniji. Radi se o widgetu koji gotovo svaku stranicu može učiniti čitljivijom.