VICE Srbija startuje u novembru: Iza projekta stoje VICE Media i grčka Antenna Group

Nakon višemesečnih priprema, ekipa VICE Srbija uskoro bi trebala da krene sa radom i to punom parom. Srbija tako postaje 36. zemlja u kojoj će lokalna redakcija ovog medija kreirati originalan i zanimljiv sadržaj prilagođen prevashodno mlađoj populaciji.

vice1

Pre nešto više od mesec dana objavili smo da VICE stiže u Srbiju, a danas saznajemo da iza čitavog projekta stoje VICE Media i grčka Antenna Group, jedna od najvećih medijskih kompanija na prostoru jugoistočne Evrope. Lokalno izdanje vodeće svetske kompanije koja se bavi proizvodnjom i distribucijom video sadržaja na Internetu počinje sa radom u novembru, pri čemu će Srbija biti upisana kao 36. zemlja u kojoj je pokrenuta ova platforma.

Strateško partnerstvo između dva medijska giganta rezultovaće otvaranjem lokalnog biroa koji će činiti redakcija i drugi digitalni kanali. Njihov zadatak biće pokretanje linearnog TV programa – kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona gde posluje Antenna Group.

Vesti 2.0 koje smo čekali

Vlasnik i generalni direktor Antenna Group, Theodore Kyriakou, prokomentarisao je svojevrsno partnerstvo sa kompanijom VICE Media:

Posle uspešnog pokretanja VICE u Grčkoj, veoma smo uzbudjeni što ovu moćnu medijsku patformu dovodimo u Srbiju i druge zemlje regiona gde Antenna posluje. VICE je lider u proizvodnji i distribuciji savremenog multimedijalnog sadržaja i ovo partnerstvo je sjajan primer naše posvećenosti da ulažemo više na ovom tržištu, kao i da publici predstavljamo najinovativnije proizvode i servise.

Ukoliko do sada niste imali priliku da se susretnete sa sadržajem koji nosi VICE-ov pečta, u pitanju su originalne priče i vesti iz domena kulture, mode, tehnologije, umetnosti i sporta, sa naglaskom na alternativnu kulturu i pojedince sa čijim životnim pričama i stvaralaštvom uglavnom nismo u mogućnosti da se upoznamo putem tradicionalnih medija. Zadatak lokalne redakcije biće kreiranje jedinstvenog sadržaja na srpskom jeziku, sledeći prepoznatljivi jezik VICE novinarstva koji je baziran na video snimcima, a koje će se obraćati prevashodno mlađoj publici u Srbiji i regionu.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Kojem se direktoru isplati visiti na Facebooku? Bakiću, Varteksovom influenceru, itekako!

Nakon što je uložio u svoj Facebook profil kroz Croatian Makerse i stvorio bogatstvo pratitelja, Bakić "isplaćuje" dividende dosega za Varteksov "influencer" marketing.

Intervju

Ida Prester: Nisam se usudila ići na porodiljni dopust zbog specifičnosti svog posla

Idu Prester znamo kao glazbenicu i voditeljicu, a jedan od njenih idućih voditeljskih zadataka bit će Netokracijina konferencija Ladies of New Business. Tema? Izazovi (ali i prilike) koje donosi majčinstvo u dinamičnoj digitalnoj i IT industriji.

Internet marketing

Zabrinjavajuće je (a možda i protuzakonito) što nam domaći ‘influenceri’ promoviraju upitne kredite

“Influencanje” je postao pravi biznis, a pravi znak za to je to što dio njih već mjesecima na Instagramu reklamira - kredite. I to od internetske banke s Malte. Zabrinjavajuće je to, a možda i ne baš u skladu sa zakonima, iz više razloga. Na um mi, na prvu, padaju tri.

Što ste propustili

Kultura 2.0

PewDiePie više nije prvak YouTubea ili?

Prvi put od kada je 2013. dobio titulu najpopularnijeg YouTubera, kanal Šveđanina Felixa Kjellberga izgubio je vodstvo po broju pretplatnika - na par sati.

Kultura 2.0

Napad na Novom Zelandu optimiziran je kako bi se što brže širio društvenim mrežama

Događaji poput nedavnih napada na Novom Zelandu pokazuju tamnu stranu društvenih mreža - kako na to uopće utjecati?

Kultura 2.0

Pinterest i Instagram ‘krivci’ su što nam svi kafići, uredi i stanovi izgledaju – jednako

Craft pivnica u Brooklynu izgleda jednako kao ona u Berlinu, Zagrebu ili Singapuru. Svaki kafić mora imati bakinu fotelju i tepih, a gotovo svi stanovi zadnjih godina prate neki ‘industrijski loft’ stil. Krivci? Instant-dizajneri, Pinterest i Instagram.

Startupi i poslovanje

Vino na pretplatu: Mogu li hrvatske vinarije izvesti poslovni model po uzoru na Flaviar i Vinebox?

Pretplatni paketi postaju sve zanimljiviji način otkrivanja novih proizvoda i usluga, posebno kada su u pitanju različiti okusi svijeta. Može li sličan model zaživjeti u Hrvatskoj i kome bi to uopće bilo isplativo, korisno i zanimljivo?

Društvene mreže

Kriminalistička istraga protiv Facebooka trebala bi biti izvanredna vijest, a ne pad njegovih usluga

Na naslovnicama mnogih portala upravo vrišti vijest da Facebook od jučer doživljava najveći pad u svojoj povijesti, koji je zahvatio korisnike diljem svijeta. Istodobno, jučer je proširena kriminalistička istraga protiv ove društvene mreže zbog odavanja naših podataka raznim tehnološkim tvrtkama kao što su veliki proizvođači mobitela.

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 5: Kako uopće izgleda blockchain (startup) scena na Balkanu?

Jeste li znali da se blockchain tehnologija u regiji primjenjivala i istraživala već 2009. kada se ni regionalna startup scena još nije izgradila?