VICE Srbija startuje u novembru: Iza projekta stoje VICE Media i grčka Antenna Group

Nakon višemesečnih priprema, ekipa VICE Srbija uskoro bi trebala da krene sa radom i to punom parom. Srbija tako postaje 36. zemlja u kojoj će lokalna redakcija ovog medija kreirati originalan i zanimljiv sadržaj prilagođen prevashodno mlađoj populaciji.

vice1

Pre nešto više od mesec dana objavili smo da VICE stiže u Srbiju, a danas saznajemo da iza čitavog projekta stoje VICE Media i grčka Antenna Group, jedna od najvećih medijskih kompanija na prostoru jugoistočne Evrope. Lokalno izdanje vodeće svetske kompanije koja se bavi proizvodnjom i distribucijom video sadržaja na Internetu počinje sa radom u novembru, pri čemu će Srbija biti upisana kao 36. zemlja u kojoj je pokrenuta ova platforma.

Strateško partnerstvo između dva medijska giganta rezultovaće otvaranjem lokalnog biroa koji će činiti redakcija i drugi digitalni kanali. Njihov zadatak biće pokretanje linearnog TV programa – kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona gde posluje Antenna Group.

Vesti 2.0 koje smo čekali

Vlasnik i generalni direktor Antenna Group, Theodore Kyriakou, prokomentarisao je svojevrsno partnerstvo sa kompanijom VICE Media:

Posle uspešnog pokretanja VICE u Grčkoj, veoma smo uzbudjeni što ovu moćnu medijsku patformu dovodimo u Srbiju i druge zemlje regiona gde Antenna posluje. VICE je lider u proizvodnji i distribuciji savremenog multimedijalnog sadržaja i ovo partnerstvo je sjajan primer naše posvećenosti da ulažemo više na ovom tržištu, kao i da publici predstavljamo najinovativnije proizvode i servise.

Ukoliko do sada niste imali priliku da se susretnete sa sadržajem koji nosi VICE-ov pečta, u pitanju su originalne priče i vesti iz domena kulture, mode, tehnologije, umetnosti i sporta, sa naglaskom na alternativnu kulturu i pojedince sa čijim životnim pričama i stvaralaštvom uglavnom nismo u mogućnosti da se upoznamo putem tradicionalnih medija. Zadatak lokalne redakcije biće kreiranje jedinstvenog sadržaja na srpskom jeziku, sledeći prepoznatljivi jezik VICE novinarstva koji je baziran na video snimcima, a koje će se obraćati prevashodno mlađoj publici u Srbiji i regionu.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Zašto je HRT ukinuo HD čim je završilo Svjetsko prvenstvo (i tek onda predstavio novi HRTi app?!)

Nova HRTi aplikacija stigla je tek nakon završetka Svjetskog prvenstva u nogometu, a nakon prvenstva se čini kako trebamo i zaboraviti da ćemo zemaljskim signalom dobiti HD programe u skorije vrijeme. Zašto?

Tehnologija

Svoj novčanik od sada i u Hrvatskoj možete zamijeniti – aplikacijom!

Za Google Pay ste vjerojatno već čuli, ali ako nemate račun u nekoj stranoj banci, niste ga mogli niti koristiti u Hrvatskoj. To se sada mijenja - ali samo za neke.

Startupi i poslovanje

Good Gameov žiri odlučit će kojem hrvatskom startupu ide 100 tisuća kuna!

Nakon uspješnog trećeg izdanja Good Gamea ove godine, od kotizacija timova prikupljeno je 100 tisuća kuna, a taj novac će se investirati u jednu poslovnu ideju. Koja će to biti saznat ćemo na Good Game Liftoffu u rujnu ove godine, ali za sada znamo imena članova žirija koji će tu odluku i donijeti.

Što ste propustili

Internet marketing

#DigitalnaKarijera video skripta: Nauči osnove komunikacije na Instagramu!

Otvaramo prvu sezonu edukativnog serijala #DigitalnaKarijera Video skripta u kojoj digitalni stručnjaci prenose najbitnije lekcije s 10 različitih radionica iz područja digitalne sfere.

Digitalni mediji

Za Weekend u Rovinju otkrijte Berlin i Pariz, ali i sve ono što redefinira medijsko tržište

Koje su najvruće teme medijske industrije, bilo u Parizu i Berlinu, bilo u i Rovinju, u razgovoru otkrivaju direktor i programski direktor Weekend Media Festivala, Tomo Ricov i Nikola Vrdoljak.

Internet marketing

Marina Mamić: Kako su mi preoteli Facebook stranicu s 300.000 fanova

Iako joj je upit za poslovnu suradnju putem Facebooka u početku bio sumnjiv, nakon što je prevarant imao odgovor na sva njena pitanja, 'makeup' umjetnica Marina Mamić napravila je grešku koja ju je gotovo koštala sedam godina truda kojim je okupila zajednicu od 300.000 fanova.

Startupi i poslovanje

Zakon o doprinosima: Uključite se u javnu raspravu za spas malih tvrtki!

Jedno od rijetkih povećanja plaća kojima se mnogi neće veseliti. Tisuće malih i mikro poduzeća, a među njima brojna iz IT industrije, mogli bi se naći na rubu propasti ako prođe nova Vladina izmjena i dopuna Zakona o doprinosima.

Kultura 2.0

Živjeti od glazbe u Hrvatskoj: Svirali su u garažama, a sada produciraju za video igre

Donosimo priču četiri glazbenika, producenta i kompozitora kroz put nekonvencionalne glazbene karijere: kako se sklada za gaming blockbustere?

Digitalni mediji

Infowars dokazuje da su društveni mediji – mediji bez odgovornosti (čak i kod nas)

Društveni mediji ne žele imati odgovornost kakvu imaju mediji, njihovi novinari, urednici. A opet, imaju je.