VICE Srbija startuje u novembru: Iza projekta stoje VICE Media i grčka Antenna Group

Nakon višemesečnih priprema, ekipa VICE Srbija uskoro bi trebala da krene sa radom i to punom parom. Srbija tako postaje 36. zemlja u kojoj će lokalna redakcija ovog medija kreirati originalan i zanimljiv sadržaj prilagođen prevashodno mlađoj populaciji.

vice1

Pre nešto više od mesec dana objavili smo da VICE stiže u Srbiju, a danas saznajemo da iza čitavog projekta stoje VICE Media i grčka Antenna Group, jedna od najvećih medijskih kompanija na prostoru jugoistočne Evrope. Lokalno izdanje vodeće svetske kompanije koja se bavi proizvodnjom i distribucijom video sadržaja na Internetu počinje sa radom u novembru, pri čemu će Srbija biti upisana kao 36. zemlja u kojoj je pokrenuta ova platforma.

Strateško partnerstvo između dva medijska giganta rezultovaće otvaranjem lokalnog biroa koji će činiti redakcija i drugi digitalni kanali. Njihov zadatak biće pokretanje linearnog TV programa – kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona gde posluje Antenna Group.

Vesti 2.0 koje smo čekali

Vlasnik i generalni direktor Antenna Group, Theodore Kyriakou, prokomentarisao je svojevrsno partnerstvo sa kompanijom VICE Media:

Posle uspešnog pokretanja VICE u Grčkoj, veoma smo uzbudjeni što ovu moćnu medijsku patformu dovodimo u Srbiju i druge zemlje regiona gde Antenna posluje. VICE je lider u proizvodnji i distribuciji savremenog multimedijalnog sadržaja i ovo partnerstvo je sjajan primer naše posvećenosti da ulažemo više na ovom tržištu, kao i da publici predstavljamo najinovativnije proizvode i servise.

Ukoliko do sada niste imali priliku da se susretnete sa sadržajem koji nosi VICE-ov pečta, u pitanju su originalne priče i vesti iz domena kulture, mode, tehnologije, umetnosti i sporta, sa naglaskom na alternativnu kulturu i pojedince sa čijim životnim pričama i stvaralaštvom uglavnom nismo u mogućnosti da se upoznamo putem tradicionalnih medija. Zadatak lokalne redakcije biće kreiranje jedinstvenog sadržaja na srpskom jeziku, sledeći prepoznatljivi jezik VICE novinarstva koji je baziran na video snimcima, a koje će se obraćati prevashodno mlađoj publici u Srbiji i regionu.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Afera Orašar: Samo hrvatski mediji od baleta mogu napraviti dramu

Cijeli cirkus koji se digao oko kupovine ulaznica za Orašara najmanje govori o Hrvatskom narodnom kazalištu i njegovom sustavu za kupovinu ulaznica, a najviše o domaćim medijima.

Digitalni mediji

RedViewMedia postao većinski vlasnik oglašivačke platforme Linker (Media)

Platforma za otkrivanje sadržaja, Linker.hr, postaje Linker Media, nakon investicije oglašivačke agencije RedViewMedia. Agencija je preuzela 51% vlasništva platforme, a Diana Dumanić, direktorica RV-a, pridružila se u upravu Linker Medije uz dosadašnjeg partnera/suosnivača Branimira Prskala.

Intervju

Di si bio ’97.? Ekipa iz HINLA-e organizirala je prva hrvatska esport natjecanja

Možda niste nikada čuli za HINLA-u, ali ovo natjecanje iz Hrvatske jedno je od prvih punopravnih esport natjecanja u čitavoj Europi.

Što ste propustili

Internet marketing

Influencer marketing 101: Bili početnik ili veteran, ovo je 9 pitanja na koja morate znati odgovor

Ovo su osnovna pitanja koja morate znati za upis u novu godinu "Influencer kolegija". Mi imamo skriptu, a planirate li proći na ispitu ili ne, samo je na vama.

Izvještaj

200 posjetitelja okupilo se u Osijeku na konferenciji posvećenoj poduzetnicama Lean On Yourself

Drugo izdanje konferencije Lean In u Osijeku održalo se u petak, dok je subota bila rezervirana za praktičnu radionicu za poduzetnice početnice.

Startupi i poslovanje

Startup vs. startup: OmoLab i Silver Monitor dokazuju da je najbolje rješavati probleme iz okoline

OmoLab razvija alate koji olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje osoba s disleksijom i drugim teškoćama čitanja. Silver Monitor pametna je narukvica i softverska platforma za praćenje zdravlja starijih pacijenata. A njihovi osnivači, Petar Reić i Tihana Petričević, nakratko su napustili uloge startupera i našli se u ulozi novinara.

Novost

Vojska SAD-a imat će svoj esport tim.

Jeste li kad igrali Call of Duty ili Counter Strike i razmišljali kako bi bilo super da to radite zapravo, a ne samo u igri? E, pa sad možete. Super?

Startupi i poslovanje

3D printana golferica Prudence visoka je 1.90m i dolazi iz Zagreba

Koliko sati treba da biste napravili 3D printanu osobu od dva metra? Znaju iz Mikrotvornice gdje su stvorili Prudence, golfericu koja je jedna od najvećih 3D printanih skulptura na ovim prostorima.

Kolumna

Cijelu svoju digitalnu karijeru dugujem(o) igrama poput Warcrafta 3

Otac mi je jednom dobroćudno predvidio da neću zauvijek igrati “igrice”. Nisam tada kao tvrdoglav klinac mogao pretpostaviti koliko će biti u pravu - i koliko će upravo te igre usmjeriti moj život i karijeru.