Najveće greške malih web trgovaca: Ne istražuju konkurenciju

Najveće greške malih web trgovaca: Ne istražuju konkurenciju ili misle da je nemaju

Savjeti koji su pokrili sve aspekte prodaje putem interneta, posebno za male trgovce, drugog dana OMGcommercea došli su od Vanje Bunjevca, ecommerce konzultanta u tvrtki Inchoo, koji je govorio o tome kako se internetska trgovina može uzdići iz mora drugih i što trebate učiniti kako bi se to dogodilo.

Slike: Luka Travaš
Vanja Bunjevac strast potencijal prodaje putem interneta otkrio je igrajući – igre (Slike: Luka Travaš)

Vanja je izlaganje započeo pričom o tome kako se zapravo počeo baviti internetskim trgovinama. Kao i sve najbolje stvari u životu, i njegov put je započeo pomoću video igara. Naime, Vanja je uvidio mogućnost zarade na jednoj tada popularnoj online igri – prodavao je premium račune studentima i drugim igračima u Hrvatskoj. Budući da njemačka tvrtka koja je igru proizvela nije znala mnogo o našem tržištu, Vanja je jednostavno spojio ugodno s korisnim i, nakon malo muke, otvorio internetsku trgovinu – premium računima i drugim proizvodima koji omogućavaju igračima prednost u igri.

Nemojte misliti kako nemate konkurenciju

Ono što je osiguralo uspjeh Vanjinoj trgovini je istraživanje i poznavanje tržišta na kojemu je nastupao – znao je kako u to vrijeme većina studenata i igrača spomenute igre nije koristila kreditne kartice. To je ujedno prvi savjet koji je Vanja dao okupljenoj publici – jedna od velikih grešaka trgovaca je ta što ne istražuju svoju konkurenciju ili, još gore, misle da nemaju konkurenciju.

Svaka tvrtka ima konkurenciju, ali to treba promatrati kao pozitivnu stvar budući da postojanje konkurencije otvara mogućnost učenja iz njihovih pogrešaka. Prema Vanjinim riječima, možda postoji neka konkurentska tvrtka kojoj je jedan dio poslovanja loše definiran, što ostavlja vama mogućnost konkurentnosti na tom polju. Treba naći nešto u čemu ste bolji od svih ostalih i onda na tome – zaraditi.

Mali trgovci u startu ne moraju mnogo ulagati u tehničko rješenje za web shop - radije neka se fokusiraju na samu prodaju.
Mali trgovci u startu ne moraju mnogo ulagati u tehničko rješenje za web shop – radije neka se fokusiraju na samu prodaju.

Druga stvar je pronalazak odgovarajućeg tehničkog rješenja. Naime, nema nikakve potrebe za većim ulaganjem ako je riječ o još uvijek vrlo maloj online trgovini. Postoje alati koji omogućuju otvaranje trgovine za samo nekoliko dolara, tako da mali trgovci više vremena mogu posvetiti prodaji.

Manje je više – pogotovo kod webshopa

Mnoge internetske trgovine griješe jer svoje stranice popunjavaju bespotrebnim stvarima, koje odvlače pozornost od onog najvažnijeg – prodaje proizvoda. Prema tome, ako vaš maleni webshop ima more mogućnosti koje zatrpavaju proizvod i pitate se u čemu je problem, vjerojatno je upravo u tome.

S internetskim trgovinama treba krenuti polako, nastavio je Vanja. Budući da smo svjedoci čestog propadanja internetskih trgovina koje su na početku poslovanja jednostavno uzeli prevelik zalogaj, Vanjin savjet jest to da svaka trgovina krene lagano i postupno. To će osigurati pravilan rast i dodavanje novih stvari neće uzrokovati toliko loših reakcija kao što bi uzrokovao potpun redizajn velike trgovine koja je prepuna mogućnosti i artikala. Ključ svega je postupnost, kako kod razvoja, tako i kod promjena postojećeg.

Dosta internetskih trgovina nema stranice optimizirane za mobilne uređaje, što je svojevrsni šok budući da broj korisnika koji pristupaju internetskim trgovinama s mobilnih telefona iz dana u dan sve više raste. Ako i vaša online trgovina još uvijek nije optimizirana za mobilne uređaje, Vanjin i naš savjet je da to što prije učinite. Zahvalit ćete nam kasnije.

Polako i sigurno

Žuri polako!
Žuri polako!

Posljednji Vanjin savjet je da nikako ne požurujete lansiranje vaše trgovine. Preran izlazak na tržište bez adekvatne pripreme može biti koban, stoga svakako trebate imati na umu ključne stvari kojima se trebate pozabaviti prije nego što vašu stranicu pustite u svijet.

Najprije trebate razmisliti o vašoj SEO integraciji i pobrinuti se da je sve optimizirano i radi kako treba. Zatim trebate kreirati sadržaj koji će privući kupca, jer bez dobroga sadržaja nema dobre trgovine. Nakon dobrog sadržaja na webu, trebate znati kako taj sadržaj što bolje predstaviti na društvenim mrežama i pobrinuti kako je cijeli sustav dobro “podmazan” i da sve radi baš onako kako treba. Naravno, integrirajte sustave za analitiku i pratite prikupljene podatke, jer je, po Vanjinim riječima, to možda i najvažniji korak.

Za kraj, najvažnije je testirati i nastaviti testirati. Iz dana u dan pratite što se događa na vašoj trgovini i promijenite što treba, kako biste imali maksimalne rezultate.

grafika_nova

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ preći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft kupiti SAD za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?

Startupi i poslovanje

Hrvatske B2B tehnološke tvrtke “iskovale” su se u konstantnim krizama, preživjet će i ovu!

Trenutna kriza nije ni prva ni zadnja, a kako su se postavili - i kako će preživjeti - u B2B tehnološkom poslovanju za Netokraciju otkrivaju osnivači Poslovne inteligencije, Microblinka, Agrivija i Airta.

Web aplikacije

E-Predmet na GitHubu: Mogli bismo imati djelotvornije sudstvo, ali ne bez kvalitetnih podataka

Računarac koji je pozornost javnosti privukao tehnologijom za brojanje sudionika javnih skupova uhvatio se u koštac s podacima iz pravosudnog sustava. Usput je razotkrio koliko je to čudan svijet.

Kultura 2.0

Zašto nisam podržala #womensupportingwomen, a jesam #ženeujavnomprostoru

Shvaćam. Lako je. Lako je objaviti selfie, nasmijati se, osjećati taj #girlpower, primiti lajkove, komplimente i otići dalje u dan. No, bojim se da prelako prepuštamo prostor onome što je lako, a preteško onome što je teško.