Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

U nedavnoj epizodi Netokracija Podcasta pitali smo se moramo li zaista raditi prekovremeno i ubiti se od posla kako bi uspjeli. Tijekom te epizode dosta smo se osvrtali  upravo na marketinšku industriju u čijim odjelima i agencijama postoji “ASAP” kultura na isti način kako u tehnološkim tvrtkama često čujemo – “Move fast and break things” po uzoru na Facebook. A onda nam se javio Domagoj Davidović, suosnivač kreativne agencije Švicarska, sa svojim iskustvima u smanjenju posljedica poslovne kulture koju je i sam prošao kao mladi marketingaš.

View this post on Instagram

#tbt

A post shared by KLIJENT JE UVEK U PRAVU (@klijentjeuvekupravu) on

Kako se nositi s “ASAP” rokovima, hitnim projektima, stresom, ali i kako uvesti promjene u takvu kulturu rada, pričamo u epizodi u kojoj nam se Domagoj pridružuje sa svojim iskustvom uvođenja četverodnevnog radnog tjedna u jednu marketinšku agenciju:

  • Zašto u marketinškim agencijama i odjelima vlada ASAP kultura i što ona znači u praktičnom radu;
  • Kako komunicirati u slučaju da vam se nameću rokovi i projekti koje treba realizirati odmah? Jesu li takvi projekti zaista tako hitni i kako klijentu ili šefu jednostavno reći – ne;
  • Je li normalna organizacija rokova rezervirana samo za manje agencije i odjele jer se u većim tvrtkama jednostavno ne može uvesti;
  • Čini se da je burnout u 20-ima u marketinškoj industriji svojevrstan ritual vatrenog krštenja koji svi prolaze, ali mora li ostati tako?
  • Budućnost balansiranog rada u marketinškoj industriji.

Slušajte nas i dalje putem bilo koje aplikacije za podcaste, poput Apple ili Google Podcasta te Spotifya, a ako želite, gledajte nas na YouTubeu – i javite nam svoje komentare na ovu temu, kao i prijedloge za buduće epizode.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.

Intervju

Flutter nije “no-code” rješenje ni čarobni štapić, ali je odličan za brz razvoj mobilnih aplikacija

Ako niste developer, možda niste ni čuli za Flutter - a ako jeste, vjerojatno imate snažno mišljenje o njemu. U čemu je tu stvar?

Sponzorirano

WooCommerce koristi 50% hrvatskih online trgovaca, a uz Neuralab dobili su i novu opciju plaćanja – KEKS Pay

Suradnja eCommerce agencija i fintecha mogla bi - i trebala bi - biti sve češća praksa otkako je PSD2 otvorio vrata bankarskim podacima. Dobar primjer realizirao se nedavno u okviru domaćeg KEKS Paya koji je uz pomoć Neuralaba dobio priliku olakšati život tisućama novih korisnika i klijenata.

Startupi i poslovanje

200 studenata saznalo kako pokrenuti karijeru u doba COVID-19 u Nanobitu, ali i Infobipu, Infinumu i Circuitmessu

Na jučerašnjem digitalnom izdanju Digiralne Karijere u organizaciji Netokracije, FOI-ja i Nanobita govorilo se o pandemiji, praksama i prilikama za zaposlenje u digitalnoj industriji unatoč pandemiji.

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?