Vožnju Uberom u Hrvatskoj od danas možete platiti gotovinom

Vožnju Uberom u Hrvatskoj od danas možete platiti – gotovinom

Korisnici Uberovih usluga u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu i Zadru od danas mogu odabrati plaćanje vožnje gotovinom ili birati između tog načina plaćanja i kartičnog.

uber_2

Glavna prednost Ubera? Mnogi će reći – transparentnost i jednostavnost korištenja. Vožnja se naručuje putem aplikacije koja prikazuje tko je vozač automobila, koji automobil vozi, koliko treba vremena da dođe, a na kraju vožnje samo se izađe iz auta, dok se iznos automatski skida s računa. No, ovaj posljednji dio od danas se u Hrvatskoj mijenja – Uber uvodi plaćanje gotovinom!

Što, zašto? Razlog je jednostavan, s poslovne strane priče: 40% Hrvata, prema Uberovim podatcima, ne koristi kreditne kartice, stoga se na ovaj način želi približiti i njima i time povećati broj korisnika usluga. Nije Hrvatska u tome usamljena – Uber je već u 29 država uveo ovaj način plaćanja, što je zanimljivo jer je korištenje gotovine u prijevozu upravo Uber učinio “zastarjelim”. Prvenstveno se plaćanje gotovinom omogućilo u slabije razvijenim zemljama gdje korištenje kartica nije dovoljno rašireno, a potom i u onima gdje se kartice koriste natprosječno, kao što je Singapur.

Za studente, umirovljenike i druge koji ne koriste kreditne kartice

Davor Tremac, generalni direktor Ubera za Jugoistočnu Europu, pojašnjava:

Iako je Uber platforma u početku omogućavala samo digitalne transakcije, tijekom godina je zbog širenja u zemlje u kojima se manje koriste kreditne kartice bilo potrebno primijeniti i alternativne oblike plaćanja poput gotovine s kojom će se usluga omogućiti i drugim korisnicima poput starijih osoba, studenta i korisnicima koji nemaju pristup kreditnim karticama. U Hrvatskoj manje od 40 posto ljudi koristi kreditne kartice te im je tako uskraćena opcija kretanja s Uberovom platformom. Oni će od sad imati pristup sigurnom, pouzdanom i jeftinom obliku kretanja gradom. Činjenica da netko nema ili ne želi koristiti kreditnu karticu ne bi trebala značiti da se ne može sigurno i pouzdano kretati od jedne do druge točke.

Novi korisnici Ubera u Hrvatskoj mogu odmah koristiti samo plaćanje gotovinom, bez potrebe da unose podatke o kartici pri registraciji, što je do sada bilo nužno za korištenje usluge, dok postojeći od sada mogu birati između gotovine i kartice, za svaku vožnju. Ako se želi platiti gotovinom, potrebno je samo to odabrati u izborniku aplikacije pod načinima plaćanja. Korisnici koji koriste više načina plaćanja, mogu odabrati željeni prije zatraživanja vožnje, a iznos se plaća na kraju vozaču.

To je već druga Uberova “papirnata” novost u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko tjedana – uz mogućnost plaćanja novčanicama, nedavno su svi putnici dobili obavijest da vozači od sada izdaju papirnate račune u automobilima, zbog fiskalizacije.

Kako će sve to izgledati u praksi, možete provjeriti već danas. Moj savjet? Ponesite dovoljno “sitne” gotovine sa sobom.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.