Twitter postavio raspon cijena za svoje dionice, NYSE upriličio IPO "testiranje"

Twitter postavio raspon cijena za svoje dionice, NYSE upriličio IPO “testiranje”

Twitter je prije nekoliko tjedana predao papirologiju komisiji za vrijednosne papire, a uskoro bismo trebali dočekati i inicijalnu javnu ponudu. Prošlog četvrtka određen je i raspon cijena dionica, koji će iznositi od 17 do 20 dolara.

Pretpostavlja se da Twitter neće ponoviti uspjeh Facebooka
Pretpostavlja se da Twitter neće ponoviti uspjeh Facebooka

Twitter je prije nekoliko tjedana predao papirologiju komisiji za vrijednosne papire, a uskoro bismo trebali dočekati i inicijalnu javnu ponudu. Prošlog četvrtka određen je i raspon cijena dionica, koji će iznositi od 17 do 20 dolara.

Ta je cijena nešto niža od one na sekundarnom tržištu, gdje su se prodavale po cijeni od  26 do 28 dolara, kako izvještava LA Times. Na primarnom tržištu Twitter u  novoodređenom rasponu planira prodati 70 milijuna dionica. Konačni bi raspon vrijednosti društvene mreže tako mogao biti oko 11 milijardi dolara, a od prodaje dionica mogli bi uprihoditi 1.6 milijardi dolara. 

Dosad je bilo nepoznato i hoće li Twitter izaći na NASDAQ-u ili NYSE burzi, koje se natječu koja će privući veći broj američkih tehnoloških startupa. Pretpostavljalo se da će  NASDAQ ipak prevagnuti, no Twitter se odlučio za NYSE, gdje bi se dionice društvene mreže pod simbolom „TWTR“ mogle  početi prodavati već 7. studenog.

Pretpostavlja se i kako Twitter neće na burzi polučiti jednak uspjeh kao Facebook. Unatoč tome što ova društvena mreža  ima preko 200 milijuna aktivnih korisnika mjesečno i što je od 2011. do 2012. godine udvostručila zaradu,  i dalje posluje s gubicima što bi moglo odbiti investitore.

Kako bi sve ipak prošlo u najboljem redu, NYSE je preko vikenda organizirao “probno” puštanje dionica u prodaju tijekom kojeg se simuliralo kupovanje i prodavanje istih.

Vrlo smo metodični u planiranju Twitterove inicijalne javne ponude.

izjavila je glasnogovornica NYSE-a,  Marissa Arnold,  potvrdivši je uspješnost prvog ovakvog testiranja tezahvalivši svim sudionicima.

 

 

 

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.