Tourism4me s 15.000 eura u džepu odlazi u 33entrepreneurs

Hrvatski Tourism4me s 15.000 eura u džepu odlazi u francuski akcelerator 33entrepreneurs

Vino? Gastronomija? Turizam? Sve sve su to iznimno važne industrije za Francusku, stoga nije čudno što je u toj zemlji pokrenut specijalizirani akcelerator u kojem se razvijaju projekti koji se bave tim granama, 33entrepreneurs. Upravo je u njega primljen hrvatski startup Tourism4me, čiji se osnivači upravo spremaju za put u Bordeaux gdje će zaprimiti i ‘seed’ investiciju od 15.000 eura sa šansom od ponovne investicije u iznosu do 200.000 eura na kraju programa.

Tourism4me

Podsjetimo, Tourism4me razvija cloud rješenja za ugostitelje, poput za alata rezervacije namijenjenog vlasnicima apartmana, a kao glavna prednost ističe se sinkronizacija planova popunjenosti preko raznih booking servisa. Kako nam otkriva suosnivač, Augustin Jarak, danas imaju razvijen besplatan kalendar rezervacija s knjigom gostiju i knjigom rezervacija, a koristi ga više od 400 iznajmljivača. Trenutno se radi na poboljšanjima sustava i povezivanju sa oglašivačkim portalima, a proizvod će doraditi i razvijati upravo u Francuskoj. Kao prednost nad konkurencijom ističe vlastitu platformu za sinkronizaciju koja će omogućiti napredne značajke i povoljniju cijenu.

Otkriva i kako je tekao proces prijave za 33entrepreneurs:

Dobili smo e-mail da smo odabrani za prijavu na akcelerator. Pogledali smo o čemu je riječ, vidjeli smo da je to točno što nam treba da napredujemo do sljedećeg nivoa u razvoju startupa. Prijavili smo se, prošli sve selekcijske krugove i javili su nam da smo primljeni. Odabir startupa za prijavu su radili njihovi analitičari, a odluku koji startup će biti primljen je radio investicijski odbor, naravno pomaže preporuka partnera zaduženog za vertikalu, u našem slučaju to je putovanje – pod tu kategoriju spadaju i putovanja i turizam i ugostiteljstvo.

Augustin je uvjeren da je u izboru bilo ključno što su prošli predakceleratorske programe Founder Institutea i Zagrebačkog inkubatora poduzetništva u Zagrebu te Advanced Founder Laba u Silicijskoj Dolini. To je startupu, ali i samom timu, dalo dodatnu potvrdu.

Dio Advanced Founder Lab programa je obilazak tvrtki u Silicijskoj dolini i konzultacije s njihovim predstavnicima.
Augustin je početkom godine pohađao program Advanced Founder Lab u Silicijskoj dolini, a startup je prije toga prošao program Founder Institutea te Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Prednost akceleratora fokusiranih na vertikale

Zanimljivo je što je 33entrepreneurs akcelerator specijaliziran samo za jednu granu, što omogućuje polaznicima programa da se još više fokusiraju na svoj proizvod i ostvare nužne kontakte u industriji. Augustin ističe što to znači za njih.

Prednost akceleratora koji su specijalizirani za vertikale su mentori sa specifičnim znanjem i mrežom poznanika iz tih industrija koja može biti od velike pomoći. Akceleratori koji nemaju vertikale mogu biti od manje koristi startupima koji ciljaju na tržište o kojem nitko u akceleratoru skoro ništa ne zna, naravno to zavisi o startupu i o samom akceleratoru, nema one size fits all opcije.

Akceleratori s travel tech vertikalom su rijetki, samo ih je 4 u svijetu, 3 u Europi, 1 u SAD-u, očekuje se da će broj akceleratora koji se specijaliziraju za jednu ili više vertikala povećati u sljedećih par godina. 

Tim se seli na tri mjeseca u Bordeaux gdje se program održava, što ne prolazi bez izazova. No, nadaju se da će njihova visoka očekivanja od akceleratora na kraju programa biti ispunjena.

Tourism4me bi trebao biti na novom nivou nakon 3 mjeseca, spreman za lansiranje komercijalne verzije prvog proizvoda. Svi su startupi različiti, neki su jednostavniji, neki složeniji, a nama ipak treba nešto više vremena jer osim web aplikacije radimo i vlastitu online platformu za sinkronizacije.

Pa, bon voyage, Tourism4me!

Komentari

  1. Marko

    Marko

    03. 09. 2015. u 12:43 pm Odgovori

    Samo naprijed momci. Iako je suma mala i to je dobro jer mi smo crna rupa za startup investicije. Zato se samo gurajte van jer ovdje nećete dobiti ništa. Tragedija je samo što i ova moderna industrija dijeli gastarbajtersku budućnost ostalog dijela stanovništva.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Osvojili su “Oscara” za industrijski dizajn, a onda sve snage uložili u kreiranje najboljih madraca

Uz mnoge druge domaće i inozemne nagrade, Filip Havranek i Kristina Lugonja dobitnici su Red Dota, najprestižnije svjetske nagrade za industrijski dizajn, a odnedavno su postali i osnivači startupa. Iako su dosad dizajnirali različite namještaje i proizvode - od stolova, stolica, lampi i prijenosnih SSD-ova - njihov prvi startup proizvod je madrac Nimbus koji se ne prodaje u nijednoj fizičkoj trgovini.

Kultura 2.0

Kako iskoristiti advent za employer branding (a da nije samo domjenak)

Važnost dobrog raspoloženja unutar tvrtke ne možemo zanemariti, pogotovo kad je riječ o kraju godine kada se projekti privode kraju dok se istovremeno pripremmo za nadolazeće. Čini se da je A1 otkrio najbolju formulu kako preživjeti zimu: mjesec dana blagdana u uredima.

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.