Tele2 u Hrvatskoj uveo 'radno vrijeme' za svoj Twitter profil - radnim danom od 9 do 17!

Tele2 u Hrvatskoj uveo ‘radno vrijeme’ za svoj Twitter profil – radnim danom od 9 do 17!

U koraku koji nas je potaknuo da provjerimo je li već 1. travanj, hrvatski Tele2 je za komunikaciju sa potencijalnim i trenutnim kupcima na Twitteru uveo radno vrijeme, korak koji je u najmanju ruke nasmijao korisnike najbrže i druge najveće društvene mreže u Hrvatskoj.

Od 9 do 17 na Twitteru!

U koraku koji nas je potaknuo da provjerimo je li već 1. travanj, hrvatski Tele2 je za komunikaciju sa potencijalnim i trenutnim kupcima na Twitteru uveo radno vrijeme, korak koji je u najmanju ruke nasmijao korisnike najbrže i druge najveće društvene mreže u Hrvatskoj.

Tviteraško radno vrijeme

Tele2 je u tvitu objavljenom prije 30 minuta objasnio kako uvode “radno vrijeme” za tvitanje s određenim radnim satima, dok ćete za sve ostalo trebati zvati ili slati email njihovom helpdesku:

Direktor za planiranje social media agencije Ping Pong za Netokraciju je potvrdio kako više ne održavaju Twitter profil Tele2! Čini se da se uvode stoga normalni radni sati koji nemaju veze s korištenjem najbrže društvene mreže na svijetu, a komentare korisnika Twittera možete predvidjeti:

Potez je kontroverzan, jer se od community menadžera kako u Hrvatskoj tako i u svijetu očekuje da budu dostupni u smjenama dok su korisnici prisutni na njima, što je u načelu od 8 do kasnih večernjih sati pa tako svakako i vikendom. Iako postoje intenzivniji periodi, svjetska i regionalna praksa je pokazala da radni sati na društvenim mrežama nemaju smisla…

Komentari

 1. Barbara Slade

  Barbara Slade

  07. 01. 2013. u 10:48 am Odgovori

  “Pozz”, “okej”, “ofkors”, “yup” i ostali “cool” termini kojim se koristi novi CM tvrtke TELE2 je zaista nešto na čemu moraju poraditi. Osim radnog vremena. TELE2 sCRM (social CRM) treba raditi netko tko radi i sjedi u TELE2, nikakva outsourcing agencija za to nema smisla. Nema, jer ionako sve probleme proslijeđuju na korisničku službu. Neka zaposle 2 pismena i educirana CM-a interno i riješe stvar s društvenim medijima, jer ovo je sramota za jednu tako veliku tvrtku.

  • Vedran

   Vedran

   07. 01. 2013. u 2:02 pm Odgovori

   Ne bih se složio: radno vrijeme postoji, kako za tebe, tako i za ostale. Niti ostali telekomi u Hrvatskoj nemaju ljude koji rade 24/7 – ne vidim po čemu je Tele2 različit od njih i po čemu TREBA biti različit. S druge strane, rješavanje problema preko društvenih mreža ima, ali za to treba (vrlo često) imati i dovoljne ovlasti i/ili nadređene koji su dostupni. A to se itekako plaća. A ne vjerujem da Vip i T-Mobile imaju ljude koji to rade 24/7, niti da oni imaju osobu(e) plaćenu(e) za to.

   Terminologija je stvar koja se mora naučiti koristiti – nisu svi vješti s time (ja prvi, pa je dobro da nisam zadužen za CM). Učiti, ali i podučavati – ako te nešto smeta, RECI IM, nauči ih – kad ti je već toliko stalo. Mene smeta “yup”, ali ne toliko da to ne mogu ignorirati. Da me smeta, rekao bi im.

   Da se CM treba raditi IZ Tele2 je apsolutna istina, jer nitko drugi (outsource firma) nema uvid što se radi i kako se radi. Ako to radi outsource firma, to je glupost epskih razmjera.

 2. Leo

  Leo

  07. 01. 2013. u 11:36 am Odgovori

  Ja bih rekao na ovaj članak: bulls.itt – pa @vipnet ima javno i glasno u opisu svoje radno vrijeme a bome ni @hrvatskitelekom ne odgovara nakon 10pm koliko vidim – čemu stalno raditi tragediju od svega. za tih par tweetova koji bi se napravili nakon 5pm nije vrijedno plaćati nikoga.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...