Tražite zamjenu za Evernote? 'Food' blogerica Tamara Novaković predlaže - OneNote

Tražite zamjenu za Evernote? ‘Food’ blogerica Tamara Novaković predlaže – OneNote

Što ju je najviše oduševilo kod Windowsa 10, bez koje aplikacije ne bi mogla zamisliti (radni) dan te smatra li se ovisnicom o novim tehnologijama, otkriva nam pobjednica natječaja "10 komentatora o Windows 10".

Tamara Novakovic

Tamara Novaković, profesorica u školi stranih jezika te food blogerica specijalizirana za slastice, početkom listopada našla se u biranom društvu komentatora novog Microsoftovog operativnog sustava (u kojem je, između ostalog, sudjelovao i Netokracijin glavni urednik Ivan Brezak Brkan). Unatoč tome što joj nove tehnologije nisu zanimanje, nego prvenstveno alat za promociju kulinarskog umijeća, Tamara je pronašla najbolji recept za dijeljenje novostečenih spoznaja i iskustava s Windowsima 10. Prvu nagradu nije očekivala, ali s obzirom na uloženi trud, nije bila ni iznenađena:

Bila sam svjesna koliko sam se potrudila zbilja isprobati Windows 10 i sastaviti postove s kojima bih mogla pomoći drugim korisnicima. A koliko sam shvatila, poletna ideja je bila približiti nove Windowse „prosječnom“ korisniku, a ja sam sebe svrstala tu negdje. Uostalom, da biste pratili tehnologiju i služili se istom, ne morati biti “novinar koji prati tehnologiju”.

Njene osvrte i savjete nije pohvalio samo stručni žiri, već i redoviti čitatelji, koji su joj dali puno pozitivnih povratnih informacija:

Sve su reakcije, koliko sam pratila na Facebooku bloga, bile pozitivne, iako je moja pretpostavka da jedan dobar dio “publike” mog bloga nije bio zainteresiran za te postove. To su oni ljudi koji blog prate isključivo zbog recepata za kolače. Koliko sam uspjela zamijetiti, uglavnom mlađoj populaciji su bili zanimljivi postovi o Windowsima.

Sa sedmice na desetku

Tamara-Novakovic

Tamara se na Windowse 10 prebacila sa stare “sedmice” te se iznenadila intuitivnošću korištenja te količinom novog sadržaja:

Super stvar je što je sve u ovim Windowsima napravljeno tako da vam je na „dohvat ruke“. S obzirom da sam prije Windows 10 koristila sedmicu, gotovo sve mi je bilo novo i neistraženo polje, pa tako i Windows Store,  u kojemu sam pronašla nekoliko zaista korisnih aplikacija za svoj svakodnevni rad.

Od mora novih mogućnosti, komandi i programa, najviše su je dojmile dvije aplikacije, OneNote i Edge:

Najveća fora zapravo mi je Microsoft OneNote, koji me oduševio jer mi je koristio kao Word, Photoshop, Paint, Excel i Powerpoint u jednom. Osim toga, svidio mi se novi preglednik Edge, osobito mogućnost pisanja vlastitih bilješki po stranicama (tzv. webnote), koju sam koristila za svoje planove i planove s prijateljima, te napravljene bilješke vrlo jednostavno i brzo podijelila s njima.

Iako puno vremena provodi koristeći računalo i pametni mobitel, Tamara se ne smatra ovisnicom o novim tehnologijama. U svakodnevnom radu najčešće se koristi Photoshopom i Officeom, a na naše pitanje bez kojeg programa ne bi mogla funkcionirati, Tamara se nije nije mogla odlučiti između omiljena dva:

Gmail i Office, to mi je osnova svega i bez njih ne mogu.

microsoft windows 10

Nadogradite i vi na Windows 10 i uđite u novu godinu s novim sustavom! 

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Internet marketing

Kad stvarni, strašni događaji inspiriraju stvarno snažnu kampanju: The Real-life Escape Room

SoMo Borac. Clio Awards. BalCannes. European Excellence Awards. SEMPL. To je tek dio nagrada koje je osvojila kampanja The Real-life Escape Room, itekako zasluženo. No, nagrade su tek točka na i kompleksnog razvoja i realizacije jedne ovakve snažne i društveno odgovorne kampanje.

Startupi i poslovanje

Hrvatski Top Digital Agency osigurao investiciju od milijun eura predvođenu Fil Rouge Capitalom

Top Digital Agency, tvrtka koja spaja agencije i klijente osigurala je milijun eura investicije, a ovu rundu predvodi Fil Rouge Capital sa 800 tisuća eura.

Tehnologija

‘Best buy’ mobiteli danas: Za one koji hoće premium značajke, ali ne i paprenu cijenu

Mobiteli su preskupi, i to je činjenica. Treba li vam onda uopće novi Samsung od 1000 eura ili ga samo želite jer je nov i 'najbolji'?

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.