Swapp: Razmjenjujte ideje i iskustva u zajednici internetskih profesionalaca i amatera

Swapp: Razmjenjujte ideje i iskustva u zajednici internetskih profesionalaca i amatera

Swapp je potpuno novi domaći projekt, lansiran prije dva dana, a već mu se priključilo pedesetak korisnika. Zamišljen je kao mjesto koje okuplja profesionalce, ali i amatere iz područja web developementa, ali tu se može raspravljati i dizajnu, društvenim mrežama i općenitom poslovanju na internetu.

SwappSwapp je potpuno novi domaći projekt, lansiran prije dva dana, a već mu se priključilo više od pedeset korisnika. Zamišljen je kao mjesto koje okuplja profesionalce, ali i amatere iz područja web developementa, ali tu se može raspravljati i o dizajnu, društvenim mrežama i općenitom poslovanju putem interneta.

Swapp omogućuje jednostavno povezivanje putem Facebook ili Twitter profila, nakon čega se mogu pronaći prijatelji i istomišljenici, kreirati grupe, voditi rasprave, predstavljati startupi… Sve ono što nudi jedna društvena mreža, s time da je ova tematski specijalizirana. Kako saznajemo od autora projekta, Krešimira Galića, misao vodilja prilikom kreiranja Swappa bila je svakako brzorastuća startup scena na domaćim područjima:

S jedne strane imamo živahnost startup scene, kakva se u Hrvatskoj može vidjeti u posljednje vrijeme, a s druge nepostojanje zajednice koja bi developerima i ostalima omogućavala međusobnu interakciju izvan konferencija i njima srodnih događanja. Ovdje će korisnici, osim mogućnosti promocije vlastitih projekata i potrage za nedostajućim članovima startup tima, moći imati uvid u sve važnije događaje, korisne alate, traženje i pružanje informacija te će, kako internetskim stručnjacima i priliči, moći samostalno oblikovati vlastitu društvenu mrežu.

Krešo dodaje kako je cijeli projekt nastao iz njegove osobne potrebe za postojanjem takve zajednice. Kako navodi, često je imao ideje za projekte koje nije uvijek mogao ostvariti, a ovakva bi mu zajednica pomogla da se poveže s drugim profesionalcima, pa možda čak i pronađe tim za kreiranje kvalitetnog startupa. To je i osnovica Swappa – zajednica web profesionalaca koji će si međusobno pomagati i stvarati nove i kvalitetne stvari.

Swapp je za sada u beta fazi.
Swapp je za sada u beta fazi.

Projekt je za sada u beta fazi i još se radi na dodavanju novih opcija. Tako Krešo navodi da radi na mogućnosti dodavanja događaja i registracije za njih putem Swappa, a u planu je i Swapp-up.

To bi zapravo bile startup ideje. Korisnici bi mogli postaviti koncept, a drugi bi ga mogli komentirati i ocjenjivati te na taj način doprinijeti kvaliteti projekta. No, ideja je još u razradi.

Krešo je otvoren i za druge prijedloge te za suradnje za rad na Swappu, a zainteresirani mu se mogu javiti na info[at]swapp.com.hr.

Hoćete li i vi swappati?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.