Swapp: Razmjenjujte ideje i iskustva u zajednici internetskih profesionalaca i amatera

Swapp: Razmjenjujte ideje i iskustva u zajednici internetskih profesionalaca i amatera

Swapp je potpuno novi domaći projekt, lansiran prije dva dana, a već mu se priključilo pedesetak korisnika. Zamišljen je kao mjesto koje okuplja profesionalce, ali i amatere iz područja web developementa, ali tu se može raspravljati i dizajnu, društvenim mrežama i općenitom poslovanju na internetu.

SwappSwapp je potpuno novi domaći projekt, lansiran prije dva dana, a već mu se priključilo više od pedeset korisnika. Zamišljen je kao mjesto koje okuplja profesionalce, ali i amatere iz područja web developementa, ali tu se može raspravljati i o dizajnu, društvenim mrežama i općenitom poslovanju putem interneta.

Swapp omogućuje jednostavno povezivanje putem Facebook ili Twitter profila, nakon čega se mogu pronaći prijatelji i istomišljenici, kreirati grupe, voditi rasprave, predstavljati startupi… Sve ono što nudi jedna društvena mreža, s time da je ova tematski specijalizirana. Kako saznajemo od autora projekta, Krešimira Galića, misao vodilja prilikom kreiranja Swappa bila je svakako brzorastuća startup scena na domaćim područjima:

S jedne strane imamo živahnost startup scene, kakva se u Hrvatskoj može vidjeti u posljednje vrijeme, a s druge nepostojanje zajednice koja bi developerima i ostalima omogućavala međusobnu interakciju izvan konferencija i njima srodnih događanja. Ovdje će korisnici, osim mogućnosti promocije vlastitih projekata i potrage za nedostajućim članovima startup tima, moći imati uvid u sve važnije događaje, korisne alate, traženje i pružanje informacija te će, kako internetskim stručnjacima i priliči, moći samostalno oblikovati vlastitu društvenu mrežu.

Krešo dodaje kako je cijeli projekt nastao iz njegove osobne potrebe za postojanjem takve zajednice. Kako navodi, često je imao ideje za projekte koje nije uvijek mogao ostvariti, a ovakva bi mu zajednica pomogla da se poveže s drugim profesionalcima, pa možda čak i pronađe tim za kreiranje kvalitetnog startupa. To je i osnovica Swappa – zajednica web profesionalaca koji će si međusobno pomagati i stvarati nove i kvalitetne stvari.

Swapp je za sada u beta fazi.
Swapp je za sada u beta fazi.

Projekt je za sada u beta fazi i još se radi na dodavanju novih opcija. Tako Krešo navodi da radi na mogućnosti dodavanja događaja i registracije za njih putem Swappa, a u planu je i Swapp-up.

To bi zapravo bile startup ideje. Korisnici bi mogli postaviti koncept, a drugi bi ga mogli komentirati i ocjenjivati te na taj način doprinijeti kvaliteti projekta. No, ideja je još u razradi.

Krešo je otvoren i za druge prijedloge te za suradnje za rad na Swappu, a zainteresirani mu se mogu javiti na info[at]swapp.com.hr.

Hoćete li i vi swappati?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ preći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft kupiti SAD za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?

Startupi i poslovanje

Hrvatske B2B tehnološke tvrtke “iskovale” su se u konstantnim krizama, preživjet će i ovu!

Trenutna kriza nije ni prva ni zadnja, a kako su se postavili - i kako će preživjeti - u B2B tehnološkom poslovanju za Netokraciju otkrivaju osnivači Poslovne inteligencije, Microblinka, Agrivija i Airta.

Web aplikacije

E-Predmet na GitHubu: Mogli bismo imati djelotvornije sudstvo, ali ne bez kvalitetnih podataka

Računarac koji je pozornost javnosti privukao tehnologijom za brojanje sudionika javnih skupova uhvatio se u koštac s podacima iz pravosudnog sustava. Usput je razotkrio koliko je to čudan svijet.

Kultura 2.0

Zašto nisam podržala #womensupportingwomen, a jesam #ženeujavnomprostoru

Shvaćam. Lako je. Lako je objaviti selfie, nasmijati se, osjećati taj #girlpower, primiti lajkove, komplimente i otići dalje u dan. No, bojim se da prelako prepuštamo prostor onome što je lako, a preteško onome što je teško.

Sponzorirano

Pravi ‘white hat’ haker otkriva kako mu izgleda radni dan (i kako je Twitter hakiran)

Ako ste se pitali kako su hakeri nedavno uspjeli ući u Twitter profile Jeffa Bezosa i Elona Muska, ali i kako izgleda radni dan jednog profesionalnog hrvatskog hakera, ne pitajte se više! Razgovarali smo sa 'cyber security' konzultantom Danijelom Teslićem.