Drugi Startup Weekend Belgrade održava se preko vikenda na Kraljevskom Dvoru

Drugi Startup Weekend Belgrade održava se preko vikenda na Kraljevskom Dvoru

Nakon veoma uspešnog prošlogodišnjeg događaja, Startup Weekend Belgrade ponovo stiže u prestonicu Srbije. Pod pokroviteljstvom Fondacije NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje, događaj će se održati od 9. do 11. maja na Kraljevskom Dvoru gde učesnici imati priliku da intenzivno rade na svom startupu, dobiju feedback od brojnih mentora te upoznaju potencijalne partnere.

startup weekend beograd

Nakon veoma uspešnog prošlogodišnjeg događaja, Startup Weekend Belgrade ponovo stiže u prestonicu Srbije. Pod pokroviteljstvom Fondacije NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje, događaj će se održati od 9. do 11. maja na Kraljevskom Dvoru gde će učesnici imati priliku da intenzivno rade na svom startupu, dobiju feedback od brojnih mentora te upoznaju potencijalne partnere.

Cilj ovog događaja jeste pokretanje startupa za samo 54 sata, a prethodne godine više od 100 preduzetnika i grafičkih dizajnera okupili su se na Kraljevskom Dvoru gde su radili na realizaciji 14 ideja uz pomoć mnogobrojnih mentora iz različitih oblasti, ali i uz aktivno učešće Kraljevske porodice. Tom prilikom, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević izjavio je:

Preduzetništvo je od ključne važnosti za ekonomski oporavak i predsavlja kičmu svake privrede. Prepoznavanje prilika, talenat i obrazovanje su ključ za preduzetništvo, a mi smo u ovoj zemlji blagosloveni takvim osobinama. Uspeh prošlogodišnjeg Startap Vikenda pokazuje da će sve to postati naša svakodnevica veoma brzo.

Mnogi učesnici prošlogodišnjeg događaja nastavili su svoje projekte. Neki od njih su bili finansirani, dok su drugi nastavili da razvijaju svoje inicijative, i svi su bili veoma srećni postignutim rezultatima. Mislim da je važno ne samo za naše građane da vide koliko mogu da budu uspešni, već i da svetu pokažu koliko smo talentovani.

Među ovogodišnjim mentorima naći će se Katarina Popović (DataMaid), Vladan Petrović (Pubsonic), Nikola Vučićević (Brides2Bride), Vukan Simić (FishingBooker), ali i drugi brojni stručnjaci iz oblasti tehnologije, marketinga, biznisa, prava i finansija.

startup weekend zajednicka
Prošlogodišnji Startup Weekend okupio je u Beogradu veliki broj učesnika

Učesnici će čuti i govore Slobodana Đinovića (Orion CEO) i Nikole Vučićevića, prošlogodišnjeg učesnika i osnivača startupa brides2bride koji je nedavno osigurao 90.000 evra seed kapitala. Trećeg dana događaja, o najboljim startupima pokrenutim preko vikenda odlućivaće žiri kojeg čine Nebojša Lazić (StartLabs) Aleksandar Čabrilo (SBAN), David Schoch (SPEA) i Steven Fish (Ernst & Young).

Pobednici idu na Startit Fest, požurite sa prijavama!

Pobednici drugog Startup Weekend Belgrade dobijaju pozivnicu za učešće na Belgrade Venture Forumu kao i na konferenciji FundraiseIT, a biće u mogućnosti i da se predstave velikom broju učesnika na Startit Festu. Oni će takođe moći da učestvuju u Ceed programu i to potpuno besplatno, dok će tri pobednička tima dobiti po tri knjige The Lean Startup autora Erica Riesa.

Iz organizacije poručuju da očekuju veliki broj učesnika te da se prijave uskoro zatvaraju. Ukoliko želite da budete deo beogradskog Startup Weekend-a, svoju ulaznicu po ceni od 20 evra možete obezbediti putem Eventbrite-a. Više informacija o predstojećem događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.