Finski akcelerator Startup Sauna stiže u Zagreb!

Finski akcelerator Startup Sauna stiže u Zagreb!

Startup Sauna ponovno dolazi u Zagreb. Idućeg ponedjeljka, 23. ožujka, hrvatski startupi moći će se susresti s poduzetnicima i investitorima finskog startup akceleratora, a pripremljeni su i treninzi za osnivače.

startupsauna

Startupi, bez obzira u kojem stadiju razvoja, trebaju se prijaviti do srijede, 18. ožujka, putem stranice Startup Sauna, a odabrani će prisustvovati na događaju u ponedjeljak 23. ožujka, u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva, Remetinečka cesta 7, Zagreb.

Startupi koji se javljaju ne moraju nužno biti zainteresirani za akceleratorski program, ali organizatori navode kako im se sudjelovanje na ovom treningu može itekako isplatiti. Impresionirajući trenere, startupima se pruža prilika doći na užu listu kandidata za akceleracijski program Startup Saune koji se održava tijekom svibnja 2015. u Helsinkiju. Na događaju će startupe trenirati Kristoffer Lawson i Mike Bradshaw.

Kristoffer Lawson pokretač je biznisa s podužim stažom u razvoju proizvoda i tehnološkoj inovaciji. Bio je ključan suosnivač Holvija, koji je potresao tržište banaka. U Holviju je pomogao voditi viziju gradeći mnoge od temeljnih tehnologija, korisničko sučelje kao i razvijajući poruke te prodajne kanale kao evanđelist. Također je osnovao i najveći digitalni art festival u nordijskim zemljama, The Alternative Party.

Mikea Bradshawa možete često zateći kako trenira startupe u ranom stadiju razvoja i poduzetnike u osnovama pitchanja. Jedan način da ga naljutite je da mu čitate natuknice s prezentacije, jer smatra da su one “zločin protiv čovječnosti”. Mike trenutno radi kao Sensei na AppCampusu, a u slobodno vrijeme trenira u Startup Sauni, suvozač je u Travelling Salesman projektu, organizator je MobileDevCamp.fi zadnjih pet godina, kao i nositelj britanske putovnice. Sa širokim znanjem niza alata i tehnologija, specijalnosti su mu identificiranje i rješavanje problema, pomaganje drugima da uče, rast zajednice, prezentacijske vještine te prevođenje između tehničkog i poslovnog.

Komentari

 1. Denis

  Denis

  16. 03. 2015. u 10:29 pm Odgovori

  Nevezano uz ovaj događaj, malo me čudi što kod nas uopće nema startupa koji idu na masovnu publiku tipa Skype, Snapchat, instagram, Airbnb i hrpa sličnih. Već su naši više fokusirani na neke tehničke niše, poboljšanja itd.

  Da li ljudi miste da nemamo šanse u tim širim nišama ili pomanjkanje kreativnosti ili što je posrijedi.

  • trolchina

   trolchina

   17. 03. 2015. u 12:38 pm Odgovori

   nedostatak pravih investitora, pogledaj koliko su Instagram, Snapchat i ostali potrosili na marketing, a koliko se ukupno ulozilo u hrvatske startupe. To Snapchat sprzi u mjesec dana…

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Probao sam robotsku kosilicu – mnogo je više od “Roombe za travnjake”

Imati robota koji vam kosi travu je super ideja, ali koliko je realizacija zapravo jednostavna i uspješna?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Kultura 2.0

Kako igrifikacijom poboljšati izlaznost na hrvatskim parlamentarnim izborima?

Čak i prekrižiti listić je bolje nego uopće ne izaći na izbore, a opet, mnogim hrvatskim građanima se za naredne 4 godine ne da izdvojiti ni tih 20-ak minuta na biračkim mjestima. I to je posve razumljivo ako pogledamo da biračima izbori ne nude nikakvu opipljivu nagradu... ako ne potporom za stranke koje će voditi državu u budućnosti, čime nas se onda može motivirati?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Startupi i poslovanje

Kakva je budućnost hibridnog rada u Hrvatskoj i regiji?

U Netokraciji već desetljeće radimo 'hibridno', malo od doma, malo iz ureda, ali kako će izgledati tržište rada u kojem i velike tvrtke i startupi rade tako - gdje to nije ni opcija, nego osnova posla?

Startupi i poslovanje

Kako mentorirati kolege na daljinu: Više planiranja, manje spontanosti, a pomaže i humor

Svi znamo koliko je izazovno raditi u ovo korona vrijeme "kućnog ureda", a sad zamislite da ste mladi zaposlenik koji tek čini svoje prve karijerne korake i potreban mu je mentor, a ne može ga naći u uredu ( i zasigurno ne u svojem dnevnom boravku).

Društvene mreže

Analiza: HDZ odabrao “tepih-bombardiranje” taktiku oglašavanja, Most dominira Facebook videima

Ovih dana niste mogli izbjeći HDZ-ove oglase na YouTubeu ili na portalima? Nije ni čudno kad pogledate koliko se potrošilo na Google Display Network koji je postao dominantan kanal u predizbornoj kampanji.

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Startupi i poslovanje

Što nude izborni programi vodećih stranaka za tehnološku zajednicu?

Provjerili smo kako se HDZ, Restart koalicija, Domovinski pokret, MOST nezavisnih lista i platforma Možemo! planiraju posvetiti tehnološkoj industriji i zajednici u svom mandatu ako ga dobiju. Evo što smo saznali...