Sizem: Aplikacija koja voli ženske grudi, u svim veličinama i oblicima

Sizem: Aplikacija koja voli ženske grudi, u svim veličinama i oblicima

SizemKoliko puta ste se susreli s problemom pronalaska odgovarajućeg grudnjaka? Neuobičajene veličine, oblik košarica, različiti modeli od trgovine do trgovine… Dobro, možda se prosječni Netokracijini čitatelji nisu susreli s ovakvim situacijama, ali prema autorici projekta Sizem, Ani Kolarević, 90 posto žena jest, stoga im je ona odlučila pomoći.

Startup Sizem smo već spominjali u izvještaju sa Startup Live Zagreba, gdje je Ana održala upečatljiv pitch za svoj projekt. Projekt bi se trebao sastojati od web i mobilne aplikacije, a trebao bi pomagati ženama koje imaju ranije spomenute probleme. Naime, Sizem je skraćenica od Size Them – izmjeri ih. Samim time, sustav bi omogućavao korisnicama da unesu svoje mjere, a on će im pomoći da u svojoj bazi specijaliziranih web shopova pronađu odgovarajuće donje rublje, bikinije i drugu opremu te da ih kupe.

Problem je i taj što velik broj žena ne zna svoj pravi broj grudnjaka, a to ne dolazi samo iz neznanja, nego i zbog činjenice što im odgovarajući brojevi nisu dostupni. Primjerice, žene koje nose veličinu D+ ne mogu nositi robu dostupnu u trgovinama široke potrošnje, a naš sustav to rješava jer ima u ponudi širok raspon brojeva.

Ana polazi od vlastitog iskustva – imala je poteškoća s nalaženjem odgovarajućih veličina grudnjaka i odjeće, a spas je našla u internetskoj kupovini, stoga je često naručivala predmete iz Engleske. Međutim, problem je i cijena proizvoda, a i činjenica da se veličine razlikuju od proizvođača do proizvođača. Tu nastupa ona druga strana Sizema, namijenjena trgovcima i proizvođačima. Oni bi u sustav trebali unositi informacije o svojim modelima, čime bi svi ti različiti modeli na ovaj način postali lakše pretraživi, a matching algoritam bi ih spojio s krajnjim korisnicama.

Anin upečatljivi pitch (slika: Startup Live Zagreb)
Anin upečatljivi pitch (slika: Startup Live Zagreb)

Prije svega – tim!

Sizem cilja na globalno tržište, a aplikacija će biti dostupna na različitim jezicima. Ana planira surađivati s međunarodnim brendovima, a i otkrivati i nova tržišta ovakvih predmeta, poput poljskoga, koji nudi kvalitetne, a cijenom pristupačne proizvode. No, prije svega treba okupiti odgovarajući tim.

Naime, tim mora biti oformljen do svibnja, da bi mogao ući u akcelerator Startup Sauna u Finskoj. Trenutno se traže developeri i UI/UX dizajneri, a iako su se već neke osobe iskazale zainteresiranost, Ana navodi da još ništa nije definirano. Otkriva i daljnje planove za Sizem:

Ukoliko uspijemo okupiti tim, u Startup Sauni ćemo intenzivno raditi na razvoju proizvoda. Nakon toga idemo u akviziciju brendova i krećemo s aplikacijom. U budućnosti će nam biti potrebni i članovi prodajnog tima, kao i osobe iz tekstilne industrije, jer će u planu i vlastita linija proizvoda.

Svakako se nadamo da će Ana uspjeti okupiti tim na vrijeme, jer bi ovaj projekt mogao olakšati probleme žena diljem svijeta. Pratit ćemo sa zanimanjem!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!