Sizem: Aplikacija koja voli ženske grudi, u svim veličinama i oblicima

Sizem: Aplikacija koja voli ženske grudi, u svim veličinama i oblicima

SizemKoliko puta ste se susreli s problemom pronalaska odgovarajućeg grudnjaka? Neuobičajene veličine, oblik košarica, različiti modeli od trgovine do trgovine… Dobro, možda se prosječni Netokracijini čitatelji nisu susreli s ovakvim situacijama, ali prema autorici projekta Sizem, Ani Kolarević, 90 posto žena jest, stoga im je ona odlučila pomoći.

Startup Sizem smo već spominjali u izvještaju sa Startup Live Zagreba, gdje je Ana održala upečatljiv pitch za svoj projekt. Projekt bi se trebao sastojati od web i mobilne aplikacije, a trebao bi pomagati ženama koje imaju ranije spomenute probleme. Naime, Sizem je skraćenica od Size Them – izmjeri ih. Samim time, sustav bi omogućavao korisnicama da unesu svoje mjere, a on će im pomoći da u svojoj bazi specijaliziranih web shopova pronađu odgovarajuće donje rublje, bikinije i drugu opremu te da ih kupe.

Problem je i taj što velik broj žena ne zna svoj pravi broj grudnjaka, a to ne dolazi samo iz neznanja, nego i zbog činjenice što im odgovarajući brojevi nisu dostupni. Primjerice, žene koje nose veličinu D+ ne mogu nositi robu dostupnu u trgovinama široke potrošnje, a naš sustav to rješava jer ima u ponudi širok raspon brojeva.

Ana polazi od vlastitog iskustva – imala je poteškoća s nalaženjem odgovarajućih veličina grudnjaka i odjeće, a spas je našla u internetskoj kupovini, stoga je često naručivala predmete iz Engleske. Međutim, problem je i cijena proizvoda, a i činjenica da se veličine razlikuju od proizvođača do proizvođača. Tu nastupa ona druga strana Sizema, namijenjena trgovcima i proizvođačima. Oni bi u sustav trebali unositi informacije o svojim modelima, čime bi svi ti različiti modeli na ovaj način postali lakše pretraživi, a matching algoritam bi ih spojio s krajnjim korisnicama.

Anin upečatljivi pitch (slika: Startup Live Zagreb)
Anin upečatljivi pitch (slika: Startup Live Zagreb)

Prije svega – tim!

Sizem cilja na globalno tržište, a aplikacija će biti dostupna na različitim jezicima. Ana planira surađivati s međunarodnim brendovima, a i otkrivati i nova tržišta ovakvih predmeta, poput poljskoga, koji nudi kvalitetne, a cijenom pristupačne proizvode. No, prije svega treba okupiti odgovarajući tim.

Naime, tim mora biti oformljen do svibnja, da bi mogao ući u akcelerator Startup Sauna u Finskoj. Trenutno se traže developeri i UI/UX dizajneri, a iako su se već neke osobe iskazale zainteresiranost, Ana navodi da još ništa nije definirano. Otkriva i daljnje planove za Sizem:

Ukoliko uspijemo okupiti tim, u Startup Sauni ćemo intenzivno raditi na razvoju proizvoda. Nakon toga idemo u akviziciju brendova i krećemo s aplikacijom. U budućnosti će nam biti potrebni i članovi prodajnog tima, kao i osobe iz tekstilne industrije, jer će u planu i vlastita linija proizvoda.

Svakako se nadamo da će Ana uspjeti okupiti tim na vrijeme, jer bi ovaj projekt mogao olakšati probleme žena diljem svijeta. Pratit ćemo sa zanimanjem!

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.