Sempl 14: 700 učesnika iz regije na konferenciji o medijskim trendovima

Sempl 14: 700 učesnika iz regije na konferenciji o medijskim trendovima

U toku je drugi, poslednji dan konferencije medijskih trendova Sempl, sa preko 700 učesnika, od kojih je oko 150 bilo iz Hrvatske i Srbije. Čast da zatvori ovaj događaj pripada Stevenu Van Belleghemu, motivatoru, publicisti i profesoru marketinga iz Belgije.

Dvodnevni događaj – strukovna konferencija namenjena je predstavljanju najboljih medijskih trendova i dobre medijske prakse. U sklopu 14. Sempla su podeljene nagrade najboljim medijskim akcijama, a nagradu “Veliki Sempler” dobio je projekat “Gorenjkina sladka sporočila” (Gorenjkine slatke poruke). Među 64 prijava pristiglih na takmičenje, najveći broj ih je bio iz Slovenije, manji broj iz Hrvatske i Srbije. U finalu je bilo 24 prijavljena projekta, od toga 23 iz Slovenije, a jedan iz Srbije. Nagrade su, prema kategorijama, osvojili:

 • Kategorija A: Strateška upotreba marketing miksa
  • Nova KBM – Ready for tomorrow
 • Kategorija B: Inovativna upotreba komunikacionih kanala
  • Gorenjka sweet messages
 • Kategorija C: Najbolje ciljana kampanja
  • Instant Internet Farm
 • Kategorija D: Kampanja sa najboljim iskustvom
  • Orto storm box
 • Kategorija E: Najbolja upotreba digitalnog sveta
  • Rhyme with Zlatko & get more from life
 • Kategorija F: Najbolja kampanja na društvenim mrežama
  • ORTO bikes

Trideset međunarodno priznatih stručnjaka iz oblasti medija i komunikacija prenelo je svoja iskustva i primere najnovijih komunikacijskih trendova i pružilo aktuelne savete za postizanje efektivnosti i uspeha u medijskoj industriji.

Organizatori su, stekao se utisak, mislili na sve, pa i one najsitnije detalje: svuda unaokolo su kružile vidno obeležene hostese, uvek spremne da pomogu savetom ili uputstvima, posebna manja sala je bila odvojena kao press room, za osvežavajuće napitke (kafu, sokove, ali i penušava vina:) pobrinuli su se sponzori na svojim štandovima, a na registracionom mestu je postavljen Hotpoint za potrebe punjenja baterija svih vrsta mobilnih telefona.

Neophodno je uputiti sve pohvale timu organizacije zaduženom za odnose s javnošču, posebno Manji Ujčič Zrimšek, koja se postarala da svaki urednik, novinar i bloger u svom mail inboksu imaju informacije u pravom trenutku, kako bi pripremili objave.

Dodatne fotografije ovog događaja možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici SEMPL-a.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?