Tehnološka rješenja i kongresni turizam na festivalu RSVP

RSVP ‘event’ festival: Tehnološka rješenja i kongresni turizam u prvom planu

U utorak i srijedu u Zagrebu nas čeka festival RSVP, koji će prvi put u glavnom hrvatskom gradu predstaviti novosti u organizaciji događanja, a bavit će se i kongresnim turizmom. Na okupljanju u Hypo Event Centru bit će domaći i strani predavači, a očekuje se oko 400 sudionika.

RSVP_fotografija_najava

Hypo Event Centar na zagrebačkoj Slavonskoj aveniji ovoga će tjedna ugostiti festival RSVP, na kojemu će se predstaviti novosti i trendovi u organizaciji događanja, a bit će govora i o nagradi ATTEND za najbolje hrvatske organizatore događanja u 20 kategorija, čiju su prvu dodjelu organizatori odlučili odgoditi za 2016. godinu. Tijekom dva dana u Zagrebu, među temama će biti i kongresni turizam, uz predstavljanje načina na koji Hrvatska može postati idealno odredište za organizaciju susreta, inicijativa, konferencija i izložbi.

Tko će biti na RSVP-u?

Prvi hrvatski festival koji se bavi organizacijom događanja okupit će domaće i strane predavače, a među njima će biti i Ivan Brezak Brkan, glavni urednik Netokracije, koja će među partnerima zagrebačkog RSVP-a. Očekuje se oko 400 sudionika, koji će se moći upoznati s novim tehnološkim rješenjima u organizaciji događanja, bilo da je riječ o video projekcijama ili digitalnim instalacijama ili platformama za upravljanje događanjima, nosivoj tehnologiji i mobilnim aplikacijama.

Među stranim predavačima, jedno od konkretnih rješenja približit će Leonora Valvo, suosnivačica i CEO InsightXM-a. Riječ je o alatu koji organizatorima pruža uvid u njihovo događanje i pomaže im u planiranju narednih izdanja, s mogućnošću da prikupe i analiziraju podatke o sudionicima i doznaju što mogu popraviti za idući put.

Osim što će se baviti tehnološkim novitetima, zagrebački RSVP predstavit će i kako diše hrvatski kongresni turizam. U suradnji s Ministarstvom turizma koje je sudjelovalo u pripremi programa, približit će se način na koji Hrvatska može postati idealno MICE odredište, s akronimom koji predstavlja susrete, inicijative, konferencije i izložbe. Rob Davidson iz Mice Knowledgea otkrit će međunarodne primjere koji bi mogli biti korisni Hrvatskoj, a konzultant, predavač i ‘online’ poduzetnik Boril Bell pozabavit će se poslovnim modelima koji mogu pomoći  organizatorima događanja u povećanju prihoda.

Pratite događaj putem streama!

Prijave za dolazak na prvi hrvatski festival događanja mogu se obaviti putem obrasca na stranici RSVP-a, a ako ne možete doći, događaj se može pratiti od 9:30 sati putem video streama:

https://www.youtube.com/watch?v=pADqnl9n-zo&feature=youtu.be

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...