Red Brick: Nove marketinške nade grade posao ‘ciglu po ciglu’

Red Brick: Nove marketinške nade grade svoj posao ‘ciglu po ciglu’

Na marketinško-agencijskom tržištu uvijek je dinamično - stari igrači se preslaguju, novi dolaze i konstantno izazivaju tržište. Početkom ove godine dvojac Dragan Šajatović i Mateja Cvetko odlučili su udružiti snage i nastupiti kao full service marketinška agencija pod imenom Red Brick. Gdje vide svoju priliku na tržištu i kakvu budućnost predviđaju, otkrili su nam u kratkom razgovoru.

Slike: Red Brick
Slike: Red Brick

Dovoljno smo veliki da riješimo kompleksne zadatke, a dovoljno mali da posvetimo jednaku pažnju svim klijentima, tako se opisuje Red Brick. Nakon što smo upoznali ProMDM, vrijeme je za idući tim koji sudjeluje Microsoftovom programu Tribes.

Tko sve čini vaš tim i kako ste se okupili baš u takvom sastavu?

Red Brick čine Dragan Šajatović (CEO) i suradnica Mateja Cvetko (Marketing manager). Tvrtka je pokrenuta početkom 2016. godine s ciljem da se pomogne poslovnim subjektima u što boljoj prezentaciji na internetu. Trenutno timu pomaže i četvero vanjskih suradnika koji su stručnjaci na području dizajna i programiranja. Važna karakteristika tima je da se svi međusobno nadopunjuju i da je uspostavljena posebna kultura i klima rada. Okupili smo se kako bismo objedinili znanja i vještine u full service uslugu koju marketinška agencija Red Brick može ponuditi svojim klijentima.

Čime se Red Brick bavi i koje ste do sada značajne uspjehe postigli?

Tvrtka Red Brick marketinška je agencija koja pruža usluge promocije brendova na online i offline kanalima marketinga. Core business naše tvrtke je digitalni marketing te oglašavanje na društvenim mrežama i tražilicama. Želimo omogućiti hrvatskim tvrtkama što je moguće bolju prezentaciju na internetu te povećanje prodaje proizvoda i usluga, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Danas je izrazito bitno iskoristiti potencijal koji nam nudi digitalni marketing te društvene mreže. Kako bi kupci pronašli proizvode ili usluge koje naši klijenti nude, kombiniramo više marketinških alata poput Facebook, Instagram, LinkedIn, Google AdWords i još mnogo drugih vrsta oglasa, kako bi napravili prepoznatljive i uspješne marketinške kampanje.

U dosadašnjem radu od početka godine kada je agencija otvorena svoje povjerenje pružilo nam je preko 30 tvrtki iz Hrvatske te tri kompanije iz inozemstva, na što smo izuzetno ponosni. Do sada imamo iskustva u radu s prehrambenom industrijom, agencijama za nekretnine, bankama, stomatološkim poliklinikama, knjigovodstvenim uredima, zastupnicima raznih brendova, wellness ustanovama te hotelima i hostelima.

Po čemu ste drugačiji na tržištu, posebice od konkurencije?

Orijentirani smo na kvalitetu, a ne na kvantitetu rada, što klijenti primjećuju i cijene. Naša metodologija rada je da svaki klijent zahtjeva poseban pristup i posebnu marketing strategiju prezentacije brenda na tržištu. Svakog klijenta prethodno educiramo o uslugama i aplikacijama kojima će uz pomoć agencije Red Brick prezentirati svoj proizvod/uslugu na tržištu.

Kako bi se istaknuli od konkurencije, u bliskoj budućnosti želimo proširiti naše usluge te unaprijediti znanje o marketinškim alatima koji se razvijaju na svakodnevnoj bazi, poput sada već aktualnog VR marketinga (virtualna realnost).

Kroz program Tribes Red Brick
Kroz program Tribes Red Brick nada se daljnjem rastu i razvoju te pronalasku novih suradnika.

Zašto ste se odlučili za Tribes? Što vam je do sad bilo najvažnije iskustvo u ovakvom programu?

Microsoft Tribes prepoznali smo kao odličan projekt za rast i razvoj naše agencije. Za program smo se odlučili kako bismo se povezali s hrvatskim startupima te se upoznali s njihovim načinom rada i izazovima s kojima se susreću. Odlična je zamisao mentoriranja u programu uz čiju pomoć svaki od timova dobiva korisne informacije za njihovo poslovanje.

Smatramo da je najvažnije iskustvo u ovom programu međusobno povezivanje s mladim ljudima koji su odlučili uložiti vrijem i trud u svoje projekte te tržištu ponuditi nešto novo. 

A što slijedi nakon ‘plemenskog’ života?

Nakon Microsoft Tribes programa nadamo se da će tvrtke prepoznati naš trud i rad, i da ćemo naučena znanja primijeniti na njihovo poslovanje. Težimo k tome da u skorijoj budućnosti postanemo što dostupniji i na inozemnom tržištu jer smatramo da znanjem i iskustvom možemo konkurirati stranim agencijama. Zadnje, ali najbitnije, je želja da proširimo poslovanje i zaposlimo nove stručnjake.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Zašto vam baš neću dati email ili broj direktora te tvrtke, ali možda napravim intro (što je bolje za vas)

“Možeš li mi dati email ili telefon od...?” Žao mi je, ne neću. Umjesto dilanja kontaktnih podataka, vrijeme je da usvojimo kulturu “introa”.

Internet marketing

Uvodimo četverodnevni radni tjedan i normalne rokove u marketinšku industriju ASAP!

Svi marketingaši na početku svoje karijere prođu vatreno krštenje rokova "za jučer", ali mora li takvo stanje ostati i u digitalnom dobu? Zajedno s Domagojem Davidovićem iz Švicarske, otkrivamo potencijalna rješenja za normalniji radni ritam u industriji.

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.

Startupi i poslovanje

Splitsko Litto preuzima rezervacije i prijave gostiju, ali i druge brige domaćih iznajmljivača

Što se dogodi kada lokalni iznajmljivači odluče digitalizacijom riješiti probleme s kojima se i sami bore?