Red Brick: Nove marketinške nade grade posao ‘ciglu po ciglu’

Red Brick: Nove marketinške nade grade svoj posao ‘ciglu po ciglu’

Na marketinško-agencijskom tržištu uvijek je dinamično - stari igrači se preslaguju, novi dolaze i konstantno izazivaju tržište. Početkom ove godine dvojac Dragan Šajatović i Mateja Cvetko odlučili su udružiti snage i nastupiti kao full service marketinška agencija pod imenom Red Brick. Gdje vide svoju priliku na tržištu i kakvu budućnost predviđaju, otkrili su nam u kratkom razgovoru.

Slike: Red Brick
Slike: Red Brick

Dovoljno smo veliki da riješimo kompleksne zadatke, a dovoljno mali da posvetimo jednaku pažnju svim klijentima, tako se opisuje Red Brick. Nakon što smo upoznali ProMDM, vrijeme je za idući tim koji sudjeluje Microsoftovom programu Tribes.

Tko sve čini vaš tim i kako ste se okupili baš u takvom sastavu?

Red Brick čine Dragan Šajatović (CEO) i suradnica Mateja Cvetko (Marketing manager). Tvrtka je pokrenuta početkom 2016. godine s ciljem da se pomogne poslovnim subjektima u što boljoj prezentaciji na internetu. Trenutno timu pomaže i četvero vanjskih suradnika koji su stručnjaci na području dizajna i programiranja. Važna karakteristika tima je da se svi međusobno nadopunjuju i da je uspostavljena posebna kultura i klima rada. Okupili smo se kako bismo objedinili znanja i vještine u full service uslugu koju marketinška agencija Red Brick može ponuditi svojim klijentima.

Čime se Red Brick bavi i koje ste do sada značajne uspjehe postigli?

Tvrtka Red Brick marketinška je agencija koja pruža usluge promocije brendova na online i offline kanalima marketinga. Core business naše tvrtke je digitalni marketing te oglašavanje na društvenim mrežama i tražilicama. Želimo omogućiti hrvatskim tvrtkama što je moguće bolju prezentaciju na internetu te povećanje prodaje proizvoda i usluga, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Danas je izrazito bitno iskoristiti potencijal koji nam nudi digitalni marketing te društvene mreže. Kako bi kupci pronašli proizvode ili usluge koje naši klijenti nude, kombiniramo više marketinških alata poput Facebook, Instagram, LinkedIn, Google AdWords i još mnogo drugih vrsta oglasa, kako bi napravili prepoznatljive i uspješne marketinške kampanje.

U dosadašnjem radu od početka godine kada je agencija otvorena svoje povjerenje pružilo nam je preko 30 tvrtki iz Hrvatske te tri kompanije iz inozemstva, na što smo izuzetno ponosni. Do sada imamo iskustva u radu s prehrambenom industrijom, agencijama za nekretnine, bankama, stomatološkim poliklinikama, knjigovodstvenim uredima, zastupnicima raznih brendova, wellness ustanovama te hotelima i hostelima.

Po čemu ste drugačiji na tržištu, posebice od konkurencije?

Orijentirani smo na kvalitetu, a ne na kvantitetu rada, što klijenti primjećuju i cijene. Naša metodologija rada je da svaki klijent zahtjeva poseban pristup i posebnu marketing strategiju prezentacije brenda na tržištu. Svakog klijenta prethodno educiramo o uslugama i aplikacijama kojima će uz pomoć agencije Red Brick prezentirati svoj proizvod/uslugu na tržištu.

Kako bi se istaknuli od konkurencije, u bliskoj budućnosti želimo proširiti naše usluge te unaprijediti znanje o marketinškim alatima koji se razvijaju na svakodnevnoj bazi, poput sada već aktualnog VR marketinga (virtualna realnost).

Kroz program Tribes Red Brick
Kroz program Tribes Red Brick nada se daljnjem rastu i razvoju te pronalasku novih suradnika.

Zašto ste se odlučili za Tribes? Što vam je do sad bilo najvažnije iskustvo u ovakvom programu?

Microsoft Tribes prepoznali smo kao odličan projekt za rast i razvoj naše agencije. Za program smo se odlučili kako bismo se povezali s hrvatskim startupima te se upoznali s njihovim načinom rada i izazovima s kojima se susreću. Odlična je zamisao mentoriranja u programu uz čiju pomoć svaki od timova dobiva korisne informacije za njihovo poslovanje.

Smatramo da je najvažnije iskustvo u ovom programu međusobno povezivanje s mladim ljudima koji su odlučili uložiti vrijem i trud u svoje projekte te tržištu ponuditi nešto novo. 

A što slijedi nakon ‘plemenskog’ života?

Nakon Microsoft Tribes programa nadamo se da će tvrtke prepoznati naš trud i rad, i da ćemo naučena znanja primijeniti na njihovo poslovanje. Težimo k tome da u skorijoj budućnosti postanemo što dostupniji i na inozemnom tržištu jer smatramo da znanjem i iskustvom možemo konkurirati stranim agencijama. Zadnje, ali najbitnije, je želja da proširimo poslovanje i zaposlimo nove stručnjake.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...