Red Brick: Nove marketinške nade grade posao ‘ciglu po ciglu’

Red Brick: Nove marketinške nade grade svoj posao ‘ciglu po ciglu’

Na marketinško-agencijskom tržištu uvijek je dinamično - stari igrači se preslaguju, novi dolaze i konstantno izazivaju tržište. Početkom ove godine dvojac Dragan Šajatović i Mateja Cvetko odlučili su udružiti snage i nastupiti kao full service marketinška agencija pod imenom Red Brick. Gdje vide svoju priliku na tržištu i kakvu budućnost predviđaju, otkrili su nam u kratkom razgovoru.

Slike: Red Brick
Slike: Red Brick

Dovoljno smo veliki da riješimo kompleksne zadatke, a dovoljno mali da posvetimo jednaku pažnju svim klijentima, tako se opisuje Red Brick. Nakon što smo upoznali ProMDM, vrijeme je za idući tim koji sudjeluje Microsoftovom programu Tribes.

Tko sve čini vaš tim i kako ste se okupili baš u takvom sastavu?

Red Brick čine Dragan Šajatović (CEO) i suradnica Mateja Cvetko (Marketing manager). Tvrtka je pokrenuta početkom 2016. godine s ciljem da se pomogne poslovnim subjektima u što boljoj prezentaciji na internetu. Trenutno timu pomaže i četvero vanjskih suradnika koji su stručnjaci na području dizajna i programiranja. Važna karakteristika tima je da se svi međusobno nadopunjuju i da je uspostavljena posebna kultura i klima rada. Okupili smo se kako bismo objedinili znanja i vještine u full service uslugu koju marketinška agencija Red Brick može ponuditi svojim klijentima.

Čime se Red Brick bavi i koje ste do sada značajne uspjehe postigli?

Tvrtka Red Brick marketinška je agencija koja pruža usluge promocije brendova na online i offline kanalima marketinga. Core business naše tvrtke je digitalni marketing te oglašavanje na društvenim mrežama i tražilicama. Želimo omogućiti hrvatskim tvrtkama što je moguće bolju prezentaciju na internetu te povećanje prodaje proizvoda i usluga, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Danas je izrazito bitno iskoristiti potencijal koji nam nudi digitalni marketing te društvene mreže. Kako bi kupci pronašli proizvode ili usluge koje naši klijenti nude, kombiniramo više marketinških alata poput Facebook, Instagram, LinkedIn, Google AdWords i još mnogo drugih vrsta oglasa, kako bi napravili prepoznatljive i uspješne marketinške kampanje.

U dosadašnjem radu od početka godine kada je agencija otvorena svoje povjerenje pružilo nam je preko 30 tvrtki iz Hrvatske te tri kompanije iz inozemstva, na što smo izuzetno ponosni. Do sada imamo iskustva u radu s prehrambenom industrijom, agencijama za nekretnine, bankama, stomatološkim poliklinikama, knjigovodstvenim uredima, zastupnicima raznih brendova, wellness ustanovama te hotelima i hostelima.

Po čemu ste drugačiji na tržištu, posebice od konkurencije?

Orijentirani smo na kvalitetu, a ne na kvantitetu rada, što klijenti primjećuju i cijene. Naša metodologija rada je da svaki klijent zahtjeva poseban pristup i posebnu marketing strategiju prezentacije brenda na tržištu. Svakog klijenta prethodno educiramo o uslugama i aplikacijama kojima će uz pomoć agencije Red Brick prezentirati svoj proizvod/uslugu na tržištu.

Kako bi se istaknuli od konkurencije, u bliskoj budućnosti želimo proširiti naše usluge te unaprijediti znanje o marketinškim alatima koji se razvijaju na svakodnevnoj bazi, poput sada već aktualnog VR marketinga (virtualna realnost).

Kroz program Tribes Red Brick
Kroz program Tribes Red Brick nada se daljnjem rastu i razvoju te pronalasku novih suradnika.

Zašto ste se odlučili za Tribes? Što vam je do sad bilo najvažnije iskustvo u ovakvom programu?

Microsoft Tribes prepoznali smo kao odličan projekt za rast i razvoj naše agencije. Za program smo se odlučili kako bismo se povezali s hrvatskim startupima te se upoznali s njihovim načinom rada i izazovima s kojima se susreću. Odlična je zamisao mentoriranja u programu uz čiju pomoć svaki od timova dobiva korisne informacije za njihovo poslovanje.

Smatramo da je najvažnije iskustvo u ovom programu međusobno povezivanje s mladim ljudima koji su odlučili uložiti vrijem i trud u svoje projekte te tržištu ponuditi nešto novo. 

A što slijedi nakon ‘plemenskog’ života?

Nakon Microsoft Tribes programa nadamo se da će tvrtke prepoznati naš trud i rad, i da ćemo naučena znanja primijeniti na njihovo poslovanje. Težimo k tome da u skorijoj budućnosti postanemo što dostupniji i na inozemnom tržištu jer smatramo da znanjem i iskustvom možemo konkurirati stranim agencijama. Zadnje, ali najbitnije, je želja da proširimo poslovanje i zaposlimo nove stručnjake.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.