Predloži projekt i zgrabi jednu od 500 premium .Me domena!

Izazovi.Me? Pitaj.Me? Predloži projekt i zgrabi jednu od 500 premium .Me domena!

Imate li već na umu poslovnu ideju, blog ili kakav drugi projekt kojemu bi dobro došla domena kao što su Kupi.Me, Zastupaj.Me ili Odvedi.Me? Čitajte pozorno jer možda baš vi postanete vlasnici jedne od 500 premium domena i nađete se u društvu velikih brendova, poput Facebooka, PayPala i Vise, koji već koriste .Me domene.

zelisme

Kao što smo najavili prije desetak dana, danas kreće natječaj Me-neta, lokalnog registra domena, u suradnji s tvrtkom doMEn, agentom registracije crnogorske nacionalne domene, te s Netokracijom kao partnerom, u sklopu kojega projekti, tvrtke, blogeri s područja bivše Jugoslavije mogu dobiti premium .Me domenu. Takve domene nisu raspoložive za standardnu registraciju, a cilj natječaja je da ih se spoji s kreativnim i aktivnim osobama koje spomenute domene mogu pretvoriti u poslovni pothvat ili vlastiti projekt.

Od danas se tvrtke i pojedinci mogu prijaviti za dodjelu jedne od domena, a razdoblje za prijavu traje do 1. studenog 2015. godine. Osim spomenutih slobodnih domena, u ponudi je njih petsto, a svaka od njih sama po sebi može vas inspirirati na kakav projekt, ako ga već nemate. Zagrli.me? Voli.me? Programiraj.me? Dovoljno je da odaberete ime, opišete svoj projekt i prijavite se putem forme na stranici Odaberi.Me (još jedan zgodan primjer korištenja .Me domene). O dodjeli domene odlučuje regionalni žiri.

Tko još koristi .Me domenu? Pa…

S obzirom na to da se .Me domena može na zgodne načine iskoristiti i na engleskom jeziku, a ne samo u jezicima regije, nije ni čudno što je Crna Gora izvezla oko 800.000 takvih domena, čime je .Me postao jedan od najprepoznatljivijih brendova te države. Na svjetskoj razini koriste ju, između ostalih, Facebook, WordPress i Time u formi URL skraćivača (fb.me, wp.me, i ti.me), a tu je i poznati projekt About.me – sve su to primjeri premium domena. Značenje i dužina domene određuju njegovu vrijednost, a kroz premium program se već godinama dodjeljuju raznim projektima. Neke od najboljih domena plaćene su više od 300.000 dolara, a neke su dodjeljivanje besplatno, ali je njihova upotreba nadmašila sva očekivanja. I upravo je u tome prava vrijednost – sama upotreba domene, jer o tome ovisi koliko će sam projekt, a i njegova domena, biti uspješni.

Domene obuhvaćene ovim natječajem dodijelit će se besplatno, jer je cilj povezati najbolje domene s najboljim sadržajem. Zbog toga organizatori pozivaju kandidate da što bolje opišu svoj projekt prilikom prijave – okvirni dizajn i sve dodatne informacije dobro su došle, a i povećavaju mogućnost da upravo vi budete izabrani za vlasnika premium .Me domene.

Koja je .Me domena stvorena za tebe?

Dio od 500 ponuđenih premium domena.
Dio od 500 ponuđenih premium domena.

Svaki korisnik zaslužuje domenu koja je za njega najbolja. Koja odgovara vašem projektu? Analiziraj.me? Grli.me? Kodiraj.me? Pokupi.me? To je samo djelić od 500 ponuđenih premium domena – provjerite ostatak na popisu i prijavite se do 1. studenog 2015!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?