Pomozite ovim 'geekovima' da 21. 10. budućnost vrate u Rijeku!

Pomozite ovim ‘geekovima’ da 21. 10. budućnost (i Delorean) vrate u Rijeku!

Otvorite kalendar u svojoj omiljenoj aplikaciji i u njega zabilježite dan kada ulazimo u budućnost. I to u budućnost u kojoj su Ralje doživjele svoj devetnaesti nastavak, automobile i skateboarde vozimo po zraku, a tenisice se same od sebe vezuju. A ta budućnost nije niti mrka, niti nelagodna, već  21. listopada u Rijeci čeka samo na vas.

backtothefuturerijeka

To je budućnost kako ju je zamislio Robert Zemeckis u drugom nastavku “Povratka u budućnost” i koja se jednim dijelom doista i ostvarila. Danas doista koristimo tablete i televizore s ravnim ekranom, prepoznavanje otisaka prstiju i video pozivi postali su dio naše tehnološke stvarnosti, a nakon mjeseci znatiželje i špekulacija Lexus je nedavno predstavio svoj hoverboard.

21. 10. budućnost dolazi u Rijeku

Robert Zemeckis možda nije u potpunosti uspio pogoditi kako će izgledati budućnost, no to ne znači da taj ulazak ne treba dostojno proslaviti. Upravo to je, na dan ulaska u budućnost, odlučio javnim prikazivanjem trilogije u Rijeci napraviti dio ekipe koja inače stoji iza WhoHacka i možda trenutno najaktivniji dvojac donatora na domaćoj crowdfunding sceni: Edi Budimilić i Ladislav Jurić, a na kampanji radi i Antonija Zorić. No, čak i ova krajnje zanimljiva gesta ne može proći bez komplikacija. Naime, iako je Universal studio odobrio javno prikazivanje filma, potrebno je platiti licencu za javno prikazivanje čija cijena iznosi nešto više od 800 dolara. A što napraviti kada tako nešto ne možeš sam pokriti? Pokreni kampanju grupnog financiranja i natjeraj geekove da odriješe novčanik.

Ipak, šalu na stranu, odabir kampanje grupnog financiranja za dobar provod (čitaj: eventualni višak prikupljenih sredstava navodno ide za cugu i pizzu) i nije toliko čudan uzmemo li u obzir da je Ladislav Jurić, mastermind koji stoji iza torbe Baggizmo, za sada najuspješnije ovogodišnje hrvatske kampanje na Kickstarteru, koja je u konačnici prikupila više od 40 tisuća dolara. Kampanja za prikazivanje trilogije “Povratak u budućnost” u Rijeci je u trenutku pisanja bila prikupila polovicu od traženih 850 dolara i sada je na vama dragi čitatelji da je uspješno privedete kraju. Naime, za deset doniranih dolara dobivate svoje ime na posteru i digitalno kopiju za dijeljenje na društvenim mrežama, dok za četrdeset dolara dobivate i VIP sjedalo na projekciji i majicu. A možete pomoći i na način da pomognete pronaći sponzora koji će pokriti ostatak sredstava koja nisu prikupljena, jer u tom slučaju, prema riječima organizatora, kampanja istog časa završava.   

Sve u svemu, čini se da mi Hrvati doista znamo pokazati da na originalan način znamo skupiti sredstva za dobar provod. Pa ako znate nekoga u marketingu neke od naših pivovara ili recimo kod nekog od proizvođača ili distributera grickalica, pomognimo ekipi da se dobro zabavi. Ipak smo mi Hrvati poznati po svojoj solidarnosti… 🙂 

Komentari

  • Goran Duskic

   Goran Duskic

   19. 09. 2015. u 7:52 pm Odgovori

   Kao glavni i odgovorni projekta WhoAPI, tvrdim da Back to the future event i ljudi iza njega nisu ukljuceni u rad WhoAPI-a niti je WhoAPI ukljucen u financiranje ovog eventa. Isto tako WhoAPI i clanovi WhoAPI tima nisu povezani sa WhoHack i Baggizmo projektima navedenim u clanku. Stoga mislim da nije korektno provlaciti WhoAPI po komentarima uz event i ljude uz koje WhoAPI nije povezan.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.

Startupi i poslovanje

Bivši investitor u 500 Startups savjetuje hrvatske startupe: Akvizirajte klijente i korisnike od kojih ćete učiti!

Marvin Liao već 10 godina ulaže u startupe u srednjoj i istočnoj Europi, u zemljama poput Srbije i Ukrajine. U razgovoru za Netokracija Podcast daje praktične savjete za hrvatske tehnološke poduzetnike u doba pandemije!

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?