Junior Backend Developer

Junior Backend Developer (Factory)

Mi smo Factory.  Remote first tvrtka fokusirana na digitalne tranformacije poslovanja baziranih na PimCore tehnologiji, a ujedno smo i jedni od deset certificiranih Strateških Pimcore partnera u cijelom svijetu.

Simbol našeg uspjeha u razvoju i isporuci kvalitetnih Pimcore rješenja. Kroz 10 godina poslovanja realizirali smo brojne zahtjevne projekte za klijente iz cijelog svijeta i raznih industrija. Naš tim vrhunskih stručnjaka pronaći će rješenje za najizazovnije poslovne probleme — sve to uz međusobnu podršku i kontinuiranu edukaciju!

Prijavi se na oglas!

Lokacija

100% remote

Razina senioriteta

Junior – oko 1 godine iskustva.

Plaća

Neto plaća od 6 000 do 9 000, ovisno o znanju i iskustvu.

Što tražimo kod novog kolege ili kolegice?

 • Odlično poznavanje PHP-a
 • Razumijevanje objektno-orijentiranog programiranja, dizajn paterna i najboljih PHP praksi
 • Poznavanje SQL sintakse
 • Poznavanje GIT-a
 • Osnovno poznavanje frontend tehnologija (HTML, CSS, Javascript)
 • Osnovno razumijevanje koncepta CMS-a
 • Poznavanje Linuxa

Bonus

 • Poznavanje jednog PHP frameworka (pr. Laravel, Symfony ili drugi)

Uvjeti rada i benefiti

 • Opremu i sve potrebno za ugodan rad od kuće dostavimo
 • Radno vrijeme je od 8-16 ili 7-15h
 • Fleksibilnost oko privatnih obaveza
 • Dodatni slobodni dani (do 28)
 • Slobodni dan za roditelje prvašića (vrtić i osnovna škola)
 • Financiranje edukacija, tutoriala, knjiga, konferencija
 • 3 dana bolovanje bez doznaka
 • Izbor subvencije za Multisport/Vrtić/Dodatno zdravstveno osiguranje/III.mirovinski stup
 • Božićnica
 • Uskrsnica
 • Dar za dijete
 • Dar sklapanje braka
 • Kultura međusobnog prepoznavanja i nagrađivanja uspjeha

Team

Na linku možete vidjeti što dio ekipe kaže kako je raditi u firmi: https://team.factory.hr/

O alatima, tehnologijama, projektima, veličini i kompoziciji tima i sl.

Od tehnologija koristimo PHP, Docker, Symfony, PIMCORE, Elastic search, linux(ubuntu), AWS (lambda, EC2, RDS, S3…), Mysql, Apache, nginx, git…

Ako ti je PIMCORE nepoznanica, ne brini, uz našu pomoć ćeš ga vrlo brzo savladati. Pimcore je baziran na Symfony frameworku, a pomoću njega upravljamo, oblikujemo i distribuiramo podatke svih tema i tipova te ih prikazujemo bilo kojim ciljanim korisnicima putem moćnog sustava za upravljenje i personalizaciju sadržaja.

Primjena Pimcorea je široka i omogućuje nam realizaciju najrazličitijih rješenja  — od napredne višejezične prezentacijske stranice, preko e-commerce rješenja integriranog s ERP, WMS i ostalim sustavima — pa do specijaliziranih rješenja poput sustava za upravljanje podacima o proizvodima.

Više o tehnologijama, alatima i tome kako je našim Backendašima u Factoryju, pročitaj na linku: https://bit.ly/backendfactoryqa

Upoznaj našu organizacijsku strukturu!

Naši su timovi strukturirani na dva načina — projektno i tehnički. Evo što to znači:

1) Projektni timovi
Formiraju se oko projekata, a obično ih sačinjavanju Backend i Frontend developeri, PM, QA, Business Analyst i dizajner. Naravno, svaka faza projekta uključuje angažman određenih pozicija, odnosno ne sudjeluju svi u svakoj fazi. Ovakva organizacija garantira da je u svakoj fazi projekta sve jasno i da se zadaci odrađuju smislenim i efikasnim tijekom. Projekti obično traju od 3 do 6 mjeseca, a pri završetku se formiraju novi projektni timovi koji će preuzeti nove projekte.

2) Tehnički timovi
Za razliku od projektnih timova, tehnički timovi organizirani su prema profesionalnim kompetencijama. Dakle, Backend, Frontend, QA, Dizajn, Business Analyst i ostali timovi. Svaki od navedenih timova imaju svog Team/Tech leada. Na ovaj način osiguravamo snažan međusoban support i kontinuirano dijeljenje znanja kako bi svi iz tehničkih timova bili upoznati s najnovijim trendovima iz svog područja.

Sve ovo sa sobom nosi i mnoge druge prednosti, no kada bismo sve opisivali, imali bismo previše teksta za jedan oglas i vrlo vjerojatno ti se ne bi dalo čitati. 🙂
Zato predlažemo da nam se javiš, a mi ćemo ti rado sve ispričati na online upoznavanju.

Karijera i razvoj

Imamo definiranu karijernu ljestvicu (Početnik>Mlađi dev>Samostalni dev>Viši dev>Arhitekt>Team Lead) te svakih 6 mjeseci mentor/lead radi review vašeg napretka, pri tome se reviewaju i uvjeti prema zaslugama. Uz to imamo 1 on 1 razgovore s voditeljem, 360 feedback unutar tima te također reviewate svoje voditelje.

Sve pozicije čeka sustavan onboarding u skladu s iskustvom i predznanjem, plan učenja i dedicirani mentor. Ne očekujemo poznavanje Pimcore platforme unaprijed – to ćemo vas naučiti. Interno održavamo devtalkse te razvijamo vlastitu bazu znanja i frameworke.

Kultura

Kao remote first firma sve smo prilagodili da funkcionira 100% remote. Neovisno o lokaciji – svi su ti dostupni i aktivni u komunikaciji. Preferiramo transparentnu i otvorenu komunikaciju s kolegama od prvog dana, volimo čuti prijedloge kako nešto poboljšati (i onda prvom prilikom poraditi na tome), velik fokus stavljamo na razvoj i feedback. U donošenju odluka primjenjujemo top-down i bottom-up pristup (kroz kvartalne OKR-ove i all hands meetinge), a u provođenju možeš očekivati podršku i pomoć iz svih timova.

Nemaš dovoljno iskustva?

Javi nam se svakako! Rado ćemo te upoznati i ako ne ispunjavaš formalne kriterije te vidjeti što i kako možemo pomoći u tvom daljnjem napredovanju u znanju i karijeri.

Ako smatraš da ti još nedostaje iskustva ili znanja:

Provjeri zašto smo 2019. proglašeni tvrtkom koja ima najbolje stručne prakse u Hrvatskoj! Baci oko što kažu naši praktikanti o radu, procesima i atmosferi u Factoryju i prijavi se za praksu!

Prijavi se na oglas!

Molimo da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli vidjeti ovaj sadržaj