Planirate ulagati u pametna rješenja za proizvodnju? Osigurajte prva sredstva kroz Smart Factory Hub.

Mali poduzetnici koji žele unaprijediti poslovanje korištenjem pametnih tehnologija prve korake mogu ostvariti kroz Interreg Smart Factoy Hub program.

Gotovo svi aspekti ljudske djelatnosti mogu se unaprijediti korištenjem novih tehnologija, alata te u posljednje vrijeme umjetne inteligencije i robota. Malena, mikro i srednja poduzeća mogu imati najviše koristi od uvođenja automatiziranih sustava, a podršku za razradu projekata ove vrste imaju priliku iskoristiti javljanjem na natječaj HAMAG-BICRO-a, pod nazivom Industrija 4.0 – pametna i inovativna rješenja.

Javni poziv za odabir usluga za izradu studije izvodljivosti pametnih i inovativnih rješenja provodi se u sklopu projekta SMART FACTORY HUB u okviru Programa međunarodne suradnje Dunav 2014.-2020.

Natječaj je namijenjen malim gospodarskim subjektima koji u svoju proizvodnju namjeravaju uvesti inteligentna i inovativna rješenja, poput gore spomenutih automatiziranih strojeva i rješenja za pametne tvornice. Ukupna vrijednost poziva je 15,000 EUR, a otvoren je do 18. siječnja ove godine.

Financira se studija izvodljivosti

Mali proizvođači tako će imati priliku osigurati financiranje troškova izrade studije izvodljivosti od strane pružatelja pametnog rješenja, što znači da će najbolji projekti u potpunosti besplatno moći utvrditi koliko će uključivanje pametnih rješenja u njihovim prostorijama koštati. Sve tvrtke mogu odabrati jedno od inozemnih rješenja iz Kataloga pametnih rješenja ili prijaviti novo rješenje koje spada u jedno od postojećih područja.

Prema tome, ako nastojite svoju proizvodnju informatizirati i pomoću novih tehnologija podići na višu razinu, ovaj natječaj svakako je dobro mjesto za početak, a traje još samo tjedan dana.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Kojem se direktoru isplati visiti na Facebooku? Bakiću, Varteksovom influenceru, itekako!

Nakon što je uložio u svoj Facebook profil kroz Croatian Makerse i stvorio bogatstvo pratitelja, Bakić "isplaćuje" dividende dosega za Varteksov "influencer" marketing.

Intervju

Ida Prester: Nisam se usudila ići na porodiljni dopust zbog specifičnosti svog posla

Idu Prester znamo kao glazbenicu i voditeljicu, a jedan od njenih idućih voditeljskih zadataka bit će Netokracijina konferencija Ladies of New Business. Tema? Izazovi (ali i prilike) koje donosi majčinstvo u dinamičnoj digitalnoj i IT industriji.

Kultura 2.0

Iiiii Oscar je otišao… Netflixu!

Kako je streaming servis došao do Oscara i što njemu, gledateljima i redateljima to uopće znači?

Što ste propustili

Tehnologija

Web trgovci i kupci, evo koje promjene PSD2 donosi i za vas u rujnu.

Otvoreno bankarstvo utjecat će i na online kupnju, no u uglavnom pozitivno. Kupce i web trgovce od rujna 2019. čeka sigurnija kupovina i više završenih transakcija.

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 6: Što rade blockchain developeri Balkana?

U 6. epizodi Luka i Ivan razgovaraju o developerima te izazovima i prilikama koje im blockchain donosi, a saznali su i detalje uz specijalnog gosta!

Analiza

Hoćemo li uskoro igrati igre u oblaku ili ćemo se (u Hrvatskoj) još načekati?

Google je napokon ozbiljno ušao u gaming, no je li igranje u oblaku zaista (bliska) budućnost?

Startupi i poslovanje

Biti osnivač startupa, a ujedno i raditi na daljinu? Svjetski top travel bloger zna kako.

Mark Van Der Heijden digitalni je nomad koji je radio na svih sedam kontinenata, a odnedavno je i osnivač startupa koji nastoji pomoći upravo nomadima.

Najava

Good Game: Prvi hrvatski B2B gaming turnir seli se u MSU te gradi temelje za širenje u regiju – i svijet

Najveći regionalni B2B gaming događaj za ovu godinu ima velike planove

Digitalni mediji

Miran Pavić: Da Telegram ovisi samo o brojkama, izgubili bismo od Googlea, Facebooka i Styrije

Prije desetak dana odjeknula je vijest kako Telegram Media Grupa RTL-u prodaje najčitaniji portal iz svog portfelja, Net.hr. Mnogima je to došlo kao iznenađenje - zašto prodati portal koji trenutno zauzima visoko peto mjesto na Gemiusovoj ljestvici?