Planirate ulagati u pametna rješenja za proizvodnju? Osigurajte prva sredstva kroz Smart Factory Hub.

Mali poduzetnici koji žele unaprijediti poslovanje korištenjem pametnih tehnologija prve korake mogu ostvariti kroz Interreg Smart Factoy Hub program.

Gotovo svi aspekti ljudske djelatnosti mogu se unaprijediti korištenjem novih tehnologija, alata te u posljednje vrijeme umjetne inteligencije i robota. Malena, mikro i srednja poduzeća mogu imati najviše koristi od uvođenja automatiziranih sustava, a podršku za razradu projekata ove vrste imaju priliku iskoristiti javljanjem na natječaj HAMAG-BICRO-a, pod nazivom Industrija 4.0 – pametna i inovativna rješenja.

Javni poziv za odabir usluga za izradu studije izvodljivosti pametnih i inovativnih rješenja provodi se u sklopu projekta SMART FACTORY HUB u okviru Programa međunarodne suradnje Dunav 2014.-2020.

Natječaj je namijenjen malim gospodarskim subjektima koji u svoju proizvodnju namjeravaju uvesti inteligentna i inovativna rješenja, poput gore spomenutih automatiziranih strojeva i rješenja za pametne tvornice. Ukupna vrijednost poziva je 15,000 EUR, a otvoren je do 18. siječnja ove godine.

Financira se studija izvodljivosti

Mali proizvođači tako će imati priliku osigurati financiranje troškova izrade studije izvodljivosti od strane pružatelja pametnog rješenja, što znači da će najbolji projekti u potpunosti besplatno moći utvrditi koliko će uključivanje pametnih rješenja u njihovim prostorijama koštati. Sve tvrtke mogu odabrati jedno od inozemnih rješenja iz Kataloga pametnih rješenja ili prijaviti novo rješenje koje spada u jedno od postojećih područja.

Prema tome, ako nastojite svoju proizvodnju informatizirati i pomoću novih tehnologija podići na višu razinu, ovaj natječaj svakako je dobro mjesto za početak, a traje još samo tjedan dana.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Sponzorirano

Provjerili smo je li se nova Pauza.hr dobro ispekla. Evo što smo otkrili!

Pauza.hr u 2019. ulazi s potpunim redizajnom. Zašto smo toliko čekali na novi web i aplikaciju te jesu li uspjeli napraviti dobar posao na kraju? Tražimo odgovore za vas.

Startupi i poslovanje

Znate priču o akceleratorskom programu koji je trebao uložiti u 10 startupa, a na kraju nije ni u jedan?

Kakva čast, kakav ponos, kakvo veselje, opisat će tako Dario Trbović svoj prvi veći susret sa startup svijetom prije četiri godine, kada je njegov projekt Pippion pobijedio na Akceleratorskom poduzetničkom kampu u Osijeku. Njegove su današnje asocijacije na taj događaj potpuno drugačije - neuspjeh, razočarenje, prijevara, gorak okus, teška lekcija, da nabrojim samo neke od njih.

Društvene mreže

Je li 2018. bila dovoljna da shvatimo kako je došao kraj vladavini Facebooka?

Facebook će jedva čekati da 2018. završi, ali pitanje je koliko su ovi skandali trajno utjecali na sliku koju u javnosti ima?

Što ste propustili

Internet marketing

Oglašavanje mobilnih aplikacija u 2019.: Veći troškovi, veći budžeti, veći broj instalacija

Mobilno oglašavanje u SAD-u već je veće od televizije, a postoji tek 11 godina. No, što nas na tom polju čeka u 2019., godini u kojoj se očekuje veće i lakše korištenje aplikacija, zahvaljujući sve boljim mobilnim uređajima, ali i mrežama?

Internet marketing

Koliku je prašinu Gillette zapravo digao spornim videom? Imamo podatke

Suprostavljene reakcije na Gilletteov video The Best Men Can Be, objavljen 13. siječnja, ne prestaju. Dok ga jedni hvale, drugi su pogođeni njegovim sadržajem te reagiraju vrlo glasno i vrlo negativno. No, koliki doseg imaju te reakcije te jesu li one ipak više pozitivne ili negativne, doznali smo uz Mediatoolkit.

Intervju

Kako su FOI-jevci u 24 sata kreirali aplikaciju koja osobama oštećenog sluha olakšava video pozive?

U razgovoru s voditeljem tima otkrivamo kako je spoj društveno odgovorne ideje i video tehnologije studente s varaždinskog FOI-ja doveo do pobjede na HACK IT DAYZ-u!

Startupi i poslovanje

Wolt (i UberEats koji će u Hrvatsku doći za njim) imaju bolji CX od većine hrvatskih restorana

Finski Wolt novi je igrač na tržištu dostave Zagreba, ali donosi li nam on prednosti zbog kojih bismo se trebali odreći drugih servisa?

Startupi i poslovanje

DaiBau, uz investiciju od 700.000 eura, želi pomoći svima u regiji koji muku muče s majstorima

Pronaći dobrog majstora zna biti Sizifov posao, a Daibau, u Hrvatskoj poznat kao eMajstor, uz investiciju fondova South Central Ventures i Vito ONE, želi biti vodeće rješenje.

Sponzorirano

Provjerili smo je li se nova Pauza.hr dobro ispekla. Evo što smo otkrili!

Pauza.hr u 2019. ulazi s potpunim redizajnom. Zašto smo toliko čekali na novi web i aplikaciju te jesu li uspjeli napraviti dobar posao na kraju? Tražimo odgovore za vas.