Pickbox.tv: Što nam donosi Netflix na domaći način?

Pickbox.tv: Što nam donosi Netflix na domaći način?

Sve se više okrećemo od tradicionalnih linearnih televizijskih programa i tražimo sadržaj dostupan po želji. Dok još nemamo pristup najpopularnijim (legalnim) servisima poput Netflixa ili Hulua, operateri u vlastite pakete uvode usluge usluge "na zahtjev", a sada se na sceni pojavio i nezavisni domaći streaming servis Pickbox.tv koji pokriva Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Provjerili smo što to točno nudi i čime odskače od konkurencije.

Jedna od prednosti Pickboxa je što nije vezan uz operatere koji nude druge usluge
Jedna od prednosti Pickboxa je što nije vezan uz operatere koji nude druge usluge

Sve se više okrećemo od tradicionalnih linearnih televizijskih programa i tražimo sadržaj dostupan po želji. Dok još nemamo pristup najpopularnijim (legalnim) servisima poput Netflixa ili Hulua, operateri u vlastite pakete uvode usluge usluge “na zahtjev”, a sada se na sceni pojavio i nezavisni domaći streaming servis Pickbox.tv koji pokriva Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Provjerili smo što to točno nudi i čime odskače od konkurencije.

Pickbox je, ukratko, SVOD (Subscriber Video on Demand) usluga koja korisnicima omogućava online gledanje serija i filmova preko računala, tableta ili pametnog telefona. Pod sloganom “Plati malo, gledaj puno”, ovaj servis nudi mjesečnu i kvartalnu pretplatu po cijeni od 38, odnosno, 114 kuna, a nudi i dodatne pogodnosti na  plaćanje 5 ili 10 mjeseci odjednom. To je otprilike u cijeni usluge Nove TV Oyo i prilično manje od HBO pandana, a jedna od većih prednosti je svakako što nije vezan uz operatere i pretplate na druge usluge.

Sadržaj na svim dimenzijama ekrana

Servis je zasad dostupan preko računala, i alikacija za tablete i pametne telefone, a najesen bi trebao doći i na pametne televizore
Servis je zasad dostupan preko računala te aplikacija za tablete i pametne telefone, a najesen bi trebao doći i na pametne televizore.

Za taj iznos korisniku se otvara mogućnost neograničenog korištenja sadržaja s podnapisima prilagođenom jeziku zemlje korisnika iz koje se usluzi pristupa. Za sad još nije dostupna podrška za HD, a očekuje se ove jeseni zajedno s aplikacijom za pametne TV prijemnike. Treba i napomenuti da se s istim profilom može istovremeno gledati na dva uređaja, a i moblina i web aplikacija imaju korisničko sučelje kojime je jednostavno navigirati i koje daje suvisao pregled sadržaja.

Kada je riječ o samom sadržaju, Pickbox ima jednu boljku koju dijeli s velikim brojem servisa i koja postaje problematična u vrijeme kada ljudi žele najnoviji sadržaj, i to odmah. Dobar dio filmova čine klasici na koje nećemo frnkuti nosom, no dio se može i svrstati u kategoriju “zastarjeli”. 

Sa serijama je ipak druga priča – na servisu su dostupne neke serije koje kod nas još nisu doživjele svoju premijeru,  kao što su Orphan Black, Black List i Masters of Sex, a već sljedeći mjesec sadržaj bi se trebao nadopuniti novim uspješnicama. Ako su vaš preferirani sadržaj serije, Pickbox bi mogao biti dobar izbor za vas.

Prednosti i mane, ukratko

Sadržajem Pickbox konkurira drugim servisima na domaćem tržištu, ali ima prostora za poboljšanje ponude
Sadržajem Pickbox konkurira drugim servisima na domaćem tržištu, ali ima prostora za poboljšanje ponude

Cjenovno, pa čak i sadržajno te brzinom pristupa tom istom sadržaju, Pickbox je konkurentan drugim sličnim servisima na tržištu. Dok se ne može još nositi s većim svjetskim servisima (ne želimo znati kojim putevima do njih možda dolazite ;)), ima i svoje prednosti – riječ o regionalnom servisu s lokalnom podrškom, s lokaliziranim podnapisima, koji možete gledati potpuno legalno i bez zavrzlama. 

Najveće zamjerke su nedostatak podrške za HD, koji bi se uskoro ipak trebao ispraviti, te izbor filmova koji nije tanak u odnosu na druge lokalne ponude, no ipak ponešto premalen u odnosu na želje današnjih korisnika SVOD usluga. Pritom treba imati na umu da je servis službeno lansiran tek početkom svibnja te da ima potpisane ugovore s MGM-om, Disneyjem, Sonyjem, BBC-jem i drugim studijima, pa ćemo mu i dati vremena da popuni svoju filmoteku i osvoji nas njome.

To je uostalom i Pickboxov plan osvajanja tržišta – prvo širenje glasa o postojanju servisa po regiji kako bi došli do korisnika i upoznali ih s uslugom, a potom i širenje dobrih iskustava i preporuka tih istih korisnika. Ukratko, servis se na kraju dana želi svojim sadržajem i podrškom isprofilirati kao najbolja regionalno dostupna inačica SVOD-a, a nadamo se da ćemo to uistinu i vidjeti.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.