Pet minuta će razvijati službene Napster/Rhapsody mobilne aplikacije

Pet minuta će razvijati službene Napster/Rhapsody mobilne aplikacije

Zagrebačka tvrtka specijalizirana za razvoj mobilnih rješenja, Pet minuta, razvijat će službene iPhone i Android aplikacije jednog od najpoznatijih servisa za slušanje glazbe putem interneta - Rhapsody te njihovog europskog brenda Napstera, inače poznatog kao jednog od ključnih servisa u razvoju kulture preuzimanja glazbe putem interneta. Ugovor je, kako doznajemo, vrijedan već u prvoj godini preko 1 milijun dolara!

napster_1

Zagrebačka tvrtka specijalizirana za razvoj mobilnih rješenja, Pet minuta, razvijat će službene iPhone i Android aplikacije jednog od najpoznatijih servisa za slušanje glazbe putem interneta – Rhapsody te njihovog europskog brenda Napstera, inače poznatog kao jednog od ključnih servisa u razvoju kulture preuzimanja glazbe putem interneta. Ugovor je, kako doznajemo, vrijedan već u prvoj godini preko 1 milijun dolara!

Rhapsody je inače prvi servis na svijetu koji je omogućio distribuciju glazbe putem interneta, industrije koja danas ubrzano raste uz konkurente poput Spotifyja te na domaćem tržištu poznatog Deezera, u Hrvatskoj dostupnog uz T-HT, a u Srbiji uz Telenor. Rhapsody je 2011. preuzeo Napster, danas legalni glazbeni servis, ali nekad notorni brend kojim su mnogi netokrati u mladim danima ilegalno skidali mp3 pjesme putem interneta. Upravo kroz Napster Pet minuta namjerava širiti svoje usluge u Europi gdje je od srpnja servis dostupan u 15 zemalja širom kontinenta uz integracije s mobilnim operaterima. Među tim zemljama zasad nema regije, pri čemu su nam najbliže Austrija i Italija. Napsterova, odnosno Rhapsodyjeva ponuda uključuje preko 20 milijuna pjesama.

Sjeli na let umjesto virtualni sastanak – i dobili posao

Zagrebačka tvrtka Pet minuta, koju su osnovali Saša Šarunić i Viktor Marohnić, a koju danas vodi Luka Abrus, poznata je po izradi mobilnih aplikacija kako za domaće tako i strane klijente. Upravo je u radu za Vodafone te Real, bivšeg vlasnika Rhapsodyja, Pet minuta zabilježio značajan rast te visoku poziciju na Deloitteovom popisu najbrže rastućih tehnoloških tvrtki regije, o kojoj smo jučer pisali. Marohnić za Netokraciju navodi kako su projekt dobili na preporuku drugog klijenta:

Nakon toga smo, umjesto da prezentiramo tvrtku preko video konferencije, odletili u Seattle na sastanak od sat i pol i prezentirali tvrtku uživo. Mislim da je ključ bio sto smo pokazali da smo proaktivni i nabrijani na projekt.

Ugovor vrijedan preko milijun dolara ključan za daljnji razvoj

Pet minuta će svojim iskustvom omogućiti Rhapsodyju i Napsteru još brži rast, dok će ugovor težak 1 milijun dolara u prvoj godini omogućiti zagrebačkoj tvrtki da zaposli niz novih inženjera. Kako za Netokraciju ekskluzivno otkriva suosnivač Viktor Marohnić, tijekom sljedeće godine namjeravaju zaposliti još desetak developera samo zbog ovog projekta. U Pet minuta su prilično entuzijastični u projektu, navodi Marohnić:

Bit će izazov kao i uvijek nametnuti naše prijedloge i inzistirati na dobrom dizajnu i kvaliteti. Mobile je posebno osjetljiv po pitanju ‘user experienca’ i ako tu uspijemo odraditi dobar posao, onda ćemo uspjeti. Rhapsody ima vrlo zdrav broj pretplatnika, investiciju te razmišljaju dugoročno, tako da smo optimistični.

Tim Pet minuta koji radi na projektu.
Tim Pet minuta koji radi na projektu.

Pet minuta je dosad već radio s Rhapsodyjem, pri čemu se njihovih postojećih 12 programera i testera pridružilo Rhapsodyjevom timu u razvoju aplikacija za Android i iOS – što uključuje i posebnu verziju za iPad. U Rhapsodyju, navodi CTO Brian Ringer, smatraju Pet minuta savršenim partnerom u daljnjem usavršavanju mobilnih aplikacija za distribuciju glazbe širom svijeta.

Marohnić zaključuje kako im je ovo jedan od najvećih poslova u realno kratkoj povijesti tvrtke, koji će donijeti značajne prihode, što je očito po iznosima. Navodi kako je za dobivanje velikih projekata za tvrtke poput Pet minuta ključno da počnu s malim projektima i paze da su im klijenti zadovoljni, kao i postupati korektno kad projekt i ne ode u dobrom smjeru.

napster_2

Imajući u obzir da je Napsterova strategija širenja u Europi integracija s telekomima poput Deezera, bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Napster na regionalnom tržištu pojaviti u ponudama Vipneta, Si.mobila ili primjerice Telekoma Srbije. Čestitke Pet minuta na ovom značajnom ugovoru!

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital ulaže 9.225.000 kuna u akceleraciju 24 startupa u Hrvatskoj

Fil Rouge Capital odabrao je svoju prvu generaciju startupa za akceleraciju. Svaki od 24 odabrana tima osigurali su seed investiciju od 50 tisuća eura što ovu rundu čini najbrojnijom investicijom u startupe u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Internet marketing

Sedmi SoMo Borac s 27 velikih i malih pobjednika

Sa 7. SoMo Borcem zaključen je 12. Weekend Media Festival, a nagrade za najbolje digitalne projekte i kampanje otišle su na razne strane regije.

Internet marketing

Brend Hrvatske kao turističke destinacije nije posao (samo) za državu

Evolucija turizma koja prati razvoj tehnologije donosi niz prilika za rast, no kompleksnost koju donosi digital zahtijeva uključenje komunikacijskih i marketinških stručnjaka u sam strateški proces. Kako ih uključiti saznali smo od turističkog maga, Eulogia Bordasa.

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.