Openoy: Lokacijska web aplikacija za brz pronalazak otvorenih objekata u vašoj blizini

Openoy: Lokacijska web aplikacija za brz pronalazak otvorenih objekata u vašoj blizini

Openoy, jedan od deset odabranih startupa koji će sudjelovati na Mini Seedcampu u Rijeci u sklopu Netokracijine konferencije RockPaperStartups, želi zauvijek riješiti nedoumice o radnim vremenima raznih objekata. Naime, riječ je o domaćem sustavu koji na karti prikazuje lokaciju korisnika, traženih objekata, i njihovo radno vrijeme.

OpenoyOpenoy, jedan od deset odabranih startupa koji će sudjelovati na Mini Seedcampu u Rijeci u sklopu Netokracijine konferencije RockPaperStartups, želi zauvijek riješiti nedoumice o radnim vremenima raznih objekata. Naime, riječ je o domaćem sustavu koji na karti prikazuje lokaciju korisnika, traženih objekata, i njihovo radno vrijeme.

Kako kaže autor projekta, Roman Krvavica, proces pretraživanja radnih vremena djelatnosti zna ponekad biti frustrirajući, jer do informacije za koju očekujemo da možemo doći brzo, trebali bismo brzo i doći.

Ideja o karti s prikazom lokacije korisnika te oznakama najbližih djelatnosti s radnim vremenima se činila kao odlično rješenje, jer bi do neodređenih djelatnosti, poput ljekarni ili fast fooda, korisnici na ovaj način mogli doći još brže. Nakon par mjeseci je rada proizvod je bio naoko gotov, a konačni osmijeh na licu je došao nakon podjednako dobrog prikaza aplikacije i na kućnim računalima i na mobilnim uređajima.  Nedugo nakon prve funkcionalne verzije, u projekt se uključuje i bliski prijatelj Siniša koji je razvio bazu podataka i unaprijedio JS te smo time dobili potpuno funkcionalan proizvod.

Projekt nastao iz osobne potrebe

Roman dodaje kako je sustav nastao iz osobne potrebe, jer od sličnih projekata niti jedan ne prikazuje korisnikovu lokaciju na karti, pa tako ni radno vrijeme uživo.

U pojedinim državama, prilikom pretraživanja djelatnosti na Google Mapsu, može se doći do informacije o radnim vremenima,  no ne prikazuje se koja je trenutno najbliža djelatnost toga tipa, a da nije zatvorena. Osobno, Google mi nije pružio informaciju kakvu želim, ali je razvio alat uz koji se mogao Openoy mogao napraviti, stoga mislim da ovakav projekt ima smisla.

Openoy prikazuje lokaciju korisnika, traženih objekata i njihovo radno vrijeme.
Openoy prikazuje lokaciju korisnika, traženih objekata i njihovo radno vrijeme.

Inače, za sada su popunjene informacije za Zagreb, a upravo se radi na bazi podataka za London. Kako kaže Roman, išli su za logikom da bi projekt mogao brže postići uspjeh tamo gdje postoji više ljudi kojima bi ovakva aplikacija bila od koristi, stoga se usmjeravaju na veće gradove.

S obzirom da je web aplikacija već prilagođena za prikaz na iOS-u i na Androidu, vjerujem da izrada nativne aplikacije neće zahtijevati previše vremena, tako da je vrlo brzo možemo očekivati u AppStoreu i Google Playu. Samu bih izradu volio prepustiti jednom od mnogih domaćih developera.

Za sada još ne postoji konkretan poslovni model za Openoy, jer autori vide nekoliko smjerova u kojima bi se projekt mogao kretati, no nadaju se da će im konzultacije i mentorstvo na Mini Seedcampu biti korisni i ukazati na pravi poslovni put.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Internet marketing

Na Valentinovo ne cvjetaju samo ruže, nego i industrija seksi igračaka za odrasle: LELO i Libido otkrivaju i koliko

Sretno Valentinovo! Danas je dan zaljubljenih, a na Netokraciji smo se odlučili istražiti kupovne navike i digitalne kampanje nešto posebnijih stvari, baš za ovaj dan.

Tehnologija

Nanobit i Microblink: Ako zaživi GDSA, izazivač Google Playa, olakšat će ulazak na kinesko tržište aplikacija

Xiaomi, Vivo i Oppo udružili su se u razvoju platforme koja bi bila direktan konkurent Google Playu. Kako to može utjecati na domaće IT tvrtke, otkrili smo u razgovoru s njihovim predstavnicima.

Mobilno

MWC otkazan: Hrvatski novinari i izlagači, poput Microblinka, Undabota i Delta Realityja, saniraju štetu

Najveći sajam mobilne telefonije, Mobile World Congress u Barceloni jučer je otkazan, a kao razlog se navodi - koronavirus. Neki bi se s time složili, neki vide druge razloge, no posljedice za mnoge u industriji su očigledne i nisu zaobišle hrvatske izlagače, novinare i posjetitelje.

Startupi i poslovanje

Splitsko Litto preuzima rezervacije i prijave gostiju, ali i druge brige domaćih iznajmljivača

Što se dogodi kada lokalni iznajmljivači odluče digitalizacijom riješiti probleme s kojima se i sami bore?

Internet marketing

Super Bowl iliti kako su dvije pop zvijezde zasjenile blockbustere svijeta reklama

U danima nakon slavnog Super Bowl finala sve što smo mogli vidjeti na društvenim mrežama bio je produkcijski izvanredan nastup Shakire i Jennifer Lopez, pod sponzorstvom Pepsija - što je malo kome ostalo u sjećanju - i Jasona Momou koji sa sebe skida mišiće i kosu jer je dobio divan kredit.

Startupi i poslovanje

Kako se pripremiti na vrijeme da nam AI ne postane nova “digitalizacija”?

Želite li biti konkurenti i relevantni u godinama koje slijede, AI vam ne smije biti buzzword koji koristite samo kad vam treba, najčešće bez pravog pokrića. Ako ništa o AI-u bar možemo pričati konkretno, za razliku od nekih pojmova... Nema straha do kad god ste spremni učiti.