Openoy: Lokacijska web aplikacija za brz pronalazak otvorenih objekata u vašoj blizini

Openoy: Lokacijska web aplikacija za brz pronalazak otvorenih objekata u vašoj blizini

Openoy, jedan od deset odabranih startupa koji će sudjelovati na Mini Seedcampu u Rijeci u sklopu Netokracijine konferencije RockPaperStartups, želi zauvijek riješiti nedoumice o radnim vremenima raznih objekata. Naime, riječ je o domaćem sustavu koji na karti prikazuje lokaciju korisnika, traženih objekata, i njihovo radno vrijeme.

OpenoyOpenoy, jedan od deset odabranih startupa koji će sudjelovati na Mini Seedcampu u Rijeci u sklopu Netokracijine konferencije RockPaperStartups, želi zauvijek riješiti nedoumice o radnim vremenima raznih objekata. Naime, riječ je o domaćem sustavu koji na karti prikazuje lokaciju korisnika, traženih objekata, i njihovo radno vrijeme.

Kako kaže autor projekta, Roman Krvavica, proces pretraživanja radnih vremena djelatnosti zna ponekad biti frustrirajući, jer do informacije za koju očekujemo da možemo doći brzo, trebali bismo brzo i doći.

Ideja o karti s prikazom lokacije korisnika te oznakama najbližih djelatnosti s radnim vremenima se činila kao odlično rješenje, jer bi do neodređenih djelatnosti, poput ljekarni ili fast fooda, korisnici na ovaj način mogli doći još brže. Nakon par mjeseci je rada proizvod je bio naoko gotov, a konačni osmijeh na licu je došao nakon podjednako dobrog prikaza aplikacije i na kućnim računalima i na mobilnim uređajima.  Nedugo nakon prve funkcionalne verzije, u projekt se uključuje i bliski prijatelj Siniša koji je razvio bazu podataka i unaprijedio JS te smo time dobili potpuno funkcionalan proizvod.

Projekt nastao iz osobne potrebe

Roman dodaje kako je sustav nastao iz osobne potrebe, jer od sličnih projekata niti jedan ne prikazuje korisnikovu lokaciju na karti, pa tako ni radno vrijeme uživo.

U pojedinim državama, prilikom pretraživanja djelatnosti na Google Mapsu, može se doći do informacije o radnim vremenima,  no ne prikazuje se koja je trenutno najbliža djelatnost toga tipa, a da nije zatvorena. Osobno, Google mi nije pružio informaciju kakvu želim, ali je razvio alat uz koji se mogao Openoy mogao napraviti, stoga mislim da ovakav projekt ima smisla.

Openoy prikazuje lokaciju korisnika, traženih objekata i njihovo radno vrijeme.
Openoy prikazuje lokaciju korisnika, traženih objekata i njihovo radno vrijeme.

Inače, za sada su popunjene informacije za Zagreb, a upravo se radi na bazi podataka za London. Kako kaže Roman, išli su za logikom da bi projekt mogao brže postići uspjeh tamo gdje postoji više ljudi kojima bi ovakva aplikacija bila od koristi, stoga se usmjeravaju na veće gradove.

S obzirom da je web aplikacija već prilagođena za prikaz na iOS-u i na Androidu, vjerujem da izrada nativne aplikacije neće zahtijevati previše vremena, tako da je vrlo brzo možemo očekivati u AppStoreu i Google Playu. Samu bih izradu volio prepustiti jednom od mnogih domaćih developera.

Za sada još ne postoji konkretan poslovni model za Openoy, jer autori vide nekoliko smjerova u kojima bi se projekt mogao kretati, no nadaju se da će im konzultacije i mentorstvo na Mini Seedcampu biti korisni i ukazati na pravi poslovni put.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".