Luka Abrus iz Pet minuta na OMGcommerceu otkrio tajne uspjeha mobilnih aplikacija za kupovinu

Luka Abrus iz Pet minuta na OMGcommerceu otkrio tajne uspjeha mobilnih aplikacija za kupovinu

Na OMGcommerceu tvrtka Pet minuta održala je zanimljiva predavanja. Prvoga je dana na redu bio Luka Abrus, koji je dao mnoštvo konkretnih savjeta o mobilnoj trgovinu, odnosno, što sve čini aplikaciju za kupovinu uspješnom.

Luka Arbus, Pet minuta (Foto: Marina Filipović Marinshe)
Luka Abrus, Pet minuta (Foto: Marina Filipović Marinshe)

Na OMGcommerceu tvrtka Pet minuta održala je zanimljiva predavanja. Prvoga je dana na redu bio Luka Abrus, koji je dao mnoštvo konkretnih savjeta o mobilnoj trgovinu, odnosno, što sve čini aplikaciju za kupovinu uspješnom.

Abrus je na početku iznio podatak kako prodaja pametnih telefona nadmašuje prodaju osobnih računala, ali 2015. se očekuje da će pobjednici biti – tableti. Naime, laptopi zamjenjuju korištenje tableta na mjestima gdje se odmaramo, kaučima, krevetima, trijemovima, stoga se očekuje povećana kupovina putem ovih uređaja.

Zgodan je podatak da će jedna od pet osoba potražiti informacije o proizvodu na svom pametnom uređaju dok gledaju reklamu na TV-u. Muškarci su skloniji kupnji putem telefona, žene putem tableta. 76 posto korisnika kupuje digitalni sadržaj, a slijede odjeća, aktivnosti i druge usluge i proizvodi.

Zašto vam treba mobilna trgovina?

Pet prednosti mobilne trgovine putem mobilnog weba (HTML5) i aplikacija:

  1. Doseg do šireg broja korisnika
  2. Ugodnost – tzv. couch commerce
  3. Lokalizacija – lako ponuditi ponude koje su u blizini korisnika
  4. Pristupnost – lako doći do podataka bilo gdje i bilo kada
  5. Personalizacija – svakom korisniku pristupiti na poseban način

Proces razvoja za odlično iskustvo kupovine putem mobilnih uređaja sastoji se od dobrog UX i UI dizajna, razvoja i osiguranja kvalitete – sve to čini aplikaciju odličnom. Luka je dao i konkretne savjete kako UX dizajn učiniti što jednostavnijim za korisnike, dok UI dizajn mora biti lijep, u skladu s brendingom te jasno pokazivati što je bitno.

Također, aplikacija mora imati i dodatnu vrijednost za korisnike, nešto što je specifično za mobilne uređaje. Sve potkrijepio konkretnim primjerima koje je Pet minuta i sam izradio – Konzumova aplikacija za kupovinu, aplikacija za kupovinu donjeg rublja i skupih dijamantnih prstena.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.

Izvještaj

Ako želite učiti, postati IT konzultant nije bauk, osnove s fakulteta već imate

Iza nas je zadnji Tech Consultant Meetup s kojim smo zaključili ovogodišnji ciklus Digitalne karijere, a koji smo u suradnji s mStartom, hrvatskom tvrtkom za poslovna IT rješenja realizirali u tri hrvatska grada: Zagrebu, Osijeku te konačno - Splitu.

Digitalni mediji

Iskon podcast zvučan je primjer kako primijeniti novi digitalni format za interne komunikacije

Može li podcast biti alat za internu komunikaciju u tvrtki? Pretpostavljam da da, jer je novi Iskonov podcast dostupan samo Iskonovcima!